[11][15]

[11][15]

Donaldille erävoitto, videolla Sergio Garcia

Luke Donald nousi kohden tavoitettaan toisella kierroksella

Toinen kierros Dubaissa oli erittäin merkityksellinen rahalistan voiton kannalta. Rory McIlroyn pakkovoitto sai askeleen taaksepäin hänen ryssiessään kaksi viimeistä reikää toisella kierroksella (bogi, bogi). McIlroy jakaa kilpailun puolivälissä kolmatta sijaa yhdessä Robert Rockin kanssa tuloksessa -7 (66,71). Luke Donald aloitti toisen kierroksen bogeylla missattuaan metrin par-putin. Jatko oli kuitenkin vakuuttavempaa ja kolmen peräkkäisen birdien lopetus nosti maailmanykkösen jakamaan kisan 12:tta sijaa 68:n lyönnin kierroksen jälkeen. Nykykunnossaan yleinen mielipide on, ettei Donald tule sijoittumaan top-ysin ulkopuolelle. Viimesten kolmen reiän aikana toisella kierroksella Donald otti McIlroyta kiinni käsittämättömät viisi lyöntiä. Mikäli ero olisi mennyt toistepäin, voisi McIlroy olla jopa suurempi suosikki rahalistan voittajaksi. Roryn puolustukseksi käy kuitenkin myös muutamat faktat:

Roryn

Roryn lopetus ei ollut 22-vuotiasta miellyttävä

Ensimmäinen on Roryn toisten kierrosten keskiarvo, joka on selkeästi huonoin kolmeen muuhun kierrokseen verrattuna. Toinen Roryn puolesta puhuva fakta on, että hänen edellään ovat vain Alvaro Quiros ja Peter Hanson, joista kumpikaan ei ole maailman suurin supertähti kilpailujen voittamisen suhteen. Surullinen fakta Roryn kannalta on, että todennäköisesti millään edellämainituista ei ole väliä Donaldin noustessa yhdeksän parhaan joukkoon.

Alavaro

Alavaro on aavikon miehiä

Alvaro viihtyy aavikolla Kilpailun kärkeen kahden kierroksen jälkeen nousi vakuuttava Alvaro Quiros. Espanjalainen sivusi toisella kierroksella jälleen Earth Coursen kenttäennätystä 64 (-8), johon ylsi viimeksi eilen Peter Hanson. Quiros on ollut viime aikoina nousevassa kunnossa. Edellinen osoitus siitä oli Hong Kong Openin seitsemäs sija, jossa viimeinen kierros tiputti espanjalaista tuloslistalla rankasti. ”Alvaron pelivire ei yllätä ollenkaan. Pelasimme yhdessä Hong Kongissa ja hän on varmasti tuonut mukanaan paljon itseluottamusta tähän viikkoon”, Rory McIlroy sanoi. Espanjalaisen puolesta Dubaissa puhuu moni asia. Edellinen ykköstila on vuoden alusta Dubai Desert Classicista, jossa oli mukana suuri nippu maailmantähtiä. Quiros on voittanut myös toisen kilpailun aavikolla – Qatar Mastersin vuonna 2009. Viiden voiton mies tavoittelee ET:lla siis kuudetta ykköstilaa – Rory McIlroy on varmasti melko kova vastus viikonlopun aikana. Sergio Garcia kieräytteli puttinsa Tämän päivän ”päävideo” tulee käsittelemään kovass vireessä olevaa Sergio Garciaa. Toisen kierroksen aikana kierähdyksiä järkyttävän määrän kokenut Garcia tippui 73 (+1) lyönnin kierroksella tuloslistalla jakamaan 12:tta sijaa. Samassa ryhmässä Roryn kanssa pelannut espanjalainen vertailee videossa mm. Rorya ja itseään pelaajina, sekä kertoo Real Madrid fanituksestaan. Enjoy! Nikke Tyry