11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
mainos Golfkesä 2022

Kullo Golf - Nousevalla käyrällä

Uudistuneet laadukkaat harjoitusalueet ovat Kullo Golfin tuorein valtti kasvavien pelaajamäärien palvelemisessa. Tilaakin löytyy.

Parikymmentä minuuttia Helsingin itäreunalta ja vain kymmenkunta kilometriä Porvoon idylliseen keskustaan. Kullo Golfin sijainti ja uusi tekemisen meininki vetävät puoleensa uusia jäseniä, pelioikeutettuja ja vieraspelaajia pääkaupunkiseudulta ja vähän kauempaakin.

”55 % jäsenistä on helsinkiläisiä, 19 % vantaalaisia ja 9 % espoolaisia. Loput tulevat käytännössä Porvoon seudulta”, kertoo senior adviser -roolista viime vuonna vielä kerran kenttäyhtiön toimitusjohtajaksi nimetty Rauno Pusa, yksi Suomen meritoituneimmista golfjohtajista.

”Yhä useampi oivaltaa, kuinka nopeasti kenttä on tavoitettavissa.”

Kotikenttä lähempänä kuin uskoitkaan!

Pusa tiimeineen on onnistunut puhaltamaan kenttäyhtiön purjeisiin uutta myötätuulta edeltäjänsä Pekka Karpin tekemän pohjatyön turvin.

”Toiminta on ollut kannattavaa nyt jo kolme vuotta peräkkäin”, Pusa iloitsee. Suuri merkitys talouden kohentumiselle on vuodesta 2018 alkaen ollut Kullo Golfin ja Paloheinä Golfin välisellä yhteistyökaupalla.

Kierrosmäärät ovat parhaimmillaan lähes tuplaantuneet vuodesta 2016. Silti kentällä on hyvin tilaa tulla kokemaan Jan Sederholmin suunnittelema kokonaisuus, joka kaudella 2023 ehtii kypsään 20 vuoden ikään.

Moni-ilmeinen kenttä on polveileva yhdistelmä puisto- ja metsäkenttää, ja välillä päästään flirttailemaan merenrannan kaislikoidenkin kanssa. Kenttämestari Kim Wahlroosin tiimi saa vuodesta toiseen kiitosta niin omilta pelaajilta kuin vierailijoiltakin. Varsinkin johdonmukaisesti käyttäytyviä griinejä on vuodesta toiseen yleisesti pidetty yhtenä koko maan parhaista.

Pelioikeuden hinta on kohtuullinen 900 euroa. Jos haluaa pelata ”Stadi ja lande” -hengessä, Paloheinänkin kattava pelioikeus maksaa vain 50 euroa enemmän. Juniorit ja alle 25-vuotiaat pelaavat rajoituksetta vieläkin edullisemmin. Yhteistyö Hirsala Golfin, Suur-Helsingin Golfin, Sea Golf Rönnäsin, Porvoo Golfin, Nevas Golfin, Tuusulan Golfklubin ja Messilä Golfin kanssa lisää pelaamisen joustavuutta.

Uudistuneet harjoitusalueet huippuluokkaa

Pusa haluaa tiiminsä kanssa kehittää Kullo Golfia peli ja pelaajat edellä. Lassi Pekka Tilanderin suunnitelmien pohjalta toteutetut harjoitusalueiden näyttävät uudistustyöt ovat pitkä askel tähän suuntaan.

Driving range on saanut uudet muodot mittavien maansiirtotöiden jälkeen. Kilpatason palloja piiskataan edelleen matkaan nurmelta, mutta viisi harjoittelua tehostavaa ja mielenkiintoa lisäävää kohdealuetta ympäristöineen on valmistettu tekonurmesta.

Pusa on ylpeä myös uudistuvista lähipelialueista.

”Harjoitusviheriöllä on kokoa peräti 800 neliötä, ja lähestymislyöntejä voi lyödä jopa 70 metristä. Kannattaa tulla kokeilemaan kauempaakin.”

Viime vuosina Kullossa on yleisemminkin panostettu viihtymiseen ja palvelun yksityiskohtien hiomiseen. Ravintoloitsija on vaihtunut, ja Jan Forsellin vetämän opetusstudion puitteita on entisestään kehitetty. Myös pro shop palveluineen on Forsellin hoidossa.

Ekologisuus on yksi ohjenuorista. 15 uuden golfauton lataus esimerkiksi hoituu jatkossa 12. väylän kupeeseen asennettujen aurinkopaneelien avulla. Klubitalon ilmalämpöpumput puhaltavat nekin aurinkovoimalla.

Yhteistyö Haikon Kartanon kanssa mahdollistaa elämyksellisen golf-, kaupunki- ja hemmotteluloman kentällä, maineikkaassa kylpylähotellissa ja Vanhan Porvoon tunnelmallisissa puitteissa. Luonnollisesti golfyhtiön palvelupaletista löytyy myös useita vaihtoehtoja viihtyisän ja mieleenpainuvan yrityspäivän ohjelmaksi.

Kullo Golf
Golftie 19
06830 Kulloonkylä
(Sipoo–Kilpilahti-liittymä 58 B)

Ajanvaraus:
0600 550976 (0,10 e/min + pvm)

Sähköposti:
caddiemaster@kullogolf.fi

Kotisivut:
www.kullogolf.fi

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje