15.–22.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][17]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

”Liukkaita viheriöitä” ja ”huikeita näkymiä” – tunnistatko kentät kotisivujen kuvauksista?

Tunnistatko kentän? Kuva Lassi Pekka Tilander

Viisitoista suomalaista golfkenttää kuvailee kenttäänsä verkkosivuillaan, mutta osuvatko kuvaukset maaliinsa?

Kansainväliset mitat täyttävä täyden palvelun golfkenttä, jonka luonnonkauniit väylät tarjoavat sopivasti haasteita kaikentasoisille pelaajille.”

Golfkenttien kotisivuilla törmää tämän tästä yllä olevan kaltaiseen kenttäkuvaukseen, joka tuntuu sopivan vähän kenttään kuin kenttään – ainakin kenttien itsensä mielestä.

Kenttien luonnehtiminen on ollut kautta historian jonkin sortin taidelaji. Parhaat ja erottuvimmat kuvaukset nousevat ilahduttavasti esiin ja kuvaavat parhaillaan tarkasti, hauskasti tai houkuttelevasti kohdettaan. Aina ei kuitenkaan osu. Kahta samanlaista golfkenttää ei maailmassa ole, ei edes kahta samanlaista golfreikää. Jokaisella kentällä olisi siis oma tarinansa kerrottavanaan, mutta kenttien omissa luonnehdinnoissa sitä ei aina hyödynnetä.

Innostuimme selaamaan verkon kenttäkuvauksia – ottamatta varsinaisesti kantaa siihen ovatko ne hyviä vai huonoja – ja laadimme viihdykkeeksesi pienen visan, jossa sinun tulisi tunnistaa kuvauksen kohteena oleva kenttä. Kenttiä kuvaavat virkkeet on editoitu tunnisteettomiksi ja niitä on osin lyhennetty, mutta kuvausten sanamuotoihin ei ole koskettu.

Jos tarvitset apua kenttien tunnistamisessa, käytä lunttilappunasi seuraavaa listaa. Kuvauksista löytyvät nämä 15 golfkenttää: Aulangon Golfklubi – Hugo, Etelä-Pohjanmaan Golf, Helsingin Golfklubi, Kalajokilaakson Golf, Kerigolf, Kymen Golf, Kytäjä Golf – North West, Laukaan Peurunkagolf, Paltamo Golf, Salo Golf, Santa Claus Golf, Sarfvik Golfklubi, Tapiola Golf, Vuosaari Golf, Wiurila Golf & Country Club

 1. Suomen nopein kenttä maailman parhaassa Urheiluopistossa. Tuuli ja vedet haastavat, mutta myös palkitsevat.”
 2. Urbaanisti tyylikäs ja kattavin palvelukokonaisuus.”
 3. Griinialueet ja bunkkerointi osoittavat mestarisuunnittelijan olleen asialla. Hyvä maku on vienyt voiton turhista kommervenkeistä. Tarvittava vaihtelevuus on saatu aikaan golfmaisemaa rikkomattomin menetelmin.”
 4. Kenttä sijaitsee upeassa luonnonmaisemassa, jossa kalliot, metsiköt ja rannan ääriviivat ovat määränneet väylien sijoittelun. Kentän miljöössä on yhtä aikaa sekä kauneutta että todellista jännittävyyttä.”
 5. Golfpuisto sijaitsee…suositulla matkailualueella. 18-reikäinen par 73 -kenttä on rakennettu lähelle merta ja on hiekkapohjansa ansiosta pelikunnossa äitienpäivästä isäinpäivään.”
 6. Kaltevat ja nopeat griinit sekä jykevät tammet vaativat pelaajalta hyvää lähipelitaitoa ja malttia.”
 7. Merimaisemaa kohti suuntautuvan avauksen jälkeen noustaan mäntymetsän kehystämälle joskus tuuliselle mäelle. Sieltä laskeudutaan vesiesteiden reunustamille laaksoväylille, mutta merikin kohdataan jälleen kentän kaukaisimmassa kolkassa.”
 8. Kiireetön golfklubi merellisissä maisemissa … Jäsenemme ja vieraamme pääsevät pelaamaan huippukuntoisille kentille juuri silloin kun haluavat. Ilman monen päivän ennakointia, ilman lähtöajan varausta ja lähes poikkeuksetta ilman pallorännissä odottelua.”
 9. Kenttä kulkee alkupään osalta peltomaisemassa, siirtyen välillä metsään ja komeiden kalliosaarekkeiden väliin. Kierroksen loppuvaiheessa siirrytään kauniisti kumpuilevaan metsämaisemaan. 17 väylän takatiiltä avautuu huikea näkymä….aina klubitalolle saakka.”
 10. Kenttä sijaitsee … luonnonkauniissa järvimaisemassa kahden järven välisellä kannaksella. Meiltä löydät maastoltaan vaihtelevan, haasteellisen ja hyvin hoidetun huippukentän.”
 11. Avaralle links-tyyppiselle kentälle on ominaista syvät bunkkerit ja väyliä erottavat pitkää heinää kasvavat kummut.
 12. Kenttä on ainutlaatuinen kokonaisuus, jossa pelaajat pääsevät nauttimaan golfin haasteista upeassa luonnossa. Kentän tunnuseläin karhu esiintyy kentällä monessa kohdassa. Puiset karhut toivottavat alueelle tulijan tervetulleeksi ja karhut myös kannattelevat 150 m etäisyystauluja kentällä… Silloin tällöin myös luonnossa elävät karhut piipahtavat alueella, pelaajat eivät kuitenkaan ole olleet vaarassa.”
 13. Vanhat puut ja kaunis kartanomiljöö luovat ainutlaatuisen tunnelman puistomaiselle kentälle, jolle ominaista ovat pienet ja liukkaat viheriöt sekä lyhyet siirtymät väylien välillä.”
 14. Koskematon luonto luo uskomattoman rauhoittavan golfelämyksen …. Mäntyvaltaisissa vaaramaisemissa kulkevat väylät ovat erittäin vaihtelevia, ja vaikka korkeuseroja on, ei kenttä ole liian raskas pelattava. Tavoiteaika kierrokselle on noin neljä tuntia. Tässä ajassa pääsee nauttimaan paitsi mahtavista golfkokemuksista myös erinomaisen taukokioskimme palveluista ja pohjoisen herkuista.”
 15. Reitin varrella voi nauttia alueen kumpuilevasta ja vaihtelevasta maastosta sekä kauniista kartanomiljööstä. Golfkentän vehreä ja runsaslajinen puusto tekevät golfin peluusta myös todellisen luontoretken.”

Oikeat vastaukset löydät kuvan alta.

”Sekä kauneutta että todellista jännittävyyttä”, lupaa Paltamo Golf – ja pitääkin hyvin lupauksensa. Kuva Lassi Pekka Tilander

Oikeat vastaukset: 1. Salo Golf, 2.Tapiola Golf, 3. Etelä-Pohjanmaan Golf, 4. Paltamo Golf, 5. Kalajokilaakson Golf, 6. Aulangon Golfklubi – Hugo, 7. Kymen Golf, 8. Sarfvik Golfklubi, 9. Kytäjä Golf – North West, 10. Laukaan Peurunkagolf, 11. Vuosaari Golf, 12. Kerigolf, 13. Helsingin Golfklubi, 14. Santa Claus Golf, 15. Wiurila Golf & Country Club

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje