21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista

21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Castrenin jatkopaikka karkasi majorissa täpärästi – Kordan ennätyshaaveet säilyivät vahvoina

Cut-raja osoittautui Matilda Castrenille tälläkin viikolla liian kovaksi. Kuva: Getty Images

Karsiutuminen oli Matilda Castrenille ensimmäinen Chevron Championshipissä.

Matilda Castren (+3) koki kirvelevän karsiutumisen The Woodlandsissa Texasissa meneillään olevassa Chevron Championshipissä. Hän pelasi kauden ensimmäisen major-kilpailun toisella kierroksella tuloksen 74, ja jäi lyönnin päähän jatkopaikasta.

Takaysin väyliltä startanneen Castrenin kierroksen alku oli torstain tapaan hankala. Päivän kolmas bogey tuli kuudennella reiällä, minkä jälkeen ote jämäköityi. Castren pelasi kierroksen lopun yksi alle, mutta odotettua birdieä ei viimeisillä rei’illä tullut.

Avaustilasto (8/14) noudatti ensimmäisen kierroksen kaavaa. Puttien määrä (27) väheni, mutta lähestymisistä (8/18) turhan moni ajautui The Club at Carlton Woodsin kentän viheriöiden ulkopuolelle.

Korda aloitti toisen kierroksen tuplabogilla, mutta kiristi nopeasti tahtia.

Karsiutuminen oli Castrenille ensimmäinen pelaamissaan kolmessa Chevron Championshipissä. Kahdella aiemmalla kerralla sijoitukset olivat 25:s ja 28:s. Isossa kuvassa alkukausi on sujunut Castrenilta tahmeasti. Vuoden seitsemästä kilpailusta vain yksi on johtanut jatkokierroksille.

Tilanne on karu hieman pidemmälläkin otannalla. Sitten heinäkuun puolivälin hän on pelannut 17 LPGA:n tai LET:n turnausta. Karsiutumisia on tusinan verran, ja joukkoon mahtuu vain yksi top 30 -sijoitus.

Korda askeleen lähempänä ennätystä

Chevron Championshipissä suurin mielenkiinto kohdistuu Nelly Kordaan (-7), joka tavoittelee LPGA:lla viidettä peräkkäistä voittoa. Homma on täysin maailmanlistan ykkösen näpeissä, sillä hän on kilpailun puolivälissä kolmantena, vain lyönnin päässä kärjestä. Paalupaikkaa jakavat Korean Jin Hee Im ja Thaimaan Atthaya Thitikul.

Korda aloitti toisen kierroksen tuplabogilla, mutta kiristi nopeasti tahtia. Hän on Imin ja Thitikulin ohella ainoa, joka on alittanut kummallakin kilpailukierroksella 70 lyönnin rajan.

Viiteen peräkkäiseen voittoon ovat LPGA:lla pystyneet vain Nancy Lopez ja Annika Sörenstam.

Eurooppalaisista kärkikahinoissa ovat myös ruotsalaiset Maja Stark (-5) ja Anna Nordqvist (-4) sekä englantilaiset Jodi Ewart Shadoff (-4) ja Lottie Woad (-4). Jälkimmäinen voitti pari viikkoa sitten Mastersin kentällä pelatun Augusta National Women’s Amateurin, ja ansaitsi paikan tämän viikon majoriin.

Angela Stanford pelasi tällä viikolla 98. peräkkäisen major-turnauksen, mikä on miehet mukaan lukien kaikkien aikojen ennätys. Hän jäi Castrenin tavoin lyönnin päähän jatkokierroksilta. Myös tähän kilpailuun uransa lopettava So Yeon Ryu ajautui karsiutuneiden joukkoon.

Lue seuraavaksi: Castren keikkuu majorissa karsintarajan paremmalla puolella – puolustava mestari löi rangella hanskat tiskiin

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (7 kpl)

  Oldman says:

  Toivottavasti Castren uskaltaa tehdä rutiineihein muutoksia. Voisi aloittaa caddien vaihdolla. Liika panostus fysiikkaan ja pitkiin lyönteihin on ollu tuhoisa golfin kokonaisuuden kannalta. Pelko ja tuloksen jatkuva ajattelu ohjaa peliä. PS. Toivottavasti olen väärässä, mutta pahalta näyttää.

  Palmerin Arska says:

  Voisi aloittaa otteen muutoksella, jokainen golfkirja jotka olen lukenut niin yhdessäkään niistä ei suositella pesäpallo grippiä jos haluaa kehittyä hyväksi pelaajaksi. Ei ole caddien vika jos pelaaja ei osu griineihin/väyliin, vai kuka on mailan varressa?

  TheGary says:

  Kuten tuolla foorumin puolella jo oli kommentoitu, parhaat pelit lienee sitten takanapäin. On annettu haastattelut eri naistenlehdille, perhe perustettu ja motivaation puute näkyy tuloksissa. Naisten kilpagolfissa on hyvin yleistä että perheen perustamisen jälkeen tulostaso romahtaa ja kilpailuja ei enää voiteta.

   Oldman says:

   Valitettavasti näyttää olevan totta. Pari vuotta sitten golf oli numero yksi. Nyt matkailu, vaatteet, hyvät ruokapaikat, ..ja vasta sitten golf. Golf huipulla vaatii valtavasti työtä, nöyryyttä ja kärsivällisyyttä. Kaikki eivät pysy/halua olla kilpailussa mukana. Matildalla oli ja on edellytykset, mutta muutoksen pitää tulla nopeasti. PS. Tuo pesäpallo-ote rajoittaa kehitystä. Kokeilkaa lyödä tuolla otteella ja tunnette rajoitteet.

    Vanha Renttu says:

    Toi on niin sitä p……puhetta. Itse vaihdoin 2 vuotta sitten kyseiseen grippiin ja koko meno parani aivan eri tasolle. Mikä yhdelle sopii, se ei välttämättä toisella toimi. Niinkuin sanoi kerran mies nimeltä Mika Piltz, että jokaisella otteella on miljoonia tehty. Ei tänne kannata huudella, jos ei asista tiedä.

  Palmerin Arska says:

  Pesäpallogrippiä suositellaan lapsille, pienikätisille tai reumasta kärsiville. Vardonin ote ja interlock ote lisäävät lyönnin kontrollia, factoja. Pesisgrippiä käytettäessä oikea käsi on liian dominoiva(oikealta löyvälle) mailan liikerata muuttuu otetta siirtämällä,vahva/kevyt ote. Jos muistaisin edes prosentin lukemastani ja näkemästäni lajina golf niin voisin vetää seminaareja golfista. No kun en muista kaikkea, edes sitä prosenttia niin kirjoittelen esim. Tänne. Jos tosiaan on niin että Castrenia kiinnostaa enemmän muut asiat kuin golf niin toivottavasti saadaan vaikka Nuutinen olympialaisiin mielummin kuin Castren. Ammattilaisen pitää olla itsekäs jos meinaa menestyä, menestymisen 3 kohtaa ovat. Motivaatio, motivaatio ja motivaatio.