Kim Koivu oli rautaa Kunmingin CT-turnauksen toisena päivänä. Kuva: Golfpiste
Amatöörigolf |
20.9.2016

Suomi tavoittelee miesten MM-kisoissa sijoitusta puolivälin paremmalle puolelle

Päävalmentaja Staffan Johansson uskoo, että joukkueen jokainen pelaaja pystyy WAGR-sijoitustaan tasokkaampaan suoritukseen kauden viimeisessä arvoturnauksessa.

Golfin amatöörien joukkueiden MM-kisoissa on tällä viikolla vuorossa miesten turnaus. Keskiviikkona Riviera Mayassa, Meksikossa käynnistyvän kilpailun näyttämöinä toimivat Mayakoba El Camaleon ja Playa Paraison Golf Club.

Suomen joukkueen kolmikon turnauksessa muodostavat Juuso Kahlos, Kim Koivu ja Ilari Saulo. Jälkimmäinen korvaa ryhmään alun perin valitun Matias Honkalan, joka osallistuu ensi viikolla Minneapolisissa pelattavaan Junior Ryder Cupiin yhtenä Euroopan joukkueen jäsenenä.

Suomi jakoi kaksi vuotta sitten Japanissa käydyissä MM-kisoissa jaetulle 25. sijalle Singaporen, Norjan ja Slovenian kanssa.

Suomen lopputulos Japanin MM-kisoissa oli 558 (-14) lyöntiä. Joukkueen parhaasta henkilökohtaisesta esityksestä vastasi Albert Eckhardt (-9), joka löi päätöspäivänä koko kilpailijajoukon kovimman tuloksen, 62. Eckhardt ja joukkueen muut pelaajat, Linus Väisänen ja Kristian Kulokorpi ovat sittemmin siirtyneet ammattilaisiksi.

Päävalmentaja Staffan Johansson asetti Meksikon turnauksen alla maltillisen toiveen joukkueen tämänkertaisesta menestyksestä: ”Odotan, että sijoituksemme on puolivälin paremmalla puolella eli 36 ensimmäisen joukossa”, hän sanoi.

”Mikäli yllämme top 20:een, jokaisella pelaajalla on ollut huippuviikko. Uskon joka tapauksessa, että he pystyvät esittämään parempaa golfia verrattuna WAGR-sijoitukseensa.”

Miesten MM-joukkueen parhaat saavutukset ovat peräisin 1990-luvulta, jolloin Suomi oli kahdesti viides.

Juuso Kahlos kuului Suomen joukkueen onnistujiin EM-kisoissa.

Juuso Kahlos kuului Suomen joukkueen onnistujiin EM-kisoissa.

Juuso Kahlosta hän kuvailee ominaisuuksiltaan älykkääksi pelaajaksi, joka osaa vältellä hankaluuksia. Kim Koivua Johansson pitää puolestaan hyvänä pallonlyöjänä ja puttaajana, jolla riittää myös kokemusta kantaa joukkuettaan. Ilari Saulo on ryhmän kokemattomin pelaaja, jonka parhaat avut liittyvät päävalmentajan mielestä rautalyönteihin.

MM-kisojen molemmat kentät kysyvät kilpailijoilta tarkkoja ja suunnitelmallisia lyöntejä.

Nämä ovat vaativia kenttiä. Jos missaat väylän, pallo on käytännössä kadonnut viidakkoon. Myös viheriöt sijaitsevat tavallista korkeammalla. Kaiken kaikkiaan hienoja kenttiä, mutta suomalaisnäkökulmasta olemme tottuneet hieman helpompaan näkymään lyöntipaikalta katsoen. – Staffan Johansson

Joukkue odotteli maanantaina kilpailun käynnistymistä positiivisin mielin.

”Ryhmän sisällä on kiva tunnelma; pelaajat tuntevat hyvin toisensa ja tulevat hauskasti juttuun keskenään.”

Yhdysvallat jälleen ykkössuosikki

Maverick McNealyn edustama USA:n joukkue tavoittelee jo kolmatta peräkkäistä maailmanmestaruutta. Kuva: Getty Images

Maverick McNealyn edustama USA:n joukkue tavoittelee tällä viikolla jo kolmatta peräkkäistä maailmanmestaruutta. Kuva: Getty Images

Turnauksen ehdoton voittajasuosikki on USA, jonka riveistä löytyy amatöörien maailmanlistan (WAGR) ykköspelaaja Maverick McNealy. Stanfordin yliopistossa opiskeleva 21-vuotias pelaaja on voittanut viimeisen kahden vuoden sisällä kymmenen college-turnausta.

Yhdysvallat tavoittelee Meksikossa kolmatta perättäistä maailmanmestaruuttaan, sillä se oli ykkönen myös Turkissa vuonna 2012 ja Japanissa vuonna 2014. Joukkueen muut jäsenet ovat U.S. Amateurin tämänvuotinen kakkonen Brad Dalke sekä USA:n entinen juniorimestari Scottie Scheffler.

Ennakolta USA:n kovimmat haastajat ovat Australia ja Englanti. Ensinmainitun kaikki kolme pelaajaa ovat amatöörien maailmanlistalla 12:den joukossa. Meksikon turnauksessa on mukana 19 pelaajaa WAGR-listan 25 parhaasta.

MM-joukkueturnaus on toiminut ajan saatossa eräänlaisena ponnahduslautana monelle maailmantähdelle. Eisenhower Trophya ovat joukkueensa kanssa olleet tavoittelemassa muun muassa Jack Nicklaus, Tiger Woods, Rory McIlroy, Ben Curtis, Tom Kite, Ben Crenshaw ja Curtis Strange.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.