11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
mainos Golfkesä 2022

Kalajoki Golf - Jatkuvasti kehittyvä suosikkikohde

Marinan Portti lisää entisestään Kalajoen alueen majoituskapasiteettia.

”Kalajoen hiekat, vain sua odottaa”, laulaa Tapio Kansa suosikkikappaleessaan Kalajoen hiekat. Samat sanat sopivat osuvasti myös Kalajoki Golfiin, joka on Suomen upeimpien hiekkarantojen lempeä golfkohde.

Kalajoella pelataan kentän tunnuslauseen mukaisesti merellisissä tunnelmissa, mutta väyliä reunustavat metsäalueet luovat kuitenkin suomalaisten silmään hyvin istuvan näkymän tiipaikalta. Ja vaikka kentällä metsää onkin, niistä pallon löytäminen on tehty helpoksi.

Hiekkasärkkien golfkenttä on säilyttänyt oman tunnelmansa viime vuosina, ja se täydentää hyvin Kalajoen alueen palveluita. Kalajoki on turistien suosiossa paikkana, jossa on helppoa rakentaa monipuolinen loma golfin, retkeilyn ja esimerkiksi vesipuistoaktiviteettien ympärille.

Wedgematkan päähän Kalajoki Golfin klubista rakentuu parasta aikaa Marinan Portti -niminen majoituskokonaisuus. Lähivuosien aikana alueelle tulee 2000 vuodepaikkaa lisää.

”Se on meille iso mahdollisuus. Vieraspelaajille tässä on aivan huikeita puitteita rakentumassa aivan kentän viereen. Kova kehitys on tällä alueella menossa”, Kalajoki Golfin toimitusjohtaja Esa Takala kertoo.

Takalan mukaan golfin suosion kasvu näkyy myös Kalajoella, jossa kentälle ovat löytäneet entistä nuoremmat pelaajat.

”Ei voi enää puhua senioriseurasta, vaan täälläkin on tapahtunut nuorennusleikkausta. Se on ollut positiivinen juttu.”

Vieraspelaajat viihtyvät

Yhtenä vetovoimatekijänä Kalajoella on par 3 -kenttä, joka tarjoaa matalan kynnyksen golfin kokeilemiseen rangella käynnin lisäksi. Se on myös kentän omilla jäsenillä ahkerassa käytössä.

”Par 3 -kenttä on hyvä sisäänheittotuote. Väylät ovat 80–135 metriä pitkiä. Se on ollut hienossa kunnossa viime vuosina, ja sinne ovat turistitkin löytäneet. Meillä on vuokramailoja tarjolla, jos haluaa kokeilla lajia”, Takala vinkkaa.

Kyllä meille mahtuvat sekä omat että vieraat pelaamaan.

Vieraspelaajien arvostus Kalajoki Golfia kohtaan näkyy myös Pelaaja ensin -kyselyissä, jossa Kalajoki oli Suomen ykkönen vieraspelaajien viihtyvyydessä. Pelaaja ensin -kyselyn tulokset eivät nouse julkisuuteen, mutta kenttiä vertailemalla meidän pylväs nousee korkeimmaksi, Takala sanoo ylpeänä.

”Olemme itse asiassa viimeisen neljän vuoden aikana olleet kolme kertaa ykkönen vieraspelaajien viihtyvyydessä. Sen lisäksi omatkin jäsenet ovat entistä tyytyväisempiä kenttäämme.”

Osakkaiden ja golfturistien vastakkainasettelua ei Kalajoella harrasteta, vaan molemmat ovat yhtä tärkeässä roolissa. Osakkaat pääsevät varaamaan lähtöaikoja aiemmin, ja osake tuo muitakin etuja mukanaan, mutta vieraspelaajat ovat enemmän kuin tervetulleita kokeilemaan Hiekkasärkkien 18-reikäisen kentän haasteita.

”Kyllä meille mahtuvat sekä omat että vieraat pelaamaan. Toimimme matkailukeskuksessa, ja tarjoamme tätä meidän aktiviteettia ihan kaikille”, Takala lupaa.

Kalajoki Golf
Tiitaival 59
85100 KALAJOKI

Puhelin
010 5055 511

Sähköposti
kalajokigolf@kalajokigolf.fi

Kotisivut:
www.kalajokigolf.fi

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje