Salossa ei poljeta paikoillaan - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Salossa ei poljeta paikoillaan

Salo Golfin sumuisessa syyskuun aamussa on tunnelmaa. Kuva: Salo Golf

Miten luonnehtisit kenttänne kuntoa tämän kauden osalta, Salo Golfin toimitusjohtaja Tomi Paju?

Lyhyestä virsi kaunis – kenttä on tänä vuonna ollut erittäin hyvä.

Minkälaisia tapahtumia teillä olikuluvan vuoden aikana ja mitä on tiedossa lähitulevaisuudessa?

M70/75 SM, M65 Tour sekä FJT karsinta syksyllä. Meillä on yleensä muutama arvokisa vuodessa.. Järjestimme tuleville golfareille erilaisia ”avoimia ovia” pitkin kesää eri konsepteilla. Talvisin on myös hiihtopäiviä eri teemoilla.

Salosta on hävinnyt nelisentuhatta työpaikkaa. Miten jäsenyydet ja pelaamisen määrä ovat muuttuneet sen myötä?

Sillä ei ole ollut mitään vaikutusta. Tätä mieltä olin jo talvella. Mm. erilaisten tempausten kautta uudet pelaajat ovat löytäneet golfin. Ja sijaintimme on tietysti kaikilla mittareilla katsottuna erinomainen. Tärkeä asia on sekin, että profiililtaan hyvin myös vanhemmalle väelle.

Viimeiset kolme kautta kierrosmäärät ovat kasvaneet 5 % (tänä vuonna 31.8. mennessä). Kaikenlaista paraatia olemme tällä kaudella järjestelleet ja hiukan heikoista lähtökohdista huolimatta jäsenmäärä, pelattujen kierrosten ja vieraspelaajien määrä ovat lisääntyneet. Uusia pelaajia on tullut reilut 50 henkilöä. Kierroksia Salo Golfissa on pelattu vajaat 18 000.

Esimerkiksi Wiurilaan verrattuna olemme selkeämmin salolaisten kenttä, vieraspelaajien osuus meillä on noin 20 prosenttia.

Teettekö keskenänne yhteistyötä lähitienoon kenttien kanssa?

Kolmen kentän välinen viikkokisa pyörinyt jo monta vuotta, lisäksi henkilökunnilla on yhteinen kesäjuhla. Meillä on yhteisiä konehankintoja Wiurilan kanssa. Muutenkin käymme koko ajan ihan avointa keskustelua.

Sorry, sold out. Tomi Paju on myynyt vuokrapelioikeuskansion sisällön tyhjäksi muutaman kerran tänä syksynä. Kuva: Salo Golf

Sorry, sold out. Tomi Paju on myynyt vuokrapelioikeuskansion sisällön tyhjäksi muutaman kerran tänä syksynä. Kuva: Salo Golf

Mistä ovat lähteneet liikkeelle nämä tiedot, että kaikilla alueen kentillä vaikeaa?

Ei ole kovin vaikeaa lähteä mukaan siihen alakuloon mitä tiedotusvälineissä liikkuu. Salolaisena näen täällä olevan aika hyvän sykkeen päällä monella rintamalla. Teijon tilanne on nyt hiukan harmillinen, mutta uskon että huippuluokan puitteisiin saadaan taas lisää liikettä.

Ketkä kuuluvat seuranne eturivin pelaajiin?

Nimekkäin on ehkä Satu Harju. Nyt mennään vahvasti junnujen ja senioreiden voimalla eteenpäin kilparintamalla. Miesten puolella uusin kova nimi seurassa on Winnie Söderholm.

Kaikki tarpeellinen aktiviteetti lähellä

Pajun mukaan uuteen sloganiin ”Salo Golf, ympärivuotista hyvinvointia Suomen parhaassa Urheilupuistossa” mahtuu aika paljon. Sijainti keskellä kaupunkia Urheilupuistossa tarjoaa jäsenille mahdollisuuden harrastaa liikuntaa läpi vuoden.

”Jäsenyyteemme kuuluu useita kuntosalivuoroja, ohjattua ”luurankojumppaa” ja sisälyöntipaikka. Kaikki löytyvät tästä klubitalon nurkilta”, hän mainitsee.

Salon golfkenttää kierretään talvisin hiihtämällä kaikkien kaupunkilaisten voimin. Par-kolme-kenttä avattiin tänä kesänä lajista kiinnostuneille ilmaiseksi kerran viikossa.

”Jatkossa tätä Urheilupuiston henkeen kuuluvaa ”yleisövuoroa” tullaan viemään voimakkaammin eteenpäin.”

Teksti: Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje