21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista

21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Lauri Ruuskalla vitsit vähissä – edellisestä jatkopaikasta on jo liki puoli vuotta

Lauri Ruuska kaipaa kipeästi onnistumisia. Kuva: Getty Images

Ruuska syttyi taistelemaan Abu Dhabin kisassa, mutta pääsy viikonlopun kierroksille jäi lyönnin päähän.

Alkukausi on näyttänyt Lauri Ruuskalle karulla tavalla nurjan puolensa kansainvälisillä kilpakentillä. Hän on pelannut kaudella 2024 kahdeksan turnausta, ja jokainen on päättynyt karsiutumiseen.

Tuorein karsiutuminen tuli perjantaina Abu Dhabissa meneillään olevassa Challenge Tourin kilpailussa, jossa hän jäi niukimmalla mahdollisella erolla cut-rajan väärälle puolelle.

Ruuska (-3) näytti jo menettäneen pelin jatkopaikan kannalta, kunnes hän teki eaglen Al Ain Equestrian, Shooting & Golf Clubin kentän neljännellä (Ruuskan 13.) reiällä. Tätä seurasi bogey ja kolmen birdien suora.

Jatkoonpääsy olisi edellyttänyt vielä yhtä birdieä viimeiselle reiällä, mutta tuloksen 67 pelannut Ruuska joutui tyytymään kierroksen päätteeksi pariin.

Sijoituskeskiarvo 109:s kertoo, ettei paikka jatkokierroksille ole ollut monta kertaa kovinkaan lähellä.

Vallitseva tilanne vetää arvatenkin hänen ilmeensä vakavaksi. Ruuska sai kortin DP World Tourille viime syksyn karsinnoista, mutta pelimahdollisuudet pääkiertueella ovat jääneet kategorialla 18 vähäisiksi.

Sitten kun tie turnaukseen on auennut, tulosta ei ole tullut. Kierroskeskiarvo kauden viidessä DPWT- ja kolmessa CT-kilpailussa on 73,5. Kuutosella alkavia kierrostuloksia Ruuska on pelannut vain kahdesti.

Sijoituskeskiarvo 109:s kertoo, ettei paikka jatkokierroksille ole ollut monta kertaa kovinkaan lähellä. Abu Dhabi Challengen jaettu 75. sija oli tähän asti kauden parasta Ruuskaa.

Huippugolfarit elävät onnistumisista, ja sellaista hän tavoittelee seuraavan kerran ensi viikolla, niin ikään Abu Dhabissa käytävässä haastajakiertueen UAE Challenge -kilpailussa. Ruuskalle olisi henkisesti enemmän kuin tärkeää saada karsiutumisputki pikaisesti poikki.

Pulkkasen pelit jatkuvat

Tapio Pulkkanen (-4) eteni Abu Dhabi Challengessa kalkkiviivoilla jatkoon, ja Road to Mallorca -listalla oleva pelaaja kamppailee tälläkin viikolla tärkeistä ranking-pisteistä.

Myös Oliver Lindellin tilanne näytti pitkään lupaavalta, mutta hyvin alkanut kierros muuttui mollivoittoisaksi. Lopullinen niitti hänen jatkohaaveilleen koitti 16. reiällä (par 4), jolla syntyi tulos yhdeksän.

Turnauksen puolivälissä kärkipaikkaa jakavat Tanskan Nicolai Kristensen ja Etelä-Afrikan Wilco Nienaber (-13). Eroa kolmatta sijaa jakaviin kolmeen pelaajaan on yksi lyönti.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)