Koko Itä-Häme golfaa Hartolassa jo kuudetta vuotta – ”Meillä on ketunhäntä kainalossa” - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Koko Itä-Häme golfaa Hartolassa jo kuudetta vuotta – ”Meillä on ketunhäntä kainalossa”

Hartola Golfissa järjestetään tänäkin vuonna kymmenen ilmaista tutustumiskurssia. Kuva: Hartola Golf

Hartola Golfin sisäänheittokursseilla on käynyt vuosittain kolminumeroinen määrä lajista kiinnostuneita. Viime vuonna syntyi uusi osallistujaennätys.

Hartola Golfissa pyörähtää jälleen toukokuussa käyntiin Koko Itä-Häme golfaa -teemalla järjestettävät ilmaiset kurssit. Kyseessä on joka toinen lauantai pidettävä neljän tunnin sessio, jonka puitteissa tutustujille opetetaan golfin perusasioita sekä annetaan ohjeet, miten lajin pariin pääsee parhaiten. Kursseista on muodostumassa seurassa perinne, sillä niitä on vedetty Hartolassa jo vuodesta 2016 lähtien.

”Onhan meillä tässä tietysti ketunhäntä kainalossa. Kun monet puolivahingossa pallonlyömistä kokeilleet ovat jääneet koukkuun, niin tällaisen neljän tunnin kurssin aikana todennäköisyys sille on vielä suurempi”, Hartola Golfin pro Jukka Ollilainen kertoo.

Kursseille on riittänyt mukavasti tulijoita. Toisinaan kuitenkin niin paljon, että on pitänyt 20. ilmoittautujan jälkeen perustaa lisäkurssi. Jokaisella kaudella Hartolassa on ylletty sataan osallistujaan. Viime vuonna, ennätyskaudella, tutustumiskursseilla kävi 150 henkilöä.

Ollilainen muistuttaa, että Koko Itä Häme golfaa -kursseilla ei vielä anneta green cardia käteen. Mikäli laji vaikuttaa kiinnostavalta, osallistujaa pyydetään ilmoittautumaan kentän varsinaisille green card -kursseille.

”Tutustumisten kautta olemme saaneet kymmeniä kurssilaisia. Osa tulee melkein saman tien green card -kurssille, jotkut vasta vuoden kahden kuluttua. Saattavat he aloittaa lajin jossain muuallakin, mutta ovathan tällaiset tutustumiset suomalaisen golfin eduksi.”

Ilmaiskursseista Hartola Golfissa vastaa lähinnä seuran golfohjaaja Kimmo Heiskanen.

Meillä on noin 700 jäsentä, ja vakituisia kentän käyttäjiä mahtuisi helposti tuplamäärä lisää.

Paitsi tutustumiskursseilla, uusia pelaajia houkutellaan mukaan myös edullisella kausimaksulla. Green card -kurssin käyneet saavat Hartolassa erikoistarjouksena rajattoman pelioikeuden 250 eurolla. Tarjous koskee myös kahtena edellisenä vuonna green cardin suorittaneita.

Uusien pelaajien aktiivisessa tavoittelussa on keskeisenä tekijänä taloudelliset syyt. Kaudet eivät ole aina olleet helppoja Hartola Golfissa, jossa jokainen euro on tärkeä, jotta muun muassa kenttää voisi ehostaa ja pitää yhä paremmassa kunnossa.

”Meillä on noin 700 jäsentä, ja vakituisia kentän käyttäjiä mahtuisi helposti tuplamäärä lisää. Etenkin illat ovat rauhallisia, ja silloin täällä voi pelata melkein kuin yksityiskentällä. Onneksi on saatu nyt vähän enemmän nuorempia pelaajia, he lähtevät kierrokselle mielellään iltasella”, Ollilainen sanoo.

Golfliitto valitsi Hartola Golfin viime vuonna Suomen naisystävällisimmäksi golfyhteisöksi. Kuva: Hartola Golf

Itäisessä Päijät-Hämeessä sijaitseva Hartola on pieni kunta, jossa asuu vajaat 2700 ihmistä. Se tunnetaan vilkkaana mökkipaikkakuntana, ja mökkiläisistä merkittävä osa kentän pelaajista koostuukin.

”Meidän osakkaistamme 80 prosenttia on mökkiläisiä, lähinnä pääkaupunkiseudun väkeä.”

Ollilaisen mukaan kiinnostus Hartola Golfin osaketta kohtaan on lisääntynyt lajin uuden nousukauden myötä. Hän kertoo, että osakkeen voi laittaa halutessaan myös ”lepäämään”, jolloin se on samalla riskitön hankinta. Vastiketta maksetaan vain jos pelioikeudella on käyttöä. Kenttäyhtiö myös ottaa – osakkaan niin halutessa – osakkeen vastaan sillä ehdolla, että osakkeen kaikki maksut on hoidettu.

Hartolassa tuli viime vuonna noin 3000 kierroksen lisäys kauden tavanomaiseen kierrosmäärään. Näin kentällä päästiin rikkomaan ensimmäisen kerran 20 000 kierroksen rajapyykki.

”Kovasti teemme sen eteen töitä, että saamme lisää pelaajia ja edelleen kasvavia kierrosmääriä.”

Ollilainen toimii golfpron töiden ohella kehonhoitoalalla. Hän harjoittaa Lahdessa ja Hartolassa kalevalaista jäsenkorjausta, jossa mukaillaan nivelten fysiologisia ja luonnollisia liikeratoja, toisin sanoen hoito ei perustu manipulointiin tai niksautteluun.

”Aika paljon asiakkaita tulee myös golfkentän kautta. Näen melko nopeasti kenellä olisi tarve käydä jäsenkorjauksessa. Hoidoista on lajin harrastajille paljon hyötyä”, hän sanoo.

Tänä vuonna 30-vuotista taivaltaan viettävän Hartola Golfin kentän on suunnitellut Kosti Kuronen. Vuonna 2004 kenttä laajeni 18-reikäiseksi ja vuosina 2012–2016 vanha ysi sai uuden ilmeen Lassi Pekka Tilanderin johtamassa korjaus- ja uudistusprojektissa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje