11.–18.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][17]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Kiinnostus Ahvenanmaata kohtaan huipussaan – Golfpisteen neljä kiertuetta huipentuu syksyllä Slottsbananilla

Kuva: Peter Cordén.

Uusittu Slottsbanan kiinnostaa niin paljon, että varauskirjat ovat ennätyksellisen täynnä.

Ålands Golfklubbin viime vuonna avaama, täysin uudistettu 18-reikäinen Slottsbanan toimii tänä vuonna neljän Golfpisteen golfkiertueen – Golfkesän, Anna Golfin, Ford Hybrid Golf Tourin ja Audi Businessaamun – finaalikenttänä.

Ålands Golfklubbin toiminnanjohtajan Peter Ellqvistin mukaan kiinnostus Ahvenanmaan golfkenttiä kohtaan on nyt suurempaa kuin koskaan aiemmin.

”Uusittu Slottsbanan on saanut erittäin positiivisen vastaanoton suomalaisilta asiakkailtamme, ja moni on rankannut sen Euroopan parhaimpien kenttien joukkoon. Minusta on upeaa, että olemme onnistuneet vakuuttamaan niin monet suomalaiset golfkiertueiden järjestäjät siitä, että Portugalin tai Espanjan sijaan finaali kannattaa järjestää kotimaassa”, Ellqvist sanoo.

Golfpisteen tapahtumavastaava Veli-Pekka Hakalan mukaan Race to Åland -yhteistyö on erinomainen mahdollisuus edistää kotimaan golfmatkailua tässä epävarmassa maailmantilanteessa. Lisäksi suitsutusta kerännyt Ålands Golfklubbin uusittu Slottsbanan-kenttä on omiaan takaamaan kiertuefinalisteille upeita elämyksiä.

”Golfpisteen etujoukot kävivät viime syksynä tutustumassa uudistettuun kenttään, ja palaute siitä oli ylitsevuotavan positiivista. On selvää, että kyseessä yksi Euroopan uusista huippukentistä”, Hakala sanoo.

”Ahvenanmaan golfmahdollisuudet on selvästikin huomattu mantereen puolella, sillä meillä on jo nyt maaliskuussa ennätysmäärä varauksia Suomesta tulevalle kaudelle. Haluamme pidentää kautta myöhään syksylle ja suunnittelemme paraikaa lokakuulle uutta haastavaa Baltic Storm -turnausta, jossa voi todella pistää taitonsa testiin luonnonvoimien myllätessä ympärillä”, Ellqvist paljastaa.

Ålands Golfklubbilla on panostettu paljon vieraiden turvallisuuteen ja viihtyvyyteen. Ahvenanmaalle tullaan myös hyvän ruuan vuoksi, ja klubin ravintolasta vastaa Ahvenanmaan oma tähtikokki Michael Björklund.

”Meillä on tarkkaan mietitty, miten pidämme huolta pelaajien turvaväleistä koko vierailun ajan. Tällä kaudella meillä aukeaa lisäksi viihtyisä ulkotarjoilualue Slottsbananin kioskin yhteyteen”, Ellqvist kertoo.

Ålands Golfklubb avasi kesällä 2020 täysin kunnostetun 18-reikäisen Slottsbanan-kentän. Moderni kenttä tarjoaa pelielämyksiä kulttuurihistoriallisesti merkittävällä alueella Kastelholman linnan vieressä meren äärellä. Ålands Golfklubbilla on lisäksi toinen 18-reikäinen kenttä ja yksi 6-reikäinen kenttä. Golfia Ahvenanmaalla voi harrastaa lisäksi Eckerö Golfin 18-reikäisellä kentällä.

”Ahvenanmaalla välimatkat ovat lyhyitä ja golfkentältä toiselle siirtyminen käy nopeasti. Toisena päivänä voi pelata Eckerö Golfissa ja toisena Ålands Golfklubbilla Sundissa”, Visit Ålandin toimitusjohtaja Lotta Berner sanoo.

Ahvenanmaan golfkausi on pitkä ja ulottuu toukokuun alusta lokakuun loppuun. Leudon talven ansiosta kentät ovat hyvässä pelikunnossa jo heti alkukeväällä. ÅGK:n kenttiä ollaan parhaillaan liittämässä GEO-ympäristösertifikaatin piiriin. Kentällä on lisätty merkittävästi myös sähkö- ja hybridiautojen latausmahdollisuuksia.

Golfin lisäksi Ahvenanmaalla riittää tänä kesänä myös paljon muuta koettavaa. Ahvenanmaan itsehallinto täyttää 100 vuotta vuonna 2022 ja juhlat käynnistyvät jo tänä vuonna 9. kesäkuuta. Juhlien ohjelmassa on muun muassa Maarianhaminaan palaava suurten purjelaivojen kilpailu The Tall Ships Races, Kulttuuriyhdistys Katrinan oopperaesitys 1600-luvun noitavainoista Ahvenanmaalla ja uuden vierailukeskuksen avajaiset Bomarsundissa. Juhlavuoden aikana järjestetään toinen toistaan kiinnostavampia tapahtumia.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje