Kiira Riihijärvi hurjasteli Erkko Trophyssä Talin uuden kenttäennätyksen - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Kiira Riihijärvi hurjasteli Erkko Trophyssä Talin uuden kenttäennätyksen

Kiira Riihijärvi teki Erkko Trophyn toisella kierroksella kovan tempun.

Riihijärvi nousi viidenneltä sijalta ylivoimaiseen johtoon naisten sarjassa.

Kiira Riihijärvi syttyi Talissa meneillään olevan Finnish Amateur Championshipin eli Erkko Trophyn toisena päivänä hurjaan lentoon. Hän pelasi kilpailussa perjantaina tuloksen 62 (-9), mikä on Helsingin Golfklubin kentän uusi ennätys.

Naisten sarjan voittoa puolustava Riihijärvi teki bogittomalla kierroksellaan yhden eaglen ja seitsemän birdieä, joista viisi tuli 30 lyönnillä sujuneella ensimmäisellä kenttäpuoliskolla. Eaglensa hän taituroi 15:nnellä (par 4) karheikosta hankalasta paikasta reikään.

Kokonaistilanteessa -8 oleva oululainen kiipesi upean tuloksensa myötä kilpailun ylivoimaiseen johtoon jaetulta viidenneltä sijalta. Avauskierrokseen hän käytti kymmenen lyöntiä enemmän. Eroa niin ikään mainiosti toisella kierroksella pelanneisiin Anna Backmaniin (67) ja Sandra Saloseen (68) on kuusi lyöntiä.

Riihijärvi kertoi sisuuntuneensa eilisestä heikosta kierroksestaan.

”Pohdin illalla mikä eilen mätti, ja huomasin olleeni tosi suurpiirteinen. Tänään hain aggressiivisesti palloa lipulle, ja pääsinkin hyville birdiepaikoille. Putit upposi ja tässä ollaan.”

Avain huipputulokseen olivatkin juuri loistavat lähestymiset aivan lipun viereen. Mestaruuden puolustaminen on myös ollut mielessä, ja Riihijärvi myönsi sen tuovan hieman lisäpaineita. Onneksi ne yleensä unohtuvat kentälle.

”Tykkään tosi paljon Talin kentästä ja Erkon ilmapiiristä yleensäkin, tänne on aina kiva tulla.”

Kaukana ei ollut Riihijärven toinen eagle ja tulos 61, kun eagle-putti päätösviheriöllä jäi reiän reunalle.

Naisten edellinen kenttäennätys, 63, oli Walesin Becky Brewertonin hallussa, ja peräisin vuoden 2011 Finnair Ladies Mastersista. Kenttä oli tuolloin erilainen kuin normaalisti pelattava Tali. Pituudeltaan se vastasi keskimäärin keltaista tiitä ja reiät pelattiin tavallisesta poikkeavassa järjestyksessä. Peli aloitettiin kuudennelta reiältä ja lopetettiin viitoselle.

Selkäreppua kantava Kiira Riihijärven valmentaja Tommi Linna kävi onnittelemassa suojattiaan huippuesityksestä. Kuva: SGL

Miesten kenttäennätys, 63, on vuodelta 2006 ja Jukka-Pekka Savolammen nimissä. Lauri Ruuska sivusi ennätystä yhdeksän vuotta myöhemmin. Molemmat tulokset on pelattu Erkko Trophyssä.

Erkko Trophyn miesten sarjassa kärki tiivistyi entisestään, ja kärkeen nousi kovalla loppukirillä tuloksen 64 pelannut Carl Hellat (-8). Virolainen teki perjantaina kaksi eaglea rei’illä 15 ja 18.

Lyönnin päässä ovat kotikentällään pelaava Martin Plukka sekä avauspäivän jälkeen kisaa johtanut Saku Halonen. Nuorukainen myönsi jännittäneensä uutta tilannetta ja sen tuomaa huomiota.

”Alku oli tahmeaa, ja piti taistella kun en osunut griineihin. Sain parannettua pallon lyömistä kierroksella, mutta putit eivät uponneet eiliseen malliin. Huomenna täytyy vaan pelata omaa peliä, eikä ajatella tulosta tai vilkuilla tulostauluja”, tuloksen 70 pelannut Halonen sanoi.

Voittotaistelu on vielä täysin auki, sillä kolme pelaajaa on tilanteessa -6.

Monet pelaajat ottivat kaiken hyödyn irti perjantain täydellisyyttä hipovista olosuhteista, sillä Talissa tehtiin toisella kierroksella yhteensä 328 birdietä ja yhdeksän eaglea. Miesten kilpailussa jatkoon pääsi 37 pelaajaa tuloksella 146 (+4). Naisten sarjassa paikka finaalikierrokselle heltisi tuloksella 151 (+9). Tämän rajapyykin selvitti 20 kilpailijaa.

Lähde: Helsingin Golfklubin nettisivut

Lue seuraavaksi: Saku Halonen yllätysjohtoon Erkko Trophyssä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje