Paloheinässä panostetaan junioreihin - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Paloheinässä panostetaan junioreihin

Harjoittelijoiden lukumäärällä mitattuna maamme suurimmassa golfkeskuksessa lyö palloa päivittäin 1000-2000 harrastajaa. Green card uudistuksen jälkeenkin Paloheinässä aiotaan kurssiin sisällyttää entiseen tapaan sääntö-ja etikettikoulutusta.

Paloheinän yhdeksänreikäinen kenttä on starttimäärällä mitattuna pääkaupunkiseudun, ehkä jopa koko maan vilkkain. Kierroksia on kertynyt viimeisten vuosien aikana noin 38 000 – 42 000 lähinnä kauden säistä riippuen. Pelaajat ovat paitsi Helsinki City Golfin pelioikeudenhaltijoita, myös vieraspelaajia lähiseuduilta.

Tasaiseen maastoon pelloille rakennettu yhdeksänreikäinen on lay-outiltaan virheetön peruskenttä, jossa etenkin tuulisella kelillä hyväkin pelaaja saa eteensä riittävän haastavia lyöntejä.

Toukokuun ensimmäisten viikkojen aikana kentän viheriöt olivat kohtuullisessa kunnossa.

”Parempaa kohden ollaan menossa. ”, lupailee Paloheinän omistajiin lukeutuva Hanna Teerijoki, joka vastaa myös kentän opetustoiminnasta.

 

DCIM100MEDIA

Paloheinän kentän ympäristössä riittää vielä maa-alueita, mikäli kenttä laajenisi 18-reikäiseksi.

Kehä ykkösen ja Tuusulantien välimaastossa sijaitsevan keskuksen harrastajista valtaosa on keski-ikäisiä ja senioreita. Joukossa on toki nuoriakin sekä junioreita keskenään ja vanhempiensa kanssa. Sijainnin lisäksi Paloheinän vahvuuksia ovat hyväkuntoiset rangematot  sekä selkeät kohdeviheriöt.

Lähipelialueena toimii Suomen suurin tekonurmikenttä, Evergreen, joka tarjoaa osaavallekin pelaajalle kiintoisan haasteen taitojen kehittämiseen.

Paloheinä junnut kaksi”Tämänvuotinen teemamme on aktivoida omia junioreita ja houkutella toiminnan pariin sata uutta juniori-ikäistä aloittelijaa. Olemme olleet aktiivisesti yhteydessä urheiluseuroihin, koululuokkia meillä on vieraillut jo pitkään. Yritämme tehdä oman osamme oikaistammeksi golfin harrastajin ikäjakaumaa”.

Paloheinässä pidetään koulujen päätymisen jälkeen kolmen viikon aikana junnuleirejä. Näiden lisäksi läpi kauden juniori-ikäisille pyörivät omat harjoitukset kahdesti viikossa.

Toukokuun kolmantena lauantaina (21.5) Paloheinässä pidettiin suuri junnutapahtuma, jossa oli mukana sata junioria.

Green cardin uudistus arveluttaa

Hanna Teerijoella on SM-kultaa ja maajoukkueuraa takana useammasta palloilulajista kuin kenelläkään muulla naisella Suomessa. Golfissa hän on ollut maamme edustajana World Cupissa.

Hanna Teerijoella on SM-kultaa ja maajoukkueuraa takana useammasta palloilulajista kuin kenelläkään muulla naisella Suomessa. Golfissa hän on ollut maamme edustajana World Cupissa.

Paloheinä on ollut jo 1990-luvulta alkaen aktiivisimpia golfkurssien järjestäjiä. Golfliitossa tehty päätös green cardin myöntämisedellytysten höllentämiseksi on Teerijoen mielestä askel väärään suuntaan.

”En näe perusteita sille, että etenkin sääntöjen ja etiketin osalta rimaa pudotetaan. Vaatimukset green cardin suorittamiselle ovat olleet nykyisellään kohtuullisia ja niiden avulla aloittelijoilla on ollut turvallinen pohja lähteä oppimaan lisää kentälle. Aiomme omalta osaltamme jatkossakin sisällyttää kursseihin entiset oppimäärät ja vaatimukset”, Teerijoki linjaa.

Golfsinkkujen toiminta käynnistyi Paloheinästä

Paloheinästä on käynnistynyt tuhansien lajin harrastajien taival golfin parissa. Golfsinkkujen järjestö GolfBot piti toukokuun alkupuolella kentällä kauden ensimmäiset kilpailunsa.

”Täältä toimintamme sai vuonna 2002 alkunsa. Pidimme peruskurssin jolle tuli 12 henkilöä. Green cardit suoritettiin, aloimme pelata yhdessä ja järjestää toimintaa lajin parissa. Paloheinä on meille jokavuotinen kokoontumiskohde”, kertoo Maarit Einiö.

GolfBotin Paloheinän kisan kärkikolmikon muodostivat Maarit Einiö (3.),Marjo Rantasola (1.) ja Tiina Liimatta.

GolfBotin Paloheinän kisan kärkikolmikon muodostivat Maarit Einiö (3.),Marjo Rantasola (1.) ja Tiina Liimatta.

Nykyisellään yhdistyksessä on yli 650 jäsentä. Kauden päätapahtuma Sinkut Open pidetään 11.6 Nevaksessa.

”Kilpailu on avoin kaikille sinkuille. Tavoitteemme on saada mukaan uusia pelaajia ja järjestää hauska yhteinen tapahtuma jossa nautitaan hyvästä seurasta ja ruoasta. Iltapippalot järjestetään Helsingin keskustassa. Palkintopöytä on runsas ja tunnelma välitön”, lupaa järjestelyistä vastaava Anne Svahn.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje