16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Euroopan kiertueen finaalisarjaan tulossa isoja uudistuksia

ET:n uudistushaluinen toimitusjohtaja Keith Pelley haluaa muutosten myötä torjua nuorten pelaajien ryntäyksen PGA Tourille. Patrick Reed jatkaa kiertueen jäsenenä myös ensi kaudella.

Viimeksi vuosi sitten finaalisarjaansa rukannut European Tour on tekemässä tuntuvia muutoksia kauden loppuhuipentumaansa. Rolex Series -nimellä kutsuttava sarja käsittää tulevalla kaudella vähintään seitsemän turnausta, joihin on luvassa houkuttelevia palkintosummia.

ET:n tiedotteen mukaan ”muutoksilla halutaan edistää sekä pelaajien että yleisön kilpailullisia ja viihteellisiä kokemuksia eri puolilla maailmaa”.

Race to Dubai -sarja sisälsi vuosina 2013–2015 yhteensä neljä kilpailua, kunnes tänä vuonna määrä väheni yhdellä. Viimevuotisesta finaalisarjasta jäivät pois WGC-HSBC Champions sekä BMW Masters ja uutena joukkoon liittyi Nedbank Golf Challenge.

Turkish Airlines Open, Nedbank Challenge ja DP World Tour Championship pysyvät myös uudessa finaalisarjassa. Täydentävinä kisoina joukkoon ovat liittymässä ainakin BMW PGA Championship, Irish Open, Scottish Open sekä Italian Open.

Kaikkien Rolex Seriesin turnausten palkintoarvo on vähintään seitsemän miljoonaa dollaria, kauden päätöskisassa summa on miljoona dollaria suurempi.

Finaalikisojen määrä ei ole välttämättä jäämässä seitsemään. ET:n toimitusjohtajan Keith Pelleyn mukaan nitä saattaa olla ensi kaudella kahdeksan tai yhdeksän ja vuonna 2018 puhutaan mahdollisesti jo kymmenestä turnauksesta.

Kyseessä on yksi kiertueen merkittävimmistä uudistuksista sen 44-vuotisen olemassaolon aikana. – Keith Pelley

Keith Pelley on tehnyt Euroopan kiertueella lyhyesssä ajassa paljon muutoksia. Kuva: Getty Images

Keith Pelley on tehnyt Euroopan kiertueella lyhyessä ajassa paljon muutoksia. Kuva: Getty Images

Euroopan kiertue esitteli samassa yhteydessä myös niin sanotun ”Access Listin”, joka otetaan käyttöön kaudella 2016−2017. Kyseessä on rahalista, joka pitää sisällään kaikki muut paitsi Rolex Seriesistä, majoreista ja WGC-sarjan kisoista kootut tienestit.

Kyseisen listan top 10 tulee saamaan automaattisesti vahvan kortin ET:lle seuraavalle kaudelle. Sen tarkoituksena on hyödyttää niitä pelaajia, jotka onnistuvat kisoissaan hyvin, mutta eivät saa esimerkiksi maailmanlistan sijoituksensa vuoksi  mahdollisuutta osallistua kauden kovimpiin turnauksiin.

Muutokset kertovat uudistushaluisen Pelleyn pyrkimyksestä torjua parhaiden nuorten pelaajien joukkopakoa PGA Tourille sekä toisaalta saada USA:n kiertueen tähdet kiinnostumaan pelaamisesta Euroopassa. ET:n suunnitelmissa on lisäksi tehdä investointeja televisiointi- ja digitaalisiin palveluihinsa sekä tehostaa markkinointiaan.

Samassa yhteydessä Pelley ilmoitti, että maailman johtaviin tähtiin kuuluva Patrick Reed pysyy Euroopan kiertueen jäsenenä myös tulevalla kaudella. Yhdysvaltalainen voitti vuonna 2014 WGC-sarjaan kuuluvan Cadillac Championshipin, ja sai siitä hyvästä kolmen vuoden pelioikeuden ET:lle.

”Hän on yksi lajin mielenkiintoisimmista pelaajista. Kaikilla on varmasti tuoreessa muistissaan hänen sähköinen esityksensä tämänvuotisessa Ryder Cupissa. Yleisö odottaa innolla näkevänsä Reedin myös ensi vuoden turnauksissamme”, Pelley sanoi.

”Olen ylpeä, että minulla kortit sekä PGA Tourille että Euroopan kiertueelle. On hienoa saada edelleen mahdollisuus pelata lajin parhaiden kanssa eri puolilla maailmaa”, Reed totesi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje