18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Avausvoittoa jahtaamassa

Thomas Nörret johtaa Itävallan avoimia ennen päätöspäivää. © Getty Images

Austrian Golf Open saattaa tuoda Euroopan kiertueen voittajien joukkoon sunnuntaina uuden kasvon. Turnauksen viiden parhaan joukossa ennen päätöskierrosta olevista pelaajista ainoastaan yhdellä on aiempaa voittokokemusta ET:ltä. Kisan kärjessä on kahden lyönnin turvin Thomas Nörret.

Tulokaskauttaan ET:llä pelaava Nörret pelasi lauantaina tuloksen 70, mikä nosti hänet 54 reiän jälkeen tilanteeseen -9. Robert Coles, Joost Luiten, Simon Wakefield sekä Kenneth Ferrie ovat tanskalaisen lähimmät uhkaajat.

”Tunsin oloni rentoutuneeksi lähes koko päivän”, vain yhden turnauksen yhdeksän vuotta sitten Challenge Tourilla voittanut Nörret sanoi. ”Olin ennen kierrosta hermostunut, mutta birdie ensimmäisellä reiällä rauhoitti ja poisti suurimmat paineet.”

Nörret on panostanut viime aikoina henkiseen valmentautumiseen, jotta nimenomaan paineiden ja tunteiden hallinta pysyisi paremmin tasapainossa: ”Aion myös tänä iltana keskustella mentaalivalmentajani kanssa, huomenna on tärkeä päivä.”

Nörretistä kahden lyönnin päässä olevista pelaajista vain Ferriellä on aiempaa voittokokemusta Euroopan kiertueelta. Viime vuonna ET:n karsinnat voittanut Wakefield ja Luiten ovat nuorempaa polvea, mutta Colesilta löytyy rutiinia pääkiertueelta yli 300 turnauksen verran.

Mikko Korhonen (-2) pelasi lauantaina tuloksen 72. Sijoitus putosi viidellä, joten hän on ennen finaalikierrosta 23:ntenä. Samasta kaksi alle -tilanteesta löytyy myös British Openin paras amatööri Tom Lewis, joka pelaa Itävallassa ensimmäistä kilpailuaan ammattilaisena.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje