Henrik Stensonille sopivin major on Open Championship, jossa voiton ja kakkostilan lisäksi on kokemusta kahdesta kolmannesta sijasta.
 Kuva: Getty Images
European Tour |
8.11.2017

”Teräsmies”-kuvauksissa loukkaantunut Henrik Stenson ulkona Nedbank Golf Challengesta

Ruotsalaistähdeltä saattaa jäädä myös kauden viimeinen turnaus väliin ET:n kilpailun promootiokuvauksissa tulleen kylkivamman vuoksi.

Henrik Stensonia ei nähdä tällä viikolla Etelä-Afrikassa pelattavissa Euroopan kiertueen isossa kilpailussa. Syyksi on osoittautunut lokakuussa WGC-sarjaan kuuluvan HSBC Champions -turnauksen alla pidetyissä promootiokuvauksissa tullut kylkivamma.

Stenson sijoittui viime viikonvaihteessa pelatussa Turkish Airlines Openissa 35:nneksi, mutta kertoi olleensa kaukana sataprosenttisesta kunnostaan. Hän totesi vamma tulleen tilanteessa, jossa hänet – yhtenä pelaajana muiden joukossa –  laitettiin roikkumaan valjaissa sarjakuvasankarin viitta päällä.

”En ole Teräsmies, vaikka jotkut ihmiset ilmeisesti niin kuvittelivat”, Stenson sanoi.

Maailmanlistan yhdeksikkö kuvaili sunnuntaina tulevaa kilpailuohjelmaansa avoimeksi, kunnes vahvisti maanantaina jäävänsä pois sekä Nedbank Golf Challengesta että DP World Tour Championshipistä. Tiistaina hän kuitenkin ilmoitti sosiaalisen median välityksellä pitävänsä mahdollisena osallistua Dubain finaaliturnaukseen.

Stenson sai Jason Dayn ja Marc Leishmanin poisjääntien vuoksi paikan marras-joulukuussa pelattavaan Tiger Woodsin kutsuturnaukseen, mutta osallistuminen myös tähän on toistaiseksi epävarmaa.

Henrik Stenson harmitteli, kun tuli ylipuhutuksi Shanghaissa Teräsmiehen hommiin. Hän ei kuitenkaan halua syyttää loukkaantumisestaan turnauksen sponsoria. Kuva: Getty Images

Ruotsalainen kertoi Telegraphin haastattelussa olleen harmissaan kisajärjestäjien maanittelusta saadakseen hänet osallistumaan Shanghain turnauksen promootiokuvauksiin. Monet eturivin pelaajat olivat lehden mukaan kieltäytyneet mainitusta ”kunniasta”.

Stenson postasi tiistaina Instagram-tilillään, että hänen sarkastinen Teräsmies-aiheinen kommenttinsa tarkoitti sitä, että hän on yhtä herkkä ja altis loukkaantumisille kuin kuka tahansa urheilija, ja että tällaisia asioita tapahtuu silloin kuin niitä vähiten odottaisi.

”Minua ei pakotettu mihinkään. HSBC on loistava golfin maailmanlaajuinen sponsori, eikä suinkaan ole vastuussa loukkaantumisestani”, hän tarkensi.

”Jos kroppani on ensi viikolla sataprosenttisessa kunnossa, starttaan Dubaissa.”

Nedbank Golf Challengen voittoa puolustaan toinen ruotsalainen Alexander Norén, joka ei välttämättä kuulu tämänvuotisen kisan suurimpiin menestyssuosikkeihin. Norén pelasi vuosi sitten neljännellä kierroksella tuloksen 63 jättäen toiseksi sijoittuneen Jeung-hun Wangin kuuden lyönnin päähän.

Avaisiko Eddie Pepperell, 26, ET-voittotilinsä Sun Cityssä? Kuva: Getty Images

Race to Dubai -listan ykkösellä Tommy Fleetwoodilla olisi voitolla tai kärkipään sijoituksella hyvä mahdollisuus tehdä kiertueen rankingissa pientä irtiottoa Justin Roseen, Sergio Garciaan ja Jon Rahmiin, jotka eivät osallistu Sun Cityssä pelattavaan turnaukseen.

Se antaa samalla rankingissa hieman alempana oleville pelaajille mahdollisuuden nousta listalla kärkikymmenikköön, ja päästä osalliseksi finaaliturnauksen jälkeen top 10 -pelaajien kesken jaettavasta bonuspotista.

Etelä-Afrikassa selviää, ketkä 60 pelaajaa tulevat saamaan Race to Dubai -listan perusteella paikan DP World Tour Championshipiin. Tällä hetkellä viimeisessä paikassa on kiinni Gregory Bourdy, jonka takana lähimpänä kärkkyvät Ian Poulter ja Paul Waring.

Viime aikojen kuntopuntarin perustella Nedbank Golf Challengessa kärjen tuntumaan voisi ennustaa ainakin Nicolas Colsaertsia, Thorbjørn Olesenia ja Eddie Pepperelliä. Myös syksyn huippusuorittajiin kuuluva Tyrrell Hatton halunnee palata parin hieman tavallisemman suorituksen jälkeen takaisin kärkikahinoihin.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.