Toimarit vaihtoon – pitkäaikaisten tilalle haetaan uusia tuulia - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Toimarit vaihtoon - pitkäaikaisten tilalle haetaan uusia tuulia

Tammer-Golfissa puhaltaa uudet tuulet, kun toimitusjohtaja Markus Junni siirtyy Golf Pirkkalaan.

Tänä syksynä ovi kävi ulospäin ainakin viidellä kotimaisella kentällä, toimitusjohtajien vaihdon merkeissä.

Golfkenttien toimitusjohtajien vaihtomarkkinat alkoivat taas syksyllä, kun viisi kenttää hakevat uusia “toimareita”. Monilla kentillä toimitusjohtaja on vaihtunut vähintään viimeisen vuoden sisällä, mutta miksi?

Tammer-Golfissa ehti olla 30 vuotta sama toimitusjohtaja, kunnes 2016 syksyllä tuolloin 29-vuotias Markus Junni aloitti Tampereen Ruotulassa tuoreena toimitusjohtajana. Nyt  viiden Tammer-Golf vuoden jälkeen Junni ottaa uudet haasteet vastaan samaisessa tehtävässä Golf Pirkkalassa.

“Tammer-Golfissa tullut nyt yli viisi vuotta täyteen ja Pirkkalasta lähden hakemaan uusia haasteita. Suurin muutos tulee olemaan seurapohjaiselta kentältä osakeyhtiön palvelukseen siirtyminen”, Junni niputtaa vaihtonsa.

Jo vuonna 2009 HyviGolfissa golfkenttien parissa työskentelyn aloittaneelle Junnille Tammerin kanssa kuljettu matka on ollut opettavainen.

“On ollut opettavainen matka ja saanut valtavasti oppia täällä. Hyvillä mielin pystyy vaihtamaan, kun tietää, että täällä on toimiva organisaatio. Toivon ja tiedänkin, että Tammeriin löydetään hyvä jatkaja.”

Myös HyviGolfissa on edessä uuden toimitusjohtajan etsintä, kun Mika Nieminen siirtyy elokuussa 2022 yksinomaan WiseGolf Network Oy:n toimitusjohtajaksi. Tuohon saakka Nieminen luotsaa WiseGolfin lisäksi myös HyviGolfia.

Yksi toimitusjohtajia niin ikään hakevista kentistä on Tornio Golf, kun 2018 tehtäväänsä valittu Jukka Ryhänen luopuu tehtävästään. Tornio Golfissa on ehkä Suomen ainoa golfkenttä, joka on kärsinyt korona-aikana pelaajien puutteesta. Vaikeuksia on tuottanut sijainti, kun väylät kulkevat Suomen ja Ruotsin rajan molemmin puolin.

Oulussa etsitään uutta toimitusjohtajaa tehtävästä luopuneen Jaakko Latvalan tilalle. Toimitusjohtajan virkaa hoitaa sen aikaa Oulun Golfissa tuttu mies – Latvalaa toimitusjohtajana edeltänyt Jukka Rissanen palaa eläkkeeltä tehtävään, kunnes uusi mies löytyy.

Myös Vaasan Golf ja Karelia Golf hakevat uusia toimitusjohtajia. Vaasassa Janne Laaja ehti toimia toimitusjohtajan roolissa vain vuodesta 2018, Mika Kupiainen sen sijaan luotsasi Karelia Golfia kahdella eri vuosituhannella.

Karelia Golfissa alkaakin uusi aikakausi, kun toimitusjohtajan paikalle etsitään uutta kasvoa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1999. Yli 20 vuotta toimitusjohtajana Kontiolahdella toiminut Mika Kupiainen väistyy lokakuun lopulla tehtävästään haikein fiiliksin.

“Toisaalta haikeat fiilikset, kun hyvä ja ammattimainen työyhteisö jää taakse. Aikamoinen matka on ollut 22 vuotta ja on saanut nähdä monenlaista. Mielenkiintoinen vuosi takana, kun eniten kävijöitä ja kenttäkin parhaassa kunnossa kuin koskaan aikaisemmin.”

Kupiainen jatkaa vielä jatkosuunnitelmistaan huumori edellä, “Katsotaan nyt, mitä lähdetään isona tekemään, on se sitten golfia tai jotain muuta.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje