30.4.–7.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][5]

[11][5]
Kilpagolf - Major

Castren keikkuu majorissa karsintarajan paremmalla puolella – puolustava mestari löi rangella hanskat tiskiin

Matilda Castren kamppailee perjantaina paikasta Chevron Championshipin jatkokierroksille. Kuva: Getty Images

Viidettä peräkkäistä voittoa tavoitteleva Nelly Korda lämpeni avauskierroksen loppupuolella.

Matilda Castren pelasi Texasissa Chevron Championshipin ensimmäisenä päivänä tuloksen 73. Hän on kilpailussa yksi yli -kierroksellaan jaetulla 54. sijalla eli niiden pelaajien joukossa, jotka olisivat näistä asetelmista menossa jatkoon.

Castren aloitti The Club at Carlton Woodsin kentällä kahdella bogilla, ja oli 10. reiän tuplan myötä kierrostaan kolme yli. Loppu sujui ryhdikkäästi. Hän pelasi viimeiset kahdeksan reikää kaksi alle kohentaen tuntuvasti sijoitustaan.

Avauksista vain kahdeksan päätyi väylälle, jolla oli oma vaikutuksensa lähestymisiin (13/18). Castrenin puttimäärä painui yli 30:n, ja etenkin tässä olisi toisella kierroksella pieni terävöitymisen paikka.

Suomalaisella on lyhyt, mutta hyvä historia kauden ensimmäisestä majorista. Hän on pelannut Chevron Championshipin kahdesti, ja sijoittunut molemmilla kerroilla top 30:een. Kauden alku on sujunut Castrenilta kuitenkin vaatimattomasti: kuudesta turnauksesta viisi on päättynyt karsiutumiseen.

Castren sekä hänen peliryhmänsä kaksi muuta jäsentä, Ryann O’Toole (par) ja Gaby Lopez (+2) aloittavat toisen kierroksensa perjantaina kello 21.54 Suomen aikaa.

Kilpailun kärkituloksen, 66 (-6), iski Lauren Coughlin, jolla on kahden lyönnin etumatka Marina Alexiin, Minami Katsuun ja ennätyksellistä viidettä peräkkäistä LPGA-voittoa tavoittelevaan Nelly Kordaan.

Jotkut päivät ovat parempia kuin toiset. Tänään oli valitettavasti huono päivä.

Kordan kone käynnistyi torstaina verkkaisesti. Maailman ykköspelaaja oli kierrostaan 12 reiän jälkeen parissa, kunnes tykitti loppuun neljä birdieä.

Lilia Vu ulkona

Chevron Championshipissä koettiin myös dramatiikkaa, kun voittoa puolustava Lilia Vu joutui vetäytymään kilpailusta selkävaivan vuoksi.

”Selkä tuntui pahalta lämmittelyvaiheessa. En olisi pystynyt pelaamaan omalla tasollani, joten päätin jäädä kisasta pois ennen kierroksen käynnistymistä.”

”Olen kärsinyt selkäongelmista jonkin aikaa. Jotkut päivät ovat parempia kuin toiset. Tänään oli valitettavasti huono päivä”, Vu sanoi pettyneenä.

Viime vuonna Vu voitti kaksi majoria sekä kaksi muuta turnausta nousten komeetan lailla maailmanlistan kärkeen. Kausi ei sujunut ongelmitta, ja hän joutui pitämään kesällä selkävamman takia kuukauden pituisen tauon.

Kilpailusta vetäytyminen oli Vulle jo kolmas tällä kaudella. Kahdeksasta turnauksesta ainoastaan yksi on tuottanut hänelle top 10 -sijoituksen.

Lue seuraavaksi: Nelly Korda metsästää saavutusta, johon on pystynyt vain kaksi naista