5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Yksi nousi ylitse muiden äänestyksen suosikkina uudeksi The Open -kentäksi

Royal County Down Golf Club. Kuva: Getty Images

Royal County Down sai lähes kolmanneksen annetuista äänistä.

Maailman suurin golfmatkoihin erikoistunut matkatoimisto Your Golf Travel järjesti gallupin, jossa vastaajien tuli nimetä yksi kenttä, jonka pitäisi heidän mielestään kuulua vakituisessa kierrossa olevien The Openin kisa-areenoiden joukkoon.

Ylitse muiden nousi Pohjois-Irlannin Newcastlessa sijaitseva, vuonna 1889 perustettu Royal County Down Golf Club, joka sai 31 prosenttia eli lähes kolmanneksen annetuista äänistä.

Monesti maailman ykköskentäksi arvioitu Royal County Down on tällä hetkellä kolmantena Top 100 Golf Course -listalla. Kärkikaksikon muodostavat yhdysvaltalaiskentät, Cypress Point ja Pine Valley.

Old Tom Morrisin luomaa Royal County Downia pidetään yleisesti myös Ison-Britannian ja Irlannin kauneimpana kenttänä.

”Links-kenttien laatu Isossa-Britanniassa ja Irlannissa on niin hyvä, että on hämmästyttävää, kuinka niin monilla uskomattomilla kentillä ei ole koskaan järjestetty The Openia. Kyselyn perusteella on selvää, että Royal County Down olisi tulevaisuudessa toivottu lisä The Open -kentäksi”, Your Golf Travelin markkinointijohtaja Oliver Gunning sanoi.

Äänestyksessä kakkoseksi sijoittui Pohjois-Skotlannissa sijaitseva Royal Dornoch Golf Club, joka sai 20 prosenttia äänistä. Kingsbarns Golf Links (13,4 %) oli äänestyksessä seuraavana ja aivan Kingsbarnsin kantaan neljänneksi ylsi Walesissa sijaitseva Royal Porthcawl Golf Club (13 %). Jälkimmäinen isännöi viime viikonvaihteessa pelattua The Senior Openia.

Dornochin suurimpina esteinä The Openin järjestämiselle on pidetty kaukaista sijaintia sekä kentän lyhyyttä. Royal County Downin kohdalla ei ole vastaavia miinuksia löydy, ja on vain arvailuiden varassa, miksi sitä ei toistaiseksi ole kelpuutettu major-kilpailun tapahtumapaikaksi.

Royal County Downin mahdollisuuksia saattaa heikentää se, että The Open -kiertoon vuonna 2019 palannut Royal Portrush sijaitsee niin ikään Pohjois-Irlannissa.

The Openia on pelattu vuodesta 1860 lähtien kaikkiaan 14 eri kentällä, joista viisi on pudonnut kierron ulkopuolelle. Uusia The Open -kenttiä nousee listalle äärimmäisen harvoin. Viimeisin on vuonna 1977 ensimmäisen kerran majoria isännöinyt Turnberry.

Turnberryn tilanne on kuitenkin epäselvä, eikä se ole tällä hetkellä The Open -kenttien rotaatiossa. R&A ei ole nostanut Skotlannin lounaisrannikolla sijaitsevaa Turnberryä keskusteluihin sen jälkeen, kun ristiriitoja herättävä Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump osti kentän yhdeksän vuotta sitten.

R&A ei ole ilmoittanut aikeistaan täydentää The Open -kenttien listaa. Kolme seuraavaa turnausta pelataan Royal Troonissa (2024), Royal Portrushissa (2025) ja Royal Birkdalessa (2026).

Lue seuraavaksi: Brian Harman sensaatiomaisesti uransa ensimmäiseen major-voittoon The Openissa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje