30.4.–7.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][5]

[11][5]

Dubuisson taas ykkönen Antalyassa

Victor Dubuissonille nousi tunteet pintaan, kun täynnä vastoinkäymisiä ollut vuosi tarjosi ison valonpilkahduksen Antalyan turnauksessa. Kuva: Getty Images

Kolme birdietä neljän viimeisen reiän jaksossa tehnyt Victor Dubuisson (-22) väänsi voiton Turkissa pelatussa Euroopan kiertueen finaalisarjan avausturnauksessa.

Sunnuntaina vielä 16. reiän jälkeen kisaa johtanut Jaco Van Zyl oli pysytellyt paalulla ensimmäisestä kierroksesta lähtien, mutta eteläafrikkalainen jäi niukasti kakkoseksi voittajan loppuvenytyksessä.

Herkistynyt Dubuisson puhkesi kilpailun päätyttyä kyyneliin, ja sai ranskalaisilta kanssapelaajiltaan tuhdin samppanjasuihkun niskaansa.

Dubuissonin kausi oli sujunut ennen Antalyan kisaa alavireisesti, sillä viimevuotisen Ryder Cup –joukkueen tähden tilastoista löytyi vain kaksi Top 10 –sijoitusta. Toisaalta hän on kilpaillut kuluvalla kaudella tavallista harvemmin.

”Monista henkilökohtaisesta syystä johtuen en ole pelannut tänä vuonna erityisen paljon. Kyse ei ole siitä, etten olisi halunnut pelata”, Dubuisson sanoi. ”Olen laskenut paljon finaalisarjan varaan, jotta saisin muutama kuukausi sitten menettämäni itseluottamuksen takaisin.”

”Ehdin jo ajatella, saanko pelivirettäni enää koskaan takaisin. Tällä viikolla huomasin, ettei se ollut kadonnut minnekään.”

Uran toinen ET-voitto pönkitti Dubuissonin asemia tuntuvasti Race to Dubai –listalla, jolla hän nousi nyt seitsemänneksi.

Päätöskierros eteni pitkän aikaa Kiradech Aphibarnratin (-20) tahdissa, joka teki päivän kuudennen ja viimeisen birdiensä 10. reiällä. Viiimeisellä reiällä puolimetrisen birdieputin missannut thaimaalainen joutui tyytymään lopulta kolmanteen tilaan. Byeong-hun An (-19) ja Chris Wood (-17) mahtuivat vielä viiden joukkoon.

Rahalistan ykkönen Rory McIlroy (-16) oli sunnuntaina yllättävän vaisu. Tulos 71 pudotti hänet Montgomerie Maxx Royal -kentällä pelatussa kilpailussa jaetulle kuudennelle tilalle Peter Uihleinin kanssa. Tanskan Søren Kjeldsen (-12) sijoittui parhaana pohjoismaalaisena 11.