27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Donaldson tiukassa paikassa

Jamie Donaldsonilla on sunnuntaina loistava tilaisuus näpäyttää epäilijöitään. © Getty Images

Jamie Donaldson (-14) on taitava ja luotettava ammattilaisgolfari. Jotain vain puuttuu. Hän on pelannut Euroopan kiertueella vuosien varrella 237 turnausta, mutta voittosarake näyttää yhä pyöreätä nollaa. Donaldsonilla on sunnuntaina herkullinen tilaisuus viedä Omega European Masters nimiinsä maailmantähtien nenän edestä.

Hänen tehtävänsä tulee olemaan kaikkea muuta kuin helppo. Samassa ryhmässä Donaldsonin kanssa pelaavat Lee Westwood ja Rory McIlroy saattavat laittaa jo heti päätöskierroksen alussa sen verran pökköä pesään, että walesilaiselle tulee kiire. Donaldson on 54 reiän jälkeen kuuluisia kilpakumppaneitaan 1-2 lyöntiä edellä.

Kun kolmannen kierroksen sisääntulossa näytti jo siltä, että Westwood ja McIlroy karkaavat kahdestaan ratkaisemaan Crans Montanassa pelattavan turnauksen voiton, päätti Donaldson olla myymättä nahkaansa halvalla. Hän teki rei’illä 13-18 yhteensä neljä birdietä, viidennenkin oltua hyvin lähellä.

Vuonna 2000 hopeaa amatöörien MM-joukkueturnauksessa saavuttanut Donaldson ryhtyi vielä saman kauden aikana ammattilaiseksi. Kun jo amatöörivuosilta tutut Luke Donald ja Paul Casey olivat viisi vuotta myöhemmin ehtineet saavuttaa parrasvaloissa yhtä jos toista, kärsi Donaldson pahoista selkävaivoista. ET:n karsinnoista vauhtia hakemaan joutunut pelaaja on sittemmin kasvanut varteenotettavaksi tekijäksi vanhan mantereen kiertueella. Donaldson sijoittui viime kaudella viidesti top-10:een, joten hänen avausvoittonsa on enemmän kuin ovella.

Barbadokselta

Barbadokselta lomalta palannut Lee Westwood on saanut ladattua akkunsa täyteen. &copy Getty Images

Westwoodin tavoin 14:llä ja 15:llä birdiet tehnyt McIlroy oli loppusuoralla vahvasti matkalla paalupaikalle, mutta yllättävät virheet toivat mutkia matkaan. 16. reiän kolmea puttia seurasi pitkäksi mennyt väyläbunkkerilyönti 17:llä: pohjoisirlantilaisen korttiin toinen peräkkäinen bogi.

Viime viikolla Skotlannissa voittanut Thomas Björn pelaa jälleen hienoa turnausta. Tanskalainen on ennen Sveitsin kisan ratkaisukierrosta täsmälleen samoissa asemissa kuin viime lauantaina Johnnie Walker Championsipissä. Björn (-11) jakaa Gary Boydin kanssa neljättä sijaa.

Kotiyleisön riemuksi isäntämaan Damian Ulrich (-10) on jaetulle kuudennella tilalla. Hänen mahdollinen top-10-sijoituksensa olisi Donaldsonin voittoakin suurempi yllätys.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje