Saku Halonen yllätysjohtoon Erkko Trophyssä - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Saku Halonen yllätysjohtoon Erkko Trophyssä

Saku Halonen esitti torstaina loistavia otteita Talissa. Kuva: SGL

Emilia Tukiainen ja Krista Junkkari jakavat Talissa naisten sarjan paalupaikan.

Master Golfin Saku Halonen otti yllätysjohdon Helsingin Golfklubin kentällä Talissa torstaina käynnistyneessä Finnish Amateur Championshipissä eli Erkko Trophyssä. Tulos 65 (-6) oli lyönnin verran parempi kuin kakkostilaa jakavilla pelaajilla.

Uransa ensimmäisen bogittoman kierroksen pelannut Halonen, 19, oli takaysin alussa hurjana tehtyään viisi birdieä reikien 10–15 jaksossa.

”Pitkän työn tulos. Kausi on ollut ok mutta huonoista kierroksista aina oppii. Talissa on pakko osua griineihin ja oikealle puolelle – siinä onnistuin tänään”, pääosin juniorikilpailuissa pelaava Halonen sanoi.

Halosta odottaa lokakuussa varusmiespalvelus Puolustusvoimien urheilukoulussa. Siitä ennen tavoitteena on pelata mahdollisimman hyvin kauden lopuissa kilpaluissa.

Jaapo Jämsä ja kotikentällään pelaava Martin Plukka löivät tuloksen 66. Lähietäisyydellä ovat myös ennakkosuosikkien joukkoon kuuluvat Ilari Saulo, Veeti Mähönen ja Markus Luoma (68).

Naisten sarjassa Karelia Golfin Emilia Tukiainen (69) nakutteli itsensä kärkipaikalle tasaisen varmalla kierroksella, johon sisältyi neljä birdietä ja kaksi bogia. Tukiainen pitää Talin puistokentästä, jossa hänen mielestään menestysreseptinä on hyvä pallonsijoittelu ja sitä kautta birdiepaikkojen petaaminen.

Emilia Tukiainen oli tyytyväinen lähestymisiin, mutta ei reikätuloksiinsa par-viitosilla. Kuva: SGL

”Kierroksesta jäi hyvä fiilis, lähestymisiin olen tyytyväinen. Hyödynsin kuitenkin heikosti par 5 -väylät, joten siinä on ehdottomasti parannettavaa”; hän sanoi.

Koski-Golfin Krista Junkkari nousi viimeisen reiän birdiellään jakamaan Tukiaisen kanssa ykköspaikkaa. Kolmantena oleva Elina Saksa jahtaa kärkikaksikkoa lyönnin päässä. Naisten top-kymppi on kolmen lyönnin sisällä. Tähän joukkoon kuuluu myös kisan voittoa puolustava Kiira Riihijärvi (72).

Kummassakaan sarjassa ei nähty vielä isoja irtiottoja, mutta tulostaso oli erinomainen – miehissä 24 pelaajaa on par-tuloksessa tai alle. Normaalia pehmeämmät viheröt auttoivat lähestymisissä, mutta toisaalta pallot myös spinnasivat helpommin kauemmas.

Perjantain jälkeen 36 parasta miestä ja 18 naista etenee kilpailun finaalikierrokselle.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje