18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ahokas ja Korhonen karsivat Torreviejassa

Antti Ahokas ja Jenni Kuivainen lyöttäytyivä Las Colinasin kentällä paikallisten porojen sekaan.Kuva: Jarkko Jolkkonen

Antti

Espanjan Alicantessa Torreviejan kupeessa sijaitseva upea Las Colinas Golf & Country Club toimii yhtenä isäntäkenttänä perjantaina käynnistyvissä ET:n toisen vaiheen karsinnoissa. Suomalaisista tähän kilpailuun osallistuvat Antti Ahokas ja Etelä-Afrikasta paikalle matkustava Mikko Korhonen. Samaan aikaan lähistöllä olevalla El Vallen kentällä pelaa suomalaisista myös Jaakko Mäkitalo. Antti Ahokkaalla valmistautuminen uransa viidenteen ET:n karsintaan on sujunut suunnitelmien mukaan. Hän vietti kolme viikkoa USA:n Orlannossa ja Lontoossa valmentajansa luona. Pikaisen kotivisiitin jälkeen odottaa Antti innolla Las Colinaksen kilpailua.

”Paikka on yllättänyt minut positiivisesti. Upea aurinkoinen keli nostaa fiiliksen korkealle. Valmistautumisessa ei jäänyt mitään tekemättä”, kommentoi Antti saapuessaan ensimmäistä kertaa Las Colinaksen kentälle. Keskiviikon ohjelmassa oli harjoittelun lisäksi tutustuminen ensimmäistä kertaa kenttään. Torstaina saapuu myös miehen italialainen caddie paikalle. -Yleensä minulle riittää 1-2 kierrosta ennen kisaa uudessakin paikassa. Katsotaan nyt torstaina rauhassa caddien kanssa missä mennään. Uskon vahvasti, että hyvä peruspeli riittää täällä jatkopaikan saamiseen, jatkaa Antti. Antti lisää vielä, että valmistautuminen tuotti myös lupaavia kierrostuloksia. Hän korostaakin nyt oman peruspelinsä merkitystä. -Ei karsintaa koskaan voiteta ensimmäisenä päivänä. Perusrutiinin merkitys on täälläkin suuri.

Jaakko

Karsinnoissa pelataan perjantaina ensimmäinen kierros ja maanantaina viimeinen. Las Colinasin kilpailuun osallistunee reilut 90 pelaajaa. Tämän jälkeen on viiden päivän tauko, jokaisesta karsinnasta 25% pääsee Espanjan PGA Cataloniassa pelattavaan finaaliin. Sieltä 30 parasta ja jaetut sijat saavat kortin 2012 Euroopan Tourille.

Antti Ahokas on vahvasti sitä mieltä, että jokaista kiven koloa ei tarvitse tietää ja koluta parin päivän aikana ennen ekaa kisakierrosta.

-Pelaamalla saan parhaan tuntuman. Olen kuullut, että kenttä on varsin pitkä, mutta hyvin pelattava. Turha jauhaminen ei ainakaan omaa peliäni paranna, sanoo Antti, joka tutustui keskiviikkona Las Colinaksen kenttään takavuosien aktiivipelaajan Jenni Kuivaisen opastuksella. Oman yrityksensä Projennin kanssa Torreviejassa talven viettävä Kuivainen odottaa mielenkiinnolla Antin ja muiden suomalaisten peliä.

”Las Colinas ei ole mikään helppo kenttä. Pitkälyöntisillä tosin on täällä helpompaa. Tiedän, että kentällä on tehty paljon töitä, jotta kenttä on kaikilta osin huippukunnossa perjantaina”, lisää Jenni. Hän muistuttaa vielä, että korotetut griinit aiheuttavat varmasti oman lisävaikeutensa.

Makkara maistuu

Antin ja Jennin keskustelut kääntyivät hyvin nopeasti espanjalaisiin ruokiin. Molemmat tunnustautuivat suuriksi chorizo –makkaran ystäviksi. -Sitä pitää kyllä päästä täällä syömään. Jenni puolestaan kehaisi syöneensä niitä hiljattain Torreviejassa päättyneellä Tapas-kiertueella.

ET:n karsintakenttänä toimiva Las Colinas on varsin uusi kenttä. Viime vuonna avattu upea ja tasokas kenttä valittiin juuri Golf Worldin TOP 100 listalle. Kenttä onkin ehdoton helmi Alicanten, Murcian ja Almerian alueella.

Korhonen selvisi viimevuonna karsintafinaalista ET:lle. Ahokas jäi lyönnin päähän. Niukka karsiutuminen oli hänen kohtalonaan myös kauden 2006 loppupeleissä, jolloin Ahokas oli mukana vastikään amatöörikentät jätettyään.

Jarkko Jolkkonen

Jenni Kuivainen, opetus

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje