Linna Golfilla kymmenen vuotta täynnä - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Linna Golfilla kymmenen vuotta täynnä

Linna Golfin tuotoista alle kolmannes tulee vastike- ja pelikausimaksuista.

Kotimaan miespelaajien eliitti avasi kautensa viimevuotiseen tapaan Vanajanlinnassa pelatussa Finnish Tourin kilpailussa. Tämä on toimitusjohtaja Petri Keskitalon mukaan hyvä asia, sillä merkittävän turnauksen järjestäminen ”antaa koko organisaatiolle positiivista potkua pitkälle syksyyn”.
”PGA:lla on hyvä koneisto FT:n järjestelyissä. Valmistelut tehtiin hyvissä ajoin, jolloin turha säätäminen kilpailun aikana jäi kokonaan pois. Pelaajilta saatu palaute järjestelyistä ja kentästä oli poikkeuksetta hyvää.”

”Meidän näkökulmastamme ison kilpailun järjestäminen kauden kärkeen karistaa viimeisetkin hiekat pois silmistä talviunien jälkeen.”

Keskitalon mielestä kentän kiitelty kevätkunto perustuu viime talvena tehtyihin oikea-aikaisiin hoitotoimenpiteisiin.

”Kenttämestari Markku Leskinen joukkoineen oli hereillä, tehtyään joulun tienoolla useita torjuntakäsittelyjä kuivaan maahan lumihomeen ehkäisemiseksi. Satanut ensilumi ei pysynyt kauan maassa, ja loskat poistettiin viheriöiltä käsipelillä, tämän jälkeen tehtiin vielä uudet torjuntakäsittelyt. Siinä oli avaintekijä onnistuneeseen talvehtimiseen.”

Talven edettyä maaliskuulle ja hankikannon aikaan, kenttää hiekoitettiin, ja viheriöiltä ajettiin isoimmat lumimassat pois. Kun lumet sulivat, griinit ilmastoitiin ja hiekoitettiin kahteen kertaan.

”Vaikka tämä ei ole mitään avaruustiedettä, on turha väittää, että kenttien talvehtiminen olisi yksin ylemmän käsissä. Kyllä tehdyt tai tekemättä jääneet toimenpiteet vaikuttavat, mitä kevään tultua maasta nousee.”

”Meidän käyttämä ruoholajike Penn A-4 on sen verran vaativa, että sille pitää luoda hyvät kasvuedellytykset. Kyseessä on pystyyn kasvava tiheä ja pienilehtinen lajike, joka pitää lämpimästä.”

Vanajanlinnassa ei tehdä tänä vuonna suurempia muutoksia kenttään. Hiekkaesteitä on jonkun verran uusittu ja niiden reunat on kaltattu. Bunkkereihin on myös lisätty Nilsiän valkoista hiekkaa.

Linna Golf on profiloitunut vuosien varrella yritysten suosimaksi kentäksi. Kun Suomen kenttien tuloista keskimäärin 74% tulee vastike- tai pelikausimaksuista, Vanajanlinnassa tämä lukema on 28%. Loput 72% tulee muusta, lähinnä yrityskilpailutuotoista sekä hotellivieraiden ja muiden vieraspelaajien green fee -maksuista.

Kentän hyvän kevätkunnon taustalla ovat talvikauden onnistuneet hoitotoimenpiteet.

Kentän hyvän kevätkunnon taustalla ovat talvikauden onnistuneet hoitotoimenpiteet.

”Meillä pelattiin viime vuonna n. 22 000 kierrosta, eli määrä putosi toissavuodesta. Nyt tilanne näyttää paremmalta, sillä olemme mm. varatuissa yritystapahtumissa 15-20% edellä vuoteen 2014 verrattuna.”

Keskitalo sanoo, että Linna Golfin kenttä on jäänyt osittain luomansa tyylin ja toimintamallin johdosta vieraaksi hämeenlinnalaisille golfin harrastajille. Tämän vuoksi kaupungin kentät: Vanajanlinna, Tawast ja Aulanko tekivät yhteistyösopimuksen, joka mahdollistaa kahden jälkimmäisen seuran jäsenten rajattoman pelaamisen Linna Golfissa päivittäin klo 16:n jälkeen 250 euron maksua vastaan.

”Hämeenlinna on poikkeuksellinen golfkaupunki. Täällä on neljä kenttää ja niistä jokainen on aivan omanlaisensa. Olisi ihanteellista, että täkäläiset pelaajat löytäisivät Vanajanlinnan kentän tarjoamat mahdollisuudet. Havaintoni mukaan monet jännittävät meille tulemista, mikä tietysti on täysin tarpeetonta.”

Vanajanlinnassa on tehty koko sen kymmenvuotisen olemassaolon aikana intensiivistä markkinointia. Tämä on kuitenkin saanut uuden strategian myötä toisenlaiset kasvot, kun yhtiö päätti vähentää perinteistä prittimainontaa. Nyt Linna Golf hyödyntää sosiaalisen median ja kotisivujensa kautta tapahtuvaa markkinointia.

Tyypillisten golfpalvelujen lisäksi Keskitalo haluaisi ohjata pelaajat myös muunlaisen aktiviteetin pariin. Yhtenä esimerkkinä hän mainitsee Sportnessin, joka on Vanajanlinna Groupin hyvinvointisisältöjä tarjoava palvelukonsepti.

”Toivomme tänne tulevaisuudessa lisää ympärivuotista toimintaa. Tavoite olisi saada Vanajanlinnaan enemmän yöpyviä ihmisiä, jotka tulevat meille rauhoittumaan ja kokemaan uudenlaisia asioita vaikka oppimisen merkeissä.”

Linna Golfilla on kokemusta isojen kansainvälisten turnausten järjestämisestä. Vuonna 2009 pelatun Challenge Tourin kisan lisäksi Vanajanlinnassa käytiin viime kesänä miesten EM-joukkuemestaruuskilpailut. Näiden kokemusten rohkaisemana Linna Golf haluaisi järjestää kentällään merkittävän turnauksen myös seuraavien viiden vuoden sisällä.

”Olemme siinä toivossa, että täällä pelattaisiin European Senior Tourin ammattilaiskilpailu vuoteen 2020 mennessä. Verkot asian suhteen ovat vesillä”, sanoo Keskitalo, joka on käynyt neuvotteluja EST:n johdon kanssa Englannissa.

”Meillä olisi samalla mahdollisuus saada suomalaisille pelaajille villejä kortteja mm. Euroopan kiertueen kisoihin.”

Keskitalo arvioi, että European Senior Tourin kilpailun budjetti voisi asettua puolen miljoonan euron tuntumaan: ”Saattaisi se olla isompikin. Challenge Tourin kilpailun järjestämisen kokonaiskustannukset ovat 300 000-500 000 euroa.”

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (5 kpl)

 • Tom Laaksonen says:

  Ja Golfliitto tietysti takaamaan kilpailusta syntyvät tappiot! Saattaisi siinä olla jotain hyvääkin, ehkä Linnan paskat bunkkerit viimeinkin saataisiin kuntoon.

 • Fatso says:

  Niistähän on niin helppo lyödä pallo greenille.

 • Linnagolffari says:

  Kyllä koko linnagolfin osakemyynti takkuaa, eikä kukaan osta osakkeita, koska kaikki ajat on varattu yrityspeleihin, eikä osakkeenomistajalla ole edes pelaamismahdollisuutta. Pelkkänä rahoittajana joutuu olemaan, jotta johto voi leikkiä hiekkalaatikollaan maksamatta edes yhtiövastikkeita. Naureskelevat tyhmille osakkeenpstajille.

 • tyytyväinen says:

  Mistä löytyy aina joku kommentoija valittamaan yritysajoista? Linna Golfin osakkaana olen tyytyväinen, että saan pelata maan parasta kenttää, jossa bunkkeritkin ovat esteitä eivätkä väylän jatkeita ja jossa ei kertaakaan tule väsymystä ’vain’ oman kentän kiertämiseen. Kenttä pystytään pitämään maineensa veroisessa kunnossa rahalla, jota saamme yrityskisoista. Kyllä sinne väliin jää runsaasti aikoja omaa peliä varten, voin lisäksi varata vaikka koko kesän kierrokset etukäteen. Meillä on ihan normaalitasoiset yhtiövastikkeet, loistava kenttä ja aina ystävällinen henkilökunta! Enempää ei voisi toivoa!

 • Artturi says:

  Kun linnassa järjestetään yli 100 yritystapahtumaa vajaassa 5 kuukaudessa yhteislähtönä klo 10.00 alkaen, niin ei siinä kylläkään jää paljon pelattavaa osakkeen omistajalle. Vastikkeen maksajia noin 300, niin kyllä konkka tulee, kun yritystapahtumat laman takia vähenee. Osakkeita on pörssissä kaupan 1 eurolla. Se kertoo kentän tilanteessa.