9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][9]
KilpailuaSuomalaista

9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][9]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ahokas kohensi asemiaan

Antti Ahokas käy Gironassa kiivasta taistelua pelioikeudesta ET:lle. © Getty Images

Antti Ahokas nosti sijoitustaan puolenvälin paremmalle puolelle ET:n karsintafinaalissa toisen kierroksen jälkeen. Sunnuntaina Ahokkaalla oli vuorossa Tour Course, jonka hän selvitti 66 lyönnillä. Lappeenrantalainen on 36 reiän jälkeen kokonaistilanteessa -2.

Ahokas ylsi helpommalla kentällä odotetusti lennokkaampaan suoritukseen. Kuuden birdien lisäksi hänelle kirjattiin kaksi bogia, yksi molemmilla kenttäpuoliskoilla. Ahokas on tulosluettelossa nyt 64:ntenä, matkaa viimeiseen ET:n korttiin oikeuttavaan sijaan on kolme lyöntiä.

Pitkässä karsinnassa ei kahden kierroksen jälkeen ole syytä jakaa kortteja kenellekään. Matka on vielä pitkä, mutta kisan nimekkäimmät pelaajat ovat olleet toistaiseksi enemmän tai vähemmän jäässä. Yhteistuumin 17 turnausta Euroopan kiertueella voittaneesta nelikosta Paul Broadhurst, Nick Dougherty, Joakim Haeggman ja Jarmo Sandelin, yksikään ei ole tällä hetkellä tulostaan alle parin. Huonoin tilanne on Haeggmanilla, joka on lukemissa +2.

Kun kilpailijat ovat pelanneet kertaalleen PGA Catalunya Resortin molemmat kentät, voidaan tuloksia tarkastella jo realistisemmin. Tällä hetkellä pelioikeudessa kiinni ovat kaikki vähintään jaetulla 26. olevat pelaajat. Tavoitellun rajan paremmalle puolelle pääsee jos yhteistulos on viisi alle tai paremmin.

Karsintafinaalin kärjessä jatkaa edelleen Sam Hutsby (-13), joka hurjasteli avauspäivänä tuloksen 60. Vahvavireisellä Hutsbyllä oli Stadium Coursella birdiehanat luonnollisesti tiukemmalla – britin tulos sunnuntaina ”vain” 69 lyöntiä.

Hutsbystä kahden lyönnin päässä on hänen maanmiehensä Andy Sullivan, jonka 66 lyönnin kierros oli päivän kovinta antia Stadium Coursella. Ruotsin Peter Gustafsson ja Australian David McKenzie jakavat kolmatta sijaa tilanteessa -9. Gustafssonin toisen kierroksen tulos 63 oli jaetusti Tour Coursen paras noteeraus sunnuntaina.

Ahokas pelaa maanantaina toisen peräkkäisen kierroksen Tour Coursella. Hänen urakkansa käynnistyy kentän ykköstiiltä klo 11.50 Suomen aikaa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje