[6][5]

[6][5]

Hienosti kirinyt Mikko Ilonen top 15:een Pekingissä

Ilonen järjesti finaalikierroksen sisääntulossa todellisen ilotulituksen. Ruotsin Alexander Björk saavutti ensimmäisen voittonsa Euroopan kiertueella.

Herpaantunut ote päätöskierroksen etuysillä ei näyttänyt antavan Mikko Iloselle toiveita hyvästä sijoituksesta Volvo China Openissa. Lahtelainen teki kuitenkin toisella kenttäpuoliskolla täydellisen ryhtiliikkeen, ja venytti kisan lopputuloksissa mainiosti 15:n joukkoon.

Hän iski sisääntulon neljän ensimmäisen reiän jaksossa kolme birdieä ja vielä kaksi lisää rei’ille 16 ja 18. Viiden birdien ja neljän parin muokkaama takaysin tulos 31 oli sunnuntain ehdotonta eliittiä.

Tuloksen 68 pelanneen Ilosen 72 reiän saldoksi muodostui 276 (-12) lyöntiä, mikä riitti Topwin Golf & Country Clubilla käydyssä turnauksessa jaettuun 14. sijaan.

Ilonen palasi viime viikolla Marokossa lähes kahden kuukauden kilpailutauolta, ja otti välittömästi kolmannen sijan. Kaksi laadukasta esitystä perättäisinä viikkoina kertoo, että Ilonen on pelinsä suhteen oikealla polulla.

Tapio Pulkkanen (284/-4) sivusi sunnuntaina kilpailun parasta tulostaan, 70. Kotkalaistaustainen pelaaja ei ollut tyytyväinen panokseensa tämän viikon turnauksessa.

”Tänään oli tasainen kierros”, neljä birdieä ja kaksi bogia tehnyt”, hän sanoi.

”Hyvää pallonlyöntiä, ja tarjolla oli paikkoja tehdä enemmän birdiejä. Vähän epätasainen kilpailu, en oikein saanut minään päivänä ehjää kierrosta aikaiseksi.”

Pekingissä 56. sijaa jakanut ”Hattu-Tapio” on kuitenkin hyvillään pelinsä perusteista, joiden varaan kelpaa rakentaa.

”Pelissä on paljon hyviä elementtejä. Uskon, että samoja juttuja tekemällä hyviä asioita tapahtuu tulevissa kisoissa.”

Alexander Björkistä tuli sunnuntaina kaikkien aikojen 31. ruotsalaisvoittaja golfin Euroopan kiertueella. Kuva: Getty Images

Ilosen osuus kilpailun kokonaispalkintopotista oli 35 923 euroa, Pulkkasen pankkitiliä kartutettiin 7577 eurolla.

Volvo China Openin ykköseksi nousi ensimmäisen voittonsa Euroopan kiertueella ottanut Alexander Björk (-18). Espanjan Adrian Otaegui hävisi viime sunnuntaina Ilosen ohella kolmatta sijaa jakaneelle ruotsalaiselle yhdellä lyönnillä.

Vuodesta 2009 ammattilaisena pelannut Björk, 27, on raivannut tiensä Pulkkasen tavoin Nordic Liigan ja Challenge Tourin kautta Euroopan kiertueelle. Hän voitti haastajakiertueen kilpailun Ranskassa toissa vuonna, ja nousi saman kauden päätteeksi ET:lle.

Lähimpänä pääkiertuevoittoa ennen Pekingin turnausta Björk oli viime vuoden Ranskan avoimissa ja kauden 2018 avauskilpailussa, UBS Hong Kong Openissa. Hän jakoi molemmissa kisoissa kärkipaikkaa kolmen kierroksen jälkeen, mutta joutui tyytymään kolmanteen ja toiseen sijaan.

Maailmanlistalla ensimmäisen kerran sadan joukkoon nouseva jönköpingläinen kuittasi Kiinan avointen voitosta 433 333 euron tienestit.

Björk kiipesi ET:n Race to Dubai -listalla yhdeksänneksi. Ilosen uusi sijoitus on 49:s. Pekingin turnauksen sivuuttanut Mikko Korhonen on sijalla 76, Pulkkanen löytyy neljä pykälää alempaa.