Komulainen kiritti hienosti hirmutuloksen pelannutta jenkkitähteä − suomalaisen joukkue LET-kisan johtoon - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Komulainen kiritti hienosti hirmutuloksen pelannutta jenkkitähteä − suomalaisen joukkue LET-kisan johtoon

Noora Komulainen aloitti Sotogranden kilpailun hyvällä kolme alle -tuloksella. Kuva: Tristan Jones/LET

Espanjaan matkustanut valmentaja Petteri Nykky sai Noora Komulaisen pelin raiteilleeen.

Golfin yhdysvaltalaisen kiintotähden Jessica Kordan joukkueessa pelaava Noora Komulainen sai ihastella lähietäisyydeltä torstaina ryhmänsä kipparin upeita suorituksia. Korda käytti Espanjassa Sotogranden kentällä alkaneen LET:n Aramco Team Series -kilpailun avauskierrokseen 61 (-11) lyöntiä ottaen ylivoimaisen johdon.

Kordan esitys ei jättänyt ketään kylmäksi. Hänelle kirjattiin ensimmäisenä päivänä peräti kolme eaglea ja kuusi birdieä. Myös yhden bogin tehneellä Kordalla oli vielä 16:n jälkeen mahdollisuus viitosella alkavaan kierrostulokseen, mutta se olisi edellyttänyt viimeisillä rei’illä parien sijaan kahta birdieä.

”Oli tosi hienoa katsoa kun Jessica tykitti -11. Upeata peliä, ei montaa virhettä”, Komulainen ylisti joukkuekaverinsa otteita.

Urallaan kuusi LPGA:n kilpailua voittaneella Kordalla on 18 reiän jälkeen viiden lyönnin etumatka toista sijaa jakaviin Belgian Manon De Roeyyn ja Slovenian Pia Babnikiin (-6).

Team J. Kordan säkenöivää kapteenia erinomaisesti tuki Komulainen, joka jakaa tuloksellaan 69 (-3) henkilökohtaisen kisan kymmenettä sijaa. Hän teki kierroksellaan viisi birdieä ja kaksi etuysillä tullutta bogia. Samassa tuloksessa on muun muassa tällä kaudella kolme turnausta LET-kiertueella voittanut Ruotsin Linn Grant.

Komulainen kiitteli hyvästä suorituksestaan valmentajaansa Petteri Nykkyä, joka on paikalla Sotograndessa.

”Valmentajani on täällä, ja siitä on ollut suuri apu. On ollut tosi vaikeaa viimeisen kolmen kuukauden aikana, ja nyt on ehditty käydä teknisiä asioita läpi.”

Jessica Korda oli ensimmäisenä päivänä täysin pitelemätön. Kuva: Tristan Jones/LET

Jenkkitähden kipparoima Team Jessica Korda (-19) näytti torstaina kaapin paikan myös joukkuekilpailussa, jossa sillä on lyönnin johto Team (Pauline) Roussin-Bouchardiin. Joukkueen kolmas ammattilainen on Tsekin Tereza Melecka, joka oli myös Tsekin passin omaavan Kordan valinta tiimiin. Komulainen otti paikkansa joukkueessa arvonnan jälkeen.

Jokaisen 36 joukkueen kapteeni on valinnut omaan ryhmäänsä yhden ammattilaisen ja toinen on valikoitunut arvalla. Pro am -henkisen kilpailun joukkueisiin kuuluu lisäksi yksi omalla tasoituksellaan pelaava amatöörigolfari. Team J. Kordan amatööri on englantilainen Malcolm Borwick.

Tiia Koivisto ja Emilia Tukiainen (par) jakavat henkilökohtaisessa kisassa 30. sijaa, Ursula Wikström (+1) on täpärästi top 50:n ulkopuolella. Suomalaisista eniten palkintorahaa Aramco-kisoista koonnut Krista Bakker (+2) löytyy sijalta T68 ja Emily Penttilä sekä Matilda Castren (+3) tavoittelevat perjantaina nousua jaetulta 81. tilalta.

Lue seuraavaksi: Vuoden sisällä jo viidennen voittonsa ottanut ruotsalainen häikäisi Pohjois-Irlannissa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje