23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Edoardo Molinari juhlakaluna European Mastersissa

Francesco ja Edoardo Molinari , keskellä World Cupin kiertopalkinto © Getty Images

Mikko

Mikko Ilonen pelaa loppuviikosta Sveitsin alpeilla. Kuva Singaporesta.

Koko elokuun Euroopan Tourilta taukoa pitänyt Mikko Ilonen palaa European Masters-kisassa viheriöille. Crans Montanan idyllisen alppikylän kupeessa sijaitsevalla kentällä Ilonen on kokenut menestystä, vuonna 2006 hän käytännössä varmisti seitsemännellä sijallaan Tour-kortin seuraavalle kaudelle 2007.

-Kutkuttaa toki kovasti päästä pelaamaan. Olen treenannut huolella ja kuntouttanut samalla nilkkaani. Kisaviikolla olen ottanut löysemmin. Suuri haaste on torstaina malttaa, olla menemättä asioiden edelle. Torstai on kohdaltani iso päivä, se antaa suunnan kisalle, Ilonen mietti keskiviikon illallisellaan.

Hän lähtee kierrokselleen kello 14.40 Suomen aikaa yhdessä Prayed Marksaengin ja Jose-Filipe Liman kanssa.

Mikko Ilonen on pelannut kuluvalla kaudella 19 kisaa ja sijoittunut kolmasti ( kolmas, neljäs ja yhdeksäs) kymmenen joukkoon. Rahaa on kasassa 290.000 euroa jolla hän on 77:s order of meritissa. Viimeisistä seitsemästä kisastaan hän on kuitenkin karsiutunut viidessä. Osasyynä tähän on ollut kipeä nilkka jota on paranneltu aktiivisella kuntoutuksella. Eurooran Ryder Cup-karsinta päättyi Skotlantiin, varsin monet tähdet ja joukkueeseen pyrkivät vetivät tiukan jakson. Tämän johdosta Sveitsin osallistujalista on tavanomaista vaisumpi, myös USA:n Fedex Cupin toinen finaali pitää monet ET:n huiput valtameren tuolla puolen.

Edoardo Molinari ja Miguel-Angel Jimenez ovat kuitenkin mukana, samoin British Openin voittaja Louis Oosthuizen.

Greg

Greg Norman pelasi toistaiseksi viimeisen Masters Tournamentinsa keväällä 2009. Caddienä nykyään ex-vaimo Chris Evert &copy Getty Images

Aivan oma lukunsa on tietty myös 55-vuotias Greg Norman, jonka yhteistyökumppanit ovat ostaneet mukaan. Great White Shark ei ole pelannut avoimissa sarjoissa sitten British Openin 2009 jolloin hän karsiutui. Edellisvuonna Norman oli kolmas. Aussitähti kirittää kahden ensimmäisen päivän aikaan Molinaria sekä Aasian lupaavimpiiin pelaajiin kuuluvaa Noh-Seung Yulia.

Molinari on se mies, joka saa sankarin vastaanoton kisassa. Se riittääkö hänellä ahkeran kilpailemisen ja paineiden hellittämisen jälkeen vielä pateja Sveitsin kilpailussa pärjäämiseen jää nähtäväksi. Reilu vuosi sitten Edoardo Molinari oli Challenge Tourin kärkeä tavoitteleva, kerran ET:lla flopannut peluri joka syksyn 2009 myötä äityi hurjaan vireeseen. Hän on voittanut tuon jälkeen kahdesti sekä CT:lla että ET:lla, kerran Japanissa , näiden lisäksi veljensä Francescon kanssa World Cupin.Vuoden aikana siis kuudesti, enemmän kuin kukaan muu mies maailmassa.

Kun listaan lisätäään vielä toinen sija PGA Tourin Arnold Palmerin nimeä kantavassa kilpailussa, sekä kolmas tila Tukholmasssa, on lista käsittämätön.’

Ainoa tahra ovat isot kisat joissa vanhempi Molinareista on vielä jäänyt kauaksi kärjestä.Sveitsissä pelataan korkeassa arjen yläpuolella , pallo lentää huomattavasti normaalia pidemmälle. Maisemat hulppeat, silti tapahtuma ei ole pelkkää pituuslyöntiä.Kenttää on pyritty vaikeuttamaan viheriöiden muodoilla ja pienellä koolla, Seve Ballesteros on viimeisenä arkkitehtina päästänyt monin paikoin pienen pirun itsessään irti kallistuksia suunnitellessaan.

Alexander

Alexander Noren haki pelivirettä edellisviikolla Kytäjältä &copy Getty Images

Alex Noren pelasi edellisvuonna ykköseksi, hän vaikutti syksyllä 2009 vahvalta ehdokkaalta myös Ryder Cupiin, mutta terä tylsyi pahasti vuodenvaihteen jälkeen. Noren vaihtoi valmentajaa, muutama viikko sitten myös caddietä. Mielenkiintoista sekin, että vanha mailapoika pääsi hetmiten Edoardo Molinarin apumieheksi.

Mikko Ilonen palaa koko elokuun kestäneeltä kilpailutauoltaan Sveitsin osakisaan jossa hän vuonna 2006 oli seitsemäs, 2008 Ilonen hätyytteli kahteenkin otteeseen kärkeä mutta töhri lopulta mahdollisuutensa. Edellisvuonna hän ei päässyt yhteen lempikisoistaan, veli meni samanaikaisesti naimisiin.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje