Vuoden sisällä jo viidennen voittonsa ottanut ruotsalainen häikäisi Pohjois-Irlannissa - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Vuoden sisällä jo viidennen voittonsa ottanut ruotsalainen häikäisi Pohjois-Irlannissa

Matkalla maailman terävimmälle huipulle oleva Maja Stark haali jälleen yhden voiton. Kuva: Getty Images

Miesten turnauksen voittanut Ewen Ferguson ei suostunut väistymään missään vaiheessa kisan kärkipaikalta.

Ruotsalaiset ovat olleet tänä vuonna rautaa Ladies European Tourilla. Sunnuntaina Pohjois-Irlannissa päättyneessä ISPS Handa World Invitational -kilpailussa voittovuorossa oli Maja Stark (-20), joka jätti loistavan esityksen päätteeksi USA:n Allisen Corpuzin viiden lyönnin päähän.

Neljäntenä 54 reiän jälkeen ollut Stark paineli viimeisellä kierroksella muilta karkuun iskettyään Galgorm Castle Golf Clubin kentän uusiksi ennätyslukemiksi tuloksen 63 (-10). Bogiton kierros sisälsi kymmenen birdieä. Kun yksikään kilpakumppani ei pystynyt vastaamaan päätöspäivänä hänen lentoonsa, alkoi peli olla voiton kannalta selvä jo takaysin puolivälissä.

Reilut 218 000 euroa palkintorahaa tienanneen Starkin, 22, rynnistys ammattilaiskentille on ollut vakuuttava. Hän vaihtoi tasan vuosi sitten statusta, ja on saavuttanut jo viisi voittoa naisten Euroopan kiertueella. Näistä kolme on tullut tällä kaudella. Stark tuli avanneeksi viikonvaihteessa voittotilinsä myös LPGA Tourilla, jonka ohjelmaan Antrimin kreivikunnassa pelattu turnaus kuului. Tämän ansiosta hän hankki itselleen kahden vuoden pelioikeuden Yhdysvaltain kiertueelle.

Erinomaiset suoritukset näkyvät myös kiertueen Race to Costa del Sol -pistelistalla, jossa ruotsalaisilla on kolmoisjohto.

Länsinaapurin pelaajien kokonaispanos LET:llä kaudella 2022 hakee vertaistaan. Oklahoma State -yliopistossa college-golfia amatööriaikoinaan pelanneen Starkin ykköstila oli ruotsalaisille jo seitsemäs tänä vuonna. Samankaltaisella esityksellä Halmstad Golf Clubilla kesäkuussa LET:n ja DP World Tourin yhteiskilpailun voittaneella Linn Grantilla on niin ikään koossa kolme ykköstilaa kuluvalta kaudelta. Lisäksi Anna Nordqvist voitti kuukausi sitten Hollannissa käydyn LET-kilpailun.

Sinikeltaiset ovat haalineet vuosina 2020−2022 yhteensä 12 voittoa Ladies European Tourilla. Erinomaiset suoritukset näkyvät myös kiertueen Race to Costa del Sol -pistelistalla, jossa ruotsalaisilla on kolmoisjohto. Kärkipaikka on tukevasti Starkin hallussa.

Abbekåsista Skånesta lähtöisin oleva Stark tulee kolkuttelemaan maailmanlistan seuraavassa päivityksessä paikkaa top 50:een. Siellä ruotsalaisista ovat entuudestaan LPGA:lla pääsääntöisesti pelaavat Anna Nordqvist (25:s) ja Madelene Sagström (28:s).

Ursula Wikström selvitti ainoana suomalaisena tiensä kisan kolmannelle kierrokselle, mutta ei onnistunut läpäisemään tällä viikolla poikkeuksellisesti asetettua toista cutia. Jaettu 48. sija tuotti hänelle vajaan 5400 euron ansiot.

Ewen Ferguson tuuletti kauden toista voittoaan Galgorm Castle Golf Clubin kentän 18. viheriöllä. Kuva: Getty Images

Samoilla kentillä, samannimisessä miesten DP World Tour -kilpailussa yhtä tyylikkäällä tavalla voiton vei Ewen Ferguson (-12). Kenttäennätyksellä, 61, kilpailun aloittanut skotlantilainen ei suostunut kärkeen ankkuroiduttuaan missään vaiheessa luopumaan johtopaikastaan. Eroa kakkossijan jakaneisiin Espanjan Borja Virtoon ja toiseen skotlantilaiseen Connor Symeen (-9) kertyi kolme lyöntiä.

Voitto oli noin 247 000 euroa ansainneelle Fergusonille, 26, toinen pääkiertueella. Ensimmäinen tuli maaliskuussa Qatarin turnauksessa.

Mainio oli myös seitsemännen sijan jakaneen italialaisamatööri Filippo Cellin (-7) esitys Pohjois-Irlannissa. Kisaa kolmannen kierroksen alussa johtanutkin Celli nousi heinäkuussa tv-kuviin ja suuren yleisön tietoisuuteen voitettuaan Open Championshipissä hopeamitalin eli parhaan amatöörin palkinnon. Hän päätyi St Andrewsissa pelatussa kauden viimeisessä majorissa 47:nneksi.

Miesten kilpailun ainoa suomalaisosallistuja Lauri Ruuska selviytyi Ursula Wikströmin tavoin jatkoon, mutta jäi kaksi lyöntiä paikasta finaalikierrokselle. Jaettu 50. sija toi Ruuskalle lähes 6000 euroa palkintorahaa.

DP World Tourin kisoja on pelattu Britteinsaarilla yhtäjaksoisesti kesä-heinäkuun vaihteesta lähtien. ISPS Handa World Invitational päätti kiertueen niin sanotun UK Swingin, ja ensi viikolla kilpaillaan Prahassa. Suomalaisista Czech Mastersiin osallistuvat Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje