Paltamo pyrkii avaamaan vapuksi - Golfpiste.com

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Paltamo pyrkii avaamaan vapuksi

Golfarit pääsevät jo vappuna kiertämään yhtä Suomen kauneimmista kentistä.

Paltamo Golfin pelikausi on alkamassa tänäkin vuonna kentän pohjoiseen sijaintiin nähden harvinaisen aikaisin – vappuna. Huhtikuun alussa tehdyn katselmuksen perusteella kenttä on talvehtinut hyvin eikä jääpolteongemia ole ilmennyt. Tämä sekä järeät kentänhoitotoimet mahdollistavat varhaisen avauksen. ”Jos mitään yllättävää ei tapahdu, pyrimme avaamaan kentän vappuna suoraan kesägriineille. Kenttämestari on kertonut, ettei mitään ongelmaa pitäisi avaamisen suhteen olla”, Paltamo Golfin toimitusjohtaja Reijo ”Retsi” Riihimäki kertoo.

Peter Erofejeff voitti viime vuonna Paltamon FT-kisan. Nykyisin Paltamo Golf tukee yhteistyökumppanina Patun pelaamista European Tourilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Peter Erofejeff voitti viime vuonna Paltamon FT-kisan. Nykyisin Paltamo Golf tukee yhteistyökumppanina Patun pelaamista European Tourilla.

Finnish Tourin paras osakilpailu Kesäkuun puolivälissä Paltamossa pelataan taas Finnish Tourin osakilpailu Paltamo Open. Kilpailun järjestelyt ovat Reijo Riihimäen mukaan hyvällä mallilla. ”Pro-Am-joukkueet on myyty käytännössä loppuun ja uskon, että varsinaisesta kisastakin saadaan vähintään yhtä hyvä kuin vuosi sitten. Viime vuonnahan pelaajat arvostivat Paltamo Openin kiertueen parhaiten järjestetyksi kisaksi, mikä oli kiva palkinto meille”, Riihimäki kertoo. Paltamo Openissa panostetaan kilpapelaajien viihtymisen lisäksi hieman tavallista enemmän Pro-Amiin ja Pro-Am-vieraisiin. Tänäkin vuonna kisan yhteydessä järjestetään seminaari, jossa on varsin nimekäs puhujajoukko. Vuokatissa järjestettävässä tapahtumassa Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen puhuu voittamisen kulttuurista, ET-pelaaja Peter Erofejeffin puheenvuoron otsikko on Tähtäimessä olympialaiset 2016 ja Harvardin yliopistossa nykyisin vaikuttavan Esko Ahon aiheena on ”uutta kasvua yksityisen ja julkisen yhteistyönä”. ”Ollaan pyritty muistuttamaan, ettei tämä elämä ole pelkkää golfia”, Retsi naurahtaa.

Retsi Riihimäki haluaa golfmatkailijoita paitsi Paltamoon myös koko Kainuun alueelle.

Retsi Riihimäki haluaa golfmatkailijoita paitsi Paltamoon myös koko Kainuun alueelle.

Kainuun passilla kolmelle kentälle Paltamo Golf on kokonaan Reijo Riihimäen ja kolmen muun henkilön omistuksessa, joten kenttä elää jäsentensä pelikausimaksuilla sekä vierailijoiden green fee -tuloilla. ”Meillä ei ole lainkaan ns. automaattisesti maksavia golfareita vaan olemme aidosti markkinataloudessa liikkuvia yrittäjiä. Siksi yläkerran ukko ja kentän kunto ratkaisevat kuinka paljon pelaajia käy. Kun esimerkiksi viime kesä oli hirveän sateinen, kärsimme siitä suoraan”, Riihimäki sanoo. Ei siis ihme, että Paltamo Golf pyrkii kasvattamaan voimakkaasti matkailijavirtaa kentälleen. Yksi merkittävä uudistus on kentän parkkipaikan välittömään läheisyyteen juhannukseksi avattava 50-paikkainen karavaanarialue. ”Uskon, että se tulee olemaan kova suksee. Kyselyitä on jo tullut, vaikkemme ole vielä lähteneet sitä kunnolla markkinoimaan”, Riihimäki kertoo. Karavaanarialueelle majoittuville Paltamo Golf tarjoaa green fee -paketteja, joilla kaksi pelaa yhden hinnalla. Muuksi aktiviteetiksi klubitalolle tulee vuokrattavaksi veneitä ja kanootteja. Veneilyliikenteen piristämiseksi Paltamo Golfin klubitalon lähettyville on tulossa myös polttoaineen jakelupiste. ”Kovasti tässä ollaan porukalla kehittämässä Metelinniemen alueen matkailua”, Riihimäki kiteyttää. Eikä kehitys rajoitu vain Paltamon Metelinniemeen vaan koko Kainuun alue pyrkii nyt vetämään golfareita puoleensa entistä vahvemmalla yhteistyöllä. Tulevalle kesälle on tulossa markkinoille Kainuun passi, jolla voi pelata alueen kaikilla kolmella kentällä, Paltamossa, Katinkullassa ja Kajaanin Golfissa yhteisellä green feellä, jonka hinta on 120 euroa. ”Me Kainuun kentät emme ole kilpailijoita vaan tarjoamme yhdessä rintamassa mahdollisuuksia muun Suomen matkailevalle väelle”, Reijo Riihimäki toteaa. Janne Knuuti

Paltamo Golf

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)

 • peejii says:

  Ehkä saatte vähän bonusta tästä. Tosiasia on; Paltamo Golfin kenttä on niin surkeassa kunnossa että tuli pelattua se kaksi kertaa viime kesänä, ensimmäisen ja viimeisen. En voi suositella. Kaksi – kolme kaunista rantaväylää eivät pelasta suossa rämpimistä ja pitkässä heinässä kahlaamista. Kyntäkää ylös ja rakentakaa uudelleen! Katinkulta ja Kajaani ovat ok.

 • jiipee says:

  Ne sademäärät mitä viime kesänä Kainuussa tuli, ei olisi Saharassakaan oleva kenttä imenyt kunnolla. Olosuhteisiin nähden kenttä oli välttävässä kunnossa. Muuten Paltamon kunnossa ei ole ollut moitittavaa.

 • Joo-o says:

  Paltamossa rämpii suossa tai kahlaa pitkässä heinässä, jos ei osu väylään/griinille. Kenttä on luonteeltaan erikoinen, kapeahko mutta lyhyt. Se haastaa lentokenttiin tottuneen pelaajan taidot ja riskienhallinnan. Kentällä ei tule olemaan ruuhkaa ja kierroksen pelaa neljään tuntiin kiirehtimättä yhtään. Vaikka olisi välillä suossakin. Niiden kesien perusteella, joina olen Paltamossa käynyt, viime kesä oli poikkeus.

 • Kilpapelaaja says:

  Kyllähän siinä herkästi syntyy kitinää ja valitetaan kentän kunnosta ynnämuusta jos hävittää kierroksella sen tusinan verran palloja kun ei pysy kapeilla ja haastavilla väylillä ja juuri niistä kenttä rankaisee parhaan mukaan. Toisaalta jos suunnittelet pelikirjan järkeväksi ja hyökkäät niillä väylillä joissa se on järkevää, niin omasta kokemuksesta kuutosella alkavaan tulokseen hyvänä päivänä on helpohko päästä. Toivottavasti kenttä on hyvässä kunnossa heti kauden alusta. Loppuun täytyy todeta ettei millään muulla kentällä ole niin hyvää maapohjaa väylillä tuottamaan uskomattoman hyvälle tuntuvia ja puhtaita osumia kuin Paltamossa!