26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Kalle Samooja lähtee hallitsevana mestarina kentälle Hampurissa

Kalle Samooja jakamassa nimikirjoituksia viimeisen kierroksen jälkeen Hampurissa 2022. Kuva: Getty Images

Samooja saa suomalaisista seurakseen Tapio Pulkkasen ja Sami Välimäen.

Kuluva viikko on Kalle Samoojalle erityinen. Saksan Hampurissa torstaina alkava Porsche European Open ei ole Samoojalle mikä tahansa kilpailu, sillä juuri siellä hän otti ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan pääkiertuevoittonsa.

”Tätä kilpailua olen odottanut pitkään, kun pääsee ensimmäistä kertaa puolustamaan voittoa. Olo on rauhallinen ja odottavainen. Kenttä sopii pelille hyvin ja keli on mitä mainioin, joten kivat asetelmat lähteä puolustamaan voittoa”, Samooja kertoo.

Hallitseva mestari saa osakseen tavallisesta poikkeavaa huomioita etenkin tiedotusvälineiltä.

”Median puoleltakin tulee oltua huomion keskipisteessä ja luultavasti on enemmän hässäkkää kuin normiviikolla. En usko, että se vaikuttaa pelaamiseen”, Samooja pohtii.

Viime vuoden voiton kruunasi viimeisellä kierroksella syntynyt kenttäennätys. Se jää ainakin toistaiseksi elämään, sillä kenttää on muokattu tämän vuoden kilpailuun.

”Nelosreikä muuttuu par 5:ksi. Lisäksi 15:s (par 5) ja 17:s (par 3) lyhennetään. Tulokset varmaan vähän paranevat viime vuoteen verrattuna. Muuten kunto on aika identtinen”, hän vertailee.

Kuluvaan kauteen Samooja on ollut tyytyväinen, vaikkei hän vielä ole saanut irti parasta osaamistaan. Kiertueen rankingissa hän on 94:nnellä sijalla. Kauden ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa top 10 -sija tuli Italiassa toukokuun alussa, kun Samooja oli yhdeksäs.

”Tunteen ja lyömisen tasolla kausi on ollut varsin vahva, ja se näkyy tilastoissa. Puttipeli on ollut haasteellisempana elementtinä mukana, mutta niin se välillä menee. Kausi on ollut varsin hyvä, vaikka ranking on mitä on. Ollaan rauhallisia ja tehdään viikosta toiseen duunia, niin jossain vaiheessa se palkitsee. Paljon on vielä golfia jäljellä tällä kaudella.”

Samooja on saanut arkeen ja harjoitteluun uusia tuulia uuden caddien, John Dempsterin myötä, jonka kanssa yhteistyötä on takana kolmisen kuukautta. Kokenut skotlantilainen on nähnyt kiertue-elämää vuosien ajan.

”Ajattelemme asioista kentällä samalla lailla. Hän on myös tuonut esimerkiksi lähipeli- ja puttitreenihin uusia juttuja. Pieniä juttuja, jotka tuovat raikkautta. Ei kangistu vanhoihin treeneihin. Tämän myötä on paiskittu pidempiä päivä”, Samooja avaa.

Samooja ei arastele sanoa ääneen, että loppukautta silmällä pitäen tavoitteena on voitto.

”Itseluottamus on parantunut viikko viikolta. Edessä on paljon hyviä kisoja, joissa olen aikaisemmin pärjännyt ja mitkä sopivat pelille. Nyt on ollut vähän hitaita lähtöjä, ja niiden myötä on ollut vaikea päästä kärkeen. Uskon, että yksi hyvä sijoitus laittaa lumipallon pyörimään.”

”Laitetaan Suomi-junaa pikkuhiljaa kohti kärkeä. Uskon, että saamme nauttia suomalaismenestyksestä lähiaikoina”, hän päättää.

Suomalaisten lähtöajat torstaina (Suomen aikaa):

Sami Välimäki – 9.00 – tii 10
Kalle Samooja – 13.40– tii 1
Tapio Pulkkanen – 14.00 – tii 10

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje