30.4.–7.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][5]

[11][5]

Voi pitkän uusinnan näinkin ratkaista – kolme palloa lampeen

John Catlin on ottanut kolme voittoa 13 viimeisimmässä European Tourin kilpailussaan. Kuva: Getty Images

Itävallan ET-kisan voitto ratkottiin pitkässä uusinnassa. Lopulta Maximilian Kieffer lahjoitti voiton John Catlinille.

John Catlinin (-14) ei tarvinnut pistää sunnuntaina Itävallan Atzenbruggissa päättyneen ET-kilpailun viimeiseksi jääneellä uusintareiällä parastaan sinetöidessään Austrian Golf Openin voiton. Uusinnassa vastassa ollut Maximilian Kieffer löi vielä tiilyöntinsäkin jälkeen kaksi palloa veteen, ja Catlinilla oli parimetristä par-puttia sihdatessaan jäljellä viisi lyöntiä voittoon.

Catlin ja Kieffer pelasivat Diamond Country Clubilla sopivaan paikkaan kilpailun parhaat kierroksensa. Suosikin viitta oli alusta alkaen Martin Kaymerin yllä, mutta paalulla ollut kaksinkertainen major-voittaja sai bogin ja tuplabogin myötä sunnuntaina mahdollisimman huonon alun.

Kaymer (-11) pelasi jatkossa ryhdikkäämmin, mutta eroa uusintaan menneeseen kaksikkoon kertyi kolme lyöntiä.

Uusintareiäksi valikoitui 155-metrinen par-kolmonen, 18. Kummallakin riitti alussa ratkaisun paikkoja, mutta kuolettava isku ei joko kelvannut tai sitten vastustaja teki tasoittavan reikätuloksen selkä seinää vasten.

Catlin löi neljännellä ja viidennellä uusintareiällä pallonsa takabunkkeriin. Hän avasi koko ajan ensin, ja viimeiseksi jääneellä reiällä Kiefferillä oli hyvä tilaisuus hyökätä lipulle. Saksalaisen tiilyönti jäi kuitenkin lyhyeksi ja valui veteen.

Kieffer löi dropin jälkeen kaksi laadukasta wedgeä noin parin metrin sisälle lipusta, mutta molemmissa tapauksissa vahva takakierre pyöräytti pallon lampeen. Hän sai lopulta pallon reikään kahdeksannella lyönnillä, eikä bunkkerin kautta tulleen Catlinin tarvinnut enää satsata ohi menneeseen par-puttiinsa.

Palkintorahaa reilut 147 000 euroa tienannut Catlin, 30, on ollut viime syksystä European Tourin voittokone numero 1. Yhdysvaltalainen voitti syyskuussa sekä Andalucia Mastersin että Irish Openin, mutta on tämän jälkeen pelannut kehnosti koettuaan yhdeksässä edellisessä turnauksessa peräti kuusi karsiutumista.

Sacramentosta Kaliforniasta kotoisin oleva pelaaja ehti nousta maailmanlistalla syksyn menestyksen myötä sijalle 84, mutta on valunut 40 sijaa alaspäin. Tuore voitto nostaa hänet kuitenkin takaisin top 100 -listalle.

Catlin rikkoi viime elokuussa ET:n koronasääntöjä poistuttaan English Championshipin alla majapaikastaan caddiensa kanssa paikalliseen ravintolaan. Tämän seurauksena hänet suljettiin kilpailun ulkopuolelle.

Tanskan Nicolai Højgaard (-7) mahtui pohjoismaalaisista ainoana top 10:een. Kaksoisveli Rasmus Højgaard (-6) oli 12:s. Kisan ainoa suomalaispelaaja, Janne Kaske, karsiutui kahden kierroksen jälkeen.