[14][27]

[14][27]
DP World Tour - Kilpagolf

Samooja jatkoi vakuuttavaa nousuaan Dubaissa – McIlroy karkaamassa omille teilleen?

Vain kisan kärkikolmikko ja kaksi muuta kilpailijaa pelasivat toisen ja kolmannen kierroksen paremmin kuin Kalle Samooja. Kuva: Getty Images

Tapio Pulkkanen selvitti täpärästi myös kilpailun toisen cutin.

Kalle Samooja pelasi edellispäivän tapaan loistavan 68 lyönnin kierroksen Dubaissa meneillään olevassa DP World Tourin kilpailussa. Samooja siirtyi Dubai Desert Classicissa 54 reiän jälkeen kokonaistilanteeseen -7, ja nousi jo jaetulle 30. sijalle.

Hän aloitti kierroksensa bogilla, mutta siihen virheet jäivätkin. Jatko oli jämäkkää tekemistä, kun turkulainen napsi matkan varrella tasaiseen tahtiin viisi birdieä.

Samoojalla on maanantaina pelattavalla finaalikierroksella mahdollisuutensa kiilata kilpailun kärkikymmenikköön. Se tosin edellyttänee häneltä viikonlopun kierroksiakin kovempaa suoritusta. Eroa top 10:een on neljä lyöntiä.

”Jatkui oikeastaan siitä, mihin eilen jäätiin. Hyvä 31 reiän pätkä ollut. Tiiltä on vähän haasteita osua väylään, mutta missit olivat oikeissa paikoissa ja kulma lähestymiseen yleensä hyvä”, Samooja kertoi tiedotteessa.
Samooja arvioi, että hänellä on useamman väyläosuman ja tehokkaamman puttipelin kautta mahdollisuudet kovaan lopetukseen.
”Tunne on, että kropasta löytyisi vielä yksi alhainen kiekka”, hän uhkui taistelutahtoa.

Emirates Golf Clubin Majlis Course selvästi istuu Samoojan silmään. Hän oli turnauksessa vuosi sitten parhaana suomalaisena 12:s ja vuonna 2021 tuli upeasti neljäs sija. Myös vuosien 2020 (27:s) sekä 2019 (16:s) esitykset kovatasoisessa kilpailussa olivat erinomaisia.

Vuonna 2022 kärkitusinaan riitti lopputulos 282 (-6). Sijaa 11 jakavat ovat parhaillaan tilanteessa -11, joten tänä vuonna vaade korkeaan sijoitukseen on huomattavasti kovempi.

Tapio Pulkkanen (-2) pelasi lauantain kierroksen tapaan tuloksen par. Hänellä oli reikien 5–12 aikana hankala vaihe kirjattuaan jaksoon neljä bogia. Tämän jälkeen Pulkkanen sisuuntui tehtaillen niukasti viimeiselle kierrokselle riittäneet kolme birdieä.

”Samanlaista menoa kuin aikaisempina päivinä. Vähän tahmeata on griineillä edelleen. Täytyy tutkia puttaamista tässä iltapäivällä”, Pulkkanen sanoi.

Rory McIlroy (-15) oli sunnuntaina mainiossa iskussa pelattuaan päivän parhaan tuloksen, 65. Pohjoisirlantilainen oli tehokkaimmillaan kierroksen alussa ja lopussa, jossa kaikki kahdeksan birdieä syntyivät. Tulos olisi voinut olla hieman parempikin, mutta veteen loiskahtanut kakkoslyönti 18. reiällä johti päivän ainoaan bogiin.

Kahdesti urallaan Dubain turnauksen voittaneella McIlroylla on kolmen lyönnin etumatka päätöskierroksen pelikavereihinsa, Englannin Callum Shinkwiniin ja Dan Bradburyyn (-12).

Dubai Desert Classic on kauden toinen Rolex Series -kilpailu, jossa on jaossa yhdeksän miljoonaa dollaria palkintorahaa. Tästä voittajan osuus on reilut 1,4 miljoonaa.