23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][40]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Pelioikeudet tehneet hyvin kauppansa Hill Side Golfissa – ”kausi on varmuudella turvattu”

Kentän isäntä Lassi Kiviniemi iloitsee, että joukkoon on liittynyt mukavasti uusia hillsideläisiä.

Konkurssin raunioilta takaisin jaloilleen nostettu Hill Side Golf on käynnistelemässä tulevaa pelikautta uusien isäntien johdolla. Pelastustalkoita varten pikaisesti perustetun HillyBilly Golf Oy:n Lassi Kiviniemi kertoo, että tavoitteeksi asetetusta 650 lunastetusta pelioikeudesta ollaan aavistuksen verran jäljessä.

”Pelioikeuksia menee päivittäin. Sellaiset vajaat 20 prosenttia ollaan enää tavoitteesta.”

Kiviniemi muistuttaa, että tärkeintä oli saada talkoisiin mukaan konkurssiin menneen kenttäyhtiön suurin velkoja eli Handelsbanken. Se turvaa kauden toiminnan lokakuun puoliväliin saakka, vaikka mainittua pelioikeusmäärää ei saataisikaan myytyä.

Kun Hill Side Golfin konkurssista ilmoitettiin vasta tammikuussa, lähtivät Kiviniemi ja hänen yhtiökumppaninsa Jyrki Nykänen valmistelemaan edessä olevaa kautta hienoiselta takamatkalta.

”Osa yrityksistä menetettiin, mutta osa on tullut takaisin”, hän sanoo viitaten erilaisiin firmatapahtumiin, joita Vihdissä sijaitsevassa 36-reikäisessä golfkeskuksessa on myyty.

Tilanne näyttää joka tapauksessa hyvältä, sillä Kiviniemen kalenterissa on merkintöjä yli sadasta yrityskilpailusta kauden 2019 osalta.

”Olemme saaneet yrityksiä hyvin mukaan teemalla: ”Because we care”. Monelle firmalle on tärkeää, että Uudellamaalla säilyisi jatkossakin tällainen kenttäkokonaisuus. Eikä tässä ole ollut asialla pelkästään vanhoja hillsideläisiä.”

Naisia joukkoon on liittynyt yllättävän paljon, mistä olemme erittäin iloisia.

Kaukaisimmat tukijat löytyvät Oulusta, jotka ovat ostaneet kentälle kannatuksen vuoksi muutamia tikettejä.

”He sanoivat, että eivät aio tulla tänne asti pelaamaan, mutta haluavat tällaisilla pienillä eleillä ruokkia lajin sisäistä yhteisöllisyyttä. Se tuntuu hyvältä.”

Lassi Kiviniemi odottaa, että kauden liikevaihto kohoaa 800 000 euron tuntumaan.

Hill Side Golfissa ei välttämättä ole tulevana kesänä saatavissa täyden palvelun shop-toimintaa tai kalenterin täydeltä avoimia kilpailuja. Tärkeintä eli golfin peluuta tasokkaissa olosuhteissa on kuitenkin luvassa, ja sitä varten Jokikuntaan on pestattu kotimaiseen kenttämestarieliittiin kuuluva Ilkka Kaivosoja.

Kiviniemen äänessä on ilmiselvää innostusta ja uskoa tulevaan, mutta ihan kaikesta talven aikana kohtaamastaan hän ei ole ollut hyvillään.

”Meidän on ollut vaikeuksia avata yhteistyökanavia muiden kenttien kanssa. Syitä voi vain arvailla: ehkä se on tuo konkurssi tai sitten aggressiivinen hinnoittelumme. Kausihintaa oli joka tapauksessa pakko korjailla hieman alaspäin.”

Hill Side Golfiin myydään rajoittamatonta kahden kentän – Valley ja Hill – kausipelioikeutta 495 eurolla. Jos haluaa lisäksi HSGC:n jäsenyyden, kustannus on vuoden 2019 osalta 79 euroa.

”Pelioikeuden lunastaneista 2/3 on Hill Side Golfin entisiä pelaajia, loput uusia tuttavuuksia. Naisia joukkoon on liittynyt yllättävän paljon, mistä olemme erittäin iloisia. Jotenkin tuntuu, että tämän kuvion helppous ja paikan rentous ovat houkutellet naisharrastajia.”

HillBilly Golf Oy:llä on toiminnan pyörittämisestä optio myös seuraavalle kaudelle. Tästä Kiviniemi arvelee olevan ajankohtaisempaa kerrottavaa vasta heinä-elokuun tietämillä, jolloin kauden luvut alkavat hahmottua tarkemmin.

Jokikunnassa avattiin range lauantaina, pelaamaan pääsyä saanee sen sijaan odottaa vielä pari viikkoa.

”Olemme sillä puolella Salpausselkää, että lunta sataa yleensä reilusti. Kevään etenemisestä se on kiinni, mutta eiköhän Hill Side Golfissa lähtökohtaisesti pääsiäiseen mennessä pelata”, hän sanoo.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje