Suomella tappioiden päivä EM-kisoissa - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf

Suomella tappioiden päivä EM-kisoissa

Naisten ja poikien taistelu ei riittänyt Espanjan ja Italian kaatoon. Itävalta päihitti miesten joukkueen kakkosflightin avausottelussa.

Espanja juotti katkeraa kalkkia Suomen naisten joukkueelle Islannissa Oddur Golf Clubilla jatkuneessa EM-turnauksessa. Suomi johti kahden foursomen jälkeen ottelua 2–0, mutta joutui lopulta taipumaan niukasti numeroin 4–3.

Suomi sai otteluun mahdollisimman hyvän alun, kun yhdistelmät Emily Penttilä-Matilda Castrén ja Petra Salko-Hannele Mikkola ottivat täyden pistepotin foursome-matseissa. Singeleissä meno ei ollut enää yhtä irtonaista, ja Espanja alkoi napsia pisteen toisensa jälkeen etukäteen altavastaajana pidetyltä Suomelta.

Toiveet voitosta olivat edelleen korkealla, kun Penttilä kuittasi Suomen ainoan kaksinpelipisteen Ha-rang Leestä. Näin ottelun ratkaisu jäi sinivalkoisten ykköspelaajan viittaa kantavan Castrénin ja Ainhoa Olarra Mujikan käsiin.

Kaksikko oli sisääntulon puolivälissä tasatilanteessa, kunnes espanjalainen otti kaksi peräkkäistä voittoa rei’illä 15 ja 16. Dormie-tilanteessa toiseksi viimeinen reikä tasattiin, ja näin matsi kirjattiin Olarra Mujikan nimiin 3/1.

”Aamupäivä meni hyvin, ja iltapäivä oli varsin luokatonta peliä −annoin takaysillä turhia reikiä pois”, tappiostaan harmistunut Castrén sanoi.

Matilda Castrén ja Ainhoa Olarra Mujika tekivät torstaina eri matseissa, mutta samalla reiällä hole-in-onen. Muijka oli todistamassa molempia. Kuva:: Juha Skyttä

Matilda Castrén ja Ainhoa Olarra Mujika tekivät torstaina eri matseissa, mutta samalla reiällä hole-in-onen. Muijka oli todistamassa molempia. Kuva:: Juha Skyttä

”Tiukan taistelun jälkeen pääsimme lyönnin turvin A-flaittiin ja ennakkoluulottomasti lähdimme lyöntipeliosuuden ykköstä Espanjaa vastaan. Aamupäivän foursomet onnistuivat täydellisesti 2-0 meille”, valmentaja Juha Skyttä totesi.

”Ruokatauolla muistutin, että iltapäivällä vastaan asettuu joukko erittäin nälkäisiä espanjattaria. En tiedä syötiinkö vatsat liian täyteen, mutta kaikki kunnia Espanjan todella vahvalle joukkueelle.”

Espanja on iso suosikki turnauksen mestariksi, joten Suomi saa olla ylpeä esityksestään. Tappio ei silti liiemmin lohduta, ja se merkitsi myös Suomen jäämistä mitaliottelujen ulkopuolelle. Seuraavaksi Tanskan kohtaava Suomi pelaa tästä eteenpäin sijoista 5–8.

Neljän joukkoon etenivät Espanjan lisäksi Englanti, Saksa ja Sveitsi.

EM-kisaviikon luultavasti erikoisin asia tapahtui Suomen ottelussa, kun aamun foursomeissa Espanjan Ainhoa Olarra Mujika teki hole-in-onen neljännellä reiällä, ja iltapäivällä häntä vastaan pelannut Matilda Castrén teki niin ikään tällä samaisella nelosreiällä hole-in-onen.

Arvoturnausten ensikertalainen Luukas Alakulppi on väläytellyt osaamistaan poikien EM-kisoissa. Kuva: Pasi Purhonen

Arvoturnausten ensikertalainen Luukas Alakulppi on väläytellyt osaamistaan poikien EM-kisoissa. Kuva: Pasi Purhonen

Myös poikien joukkueen mitalihaaveet kaatuivat ensimmäisessä ottelussa Italiaa vastaan. Suomi hävisi molemmat foursome-matsit niukasti 1/0, mutta tarjosi saapasmaan pelaajille singeleissä kovan vastuksen.

Santeri Lehesmaan 2/1-tappio oli joukkueen suurinumeroisin kaksinpeleissä. Luukas Alakulppi antoi samoin lukemin kyytiä Riccardo Leolle, Sami Välimäki (1/0 vs. Andrea Romano) ja Perre Papunen (tasan vs. Giovanni Manzoni) toivat Suomen loput singelipisteet. Voitto kirjattiin Italialle numeroin 4,5−2,5.

”Kauttaaltaan silmiin pistävää oli italiaisten erinomainen griinityöskentely, he puttasivat erinomaisesti ja siitä kaikki kunnia heille. Iltapäivän osalta joukkueemme taisteli hyvin”, valmentaja Pasi Purhonen viestitti Itävallan Atzenbruggista.

Lyöntipelissä kolmanneksi sijoittuneen Italian matka jatkuu neljän joukkoon, Suomi pelaa kahtena viimeisenä kisapäivänä sijoista 5–8. Perjantaina joukkue kohtaa Tsekin.

Kakkosflightiin jäänyt miesten joukkue kärsi Golf de Chantillyn kentällä pelatussa ensimmäissä ottelussan tappion Itävallalle luvun 3,5–1,5.

Juuso Kahloksen hyvä esitys toi Suomen ainoan voittopisteen Itävallalta. Kuva: Janne Marvaila

Juuso Kahloksen hyvä esitys toi Suomen ainoan voittopisteen Itävallalta. Kuva: Janne Marvaila

Foursomessa Rasmus Karlsson ja Otto Vanhatalo joutuivat tunnustamaan Luca Denkin ja Markus Habelerin paremmakseen numeroin 3/2. Juuso Kahlos ja Ilari Saulo toivat kaksinpeleissä 1,5 pistettä joukkueen plakkariin, mutta Väinö Viitaharjun ja Kim Koivun suurinumeroiset tappiot riittävit Itavallalle koko ottelun voittoon.

”Pallonlyöminen oli hyvää, en ollut kertaakaan pitkässä heinässä. Puttasin myös tosi hyvin, ja peli oli kokoa ajan omissa käsissä”, joukkueen valopilkkuihin koko turnauksen ajan kuulunut Kahlos sanoi.

Päävalmentaja Staffan Johansson harmitteli ottelun kääntymistä vastustajalle onnistuneen alun jälkeen.

”Aloitimme hyvin, ja foursome-ottelu oli kuusi reikää käsissämme. Sitten tuli pari huonoa lyöntiä ja momentum katosi”, hän sanoi.

”Paras pelaajamme (Kim Koivu) ei saanut otetta ottelustaan, mutta Juuso (Kahlos) ja Ilari (Saulo) pelasivat hyvin. Tänään se ei valitettavasti riittänyt.”

Suomen miesten joukkueen seuraava vastustaja on Hollanti.

Kolmosflightiin jääneellä tyttöjen joukkueella oli torstaina välipäivä. Se kohtaa perjantain ottelussaan Islannin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)