Niitvälja hienossa kunnossa - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Niitvälja hienossa kunnossa

Niitväljan 15:n lähestymislyönti saariviheriölle on useimmille päivän odotetuin suoritus. Tekniikan Maailman kisassa mallisuorituksensa antaa Miska Tammelin.

Kentän

Kentän ehdottomasti parhaisiin reikiin kuuluu kolmas, jossa vesi varjostaa viheriötä. Vesiesteitä on paljon, mutta järkevästi pelaamalla vähemmänkin osaava kykenee ne välttämään.

Kevät on Tallinnassa hieman Etelä-Suomea edellä. Tämä näkyy myös Niitväljässä, jonka kenttä on suomalaisille ylivoimaisesti suosituin Viron kentistä. Viimekaudella rekisteröitiin 26.000 kierrosta, näistä 4000 oli suomalaisten tekemiä.

Alkaneella kaudella pelaajamäärät ovat olleet uskomatton kovassa nousussa. Terveellistä on se, että suuri osa kasvusta on tullut paikallisista pelaajista. Kun Niitväljän avaamisen myötä golf sai jalansijaa Virossa, pelaajia oli ensimmmäisellä kaudella 1993 vain kourallinen. Nyt aktiivisten pelaajien määrä on Niitväljässä noin 500.

Vierailin tuona syksynä Niitväljässä, jossa suomalaisella urakoitsijalla oli isoja riitoja paikallisen kumppaninsa kanssa. Kenttä oli kuitenkin valmis ja täysin pelattava, vaikka osapuolille taisi jäädä hyvin erilainen käsitys siitä, miten sopimuksia tulkitaan.

Vuosien varrella Niitväljä on kehittynyt, ison loikan se otti muutama vuosi sitten, jolloin kenttä sai uudet, ja varsin upeat reiät 13-16. Pelasin ne nyt ensimmäistä kertaa ja ihastuin kuten moni muukin ”laakista”.

Golfillisesti ja maisemallisesti fantastisia väyliä, jotka antavat kentälle melkoisen loppunousun tason osalta. Niitväljän 15:s, saariviheriölle lyötävä par-viitonen nousisi Suomessakin raatien ja yleisön äänestyksissä kärkipäähän. Kauneutensa lisäksi se mittaa taitoakin reilulla tavalla Palvelu kookonaisuus on klubipelaajia silmälläpitäen erinomainen, vaikka klubitalo alkaakin olla pelaajamääriin nähden pieni.

Niitväljän green fee (49 viikolla, 59 vkl) on erittäin kilpailukykyinen kun sitä verrataan alueen muuhun tarjontaan. Erikoisplussan saavat uskomattoman hienot lähipelin harjoitusalueet. Kenttä on varsinkin viheriöiden ja väylien osalta viittä vaille huippukunnossa, täydessä ruohossa.

Klubitalon

Klubitalon edustalla on kaksi isoa putti-chippiviheriötä, takana laajat chippi-pitchalueet

Ennusteeni on, että kunto vain paranee, sillä viime kaudella Viron parhaaksi kenttämestariksi valittu britti Paul Rockroft on selvästi saanut kentästä erittäin hyvän otteen.Niitväljaa suosittelen erittäin lämpimästi kesän vierailukohteeksi.

Elektroniikka vei TM Cupin

Niitväljässä oli tiistaina pelaajia kahden erikoistapahtuman johdosta tuvan täydeltä. Golf Digestin tavoin Otavamediaan kuuluva Tekniikan Maailma järjesti oman kutsukilpailunsa jo 15:n perättäisen kerran. Ajankohta on vakiintunut toukokuuksi, Tallinnan kentät kohteeksi. Niitväljassa kisa pelattiin kausilla 2002-2006. Seuraavat viisi kertaa kilpailtiin Estonian Golf&Country Clubilla, nyt taas Niitväljassa.

”Olimme kuulleet paljon hyvää Niitväljan tasonnoususta ja niin päätimme palata tänne. Asiakkailtamme tuli kentän ja koko miljöön osalta niin paljon positiivista palautetta, että Niitvälja on erittäin vahvoilla myös seuraavan vuoden kisapaikaksi”, kertoi lehden päätoimittaja Velimatti Honkanen.

Niitväljan

Niitväljan viimeiseksi kenttään liitetyt väylät 13-16 muodostavat silmiähivelevän kauniin osion hyväkuntoisella kentällä.

TM Cupissa kilpailevat lehden omaa joukkuetta vastaan autoalan ja elektroniikka-alan 12 miehiset joukkueet. Pelimuoto on tasoituksellinen greensome reikäpelinä. Tämänvuotisen kisan voitti Elektroniikka-ala viidellä pisteellä, autolalle pisteitä kertyi kolme, Tekniikan Maailman joukkueelle kahden tasapelin myötä vain yksi. Mukana olleena ja parille Jyrki Mäkinen-Miska Tammelin yhdessä Robert Koistisen kanssa hävinneenä voin todeta, että yhden päivän huolellisesti toteutettu kisamatka Tallinnaan toimii edelleen erittäin hyvin.

Teemu Tyry

Tekniikan Maailma

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje