16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Kenttätentissä Ruuhikoski Golf

Missä kunnossa Ruuhikoski Golfin kenttä on näin syyskuun loppupuolella? Entä kuinka monta holaria kentällä on tällä kaudella tehty?

Tämä vuosi on Etelä-Pohjanmaan Golf ry:n 30-vuotisjuhlavuosi. Etelä-Pohjanmaan Golfkeskus Oy:n toimitusjohtaja Jyri Sarvikas, miten juhlinta on näkynyt kaudessanne?

Vietimme juhlaviikkoa heinäkuussa. Se alkoi lauantaina juhlakilpailulla ja juhlagaalalla ja lähti siitä pyörimään. Viikon aikana oli senioreiden juhlakisaa, 24h golf -tempaus ja naiset pitivät viikkokilpailunsa yhteydessä juhlallisuuksia. Viikko huipentui Tango Open -kilpailuun, joka on tangomarkkinoiden kanssa yhteistyössä järjestettävä kilpailu. Tänään meillä alkaa alueen seurojen aluekokous, joka pidetään 30-vuotisjuhlahengessä. Lauantaina pelaamme vielä seurojen välisen ottelun ja siihen oikeastaan päättyy juhlintamme. Porukkaa on riittänyt ja juhlavuodesta on kyllä otettu kaikki irti. Ensi vuonna kenttäyhtiö täyttää 25 vuotta ja juhlinnat on ajoitettu elokuulle. Tarkemmin ei olla vielä mietitty minkälaisia tapahtumia silloin järjestämme juhlavuoden kunniaksi.

Mitä parannustöitä kentällänne on tehty tänä vuonna?

Kymppiväylämme oikealla puolella on ollut rotko, missä on ollut oja, joka on ollut hankalasti tulkittava vesieste. Nyt oja täytettiin ja putkitettiin ja alueeasta tehtiin pelattava kanjoni. Se oli iso projekti. Sitten väylälle 11 kylvettiin hieman linksheinikkoa bunkkereiden väliin, jonka ansiosta väylästä tuli hieman enemmän risk&reward -tyylinen. Parin viime vuoden aikana olemme korjanneet kaikki bunkkerit kokonaisuudessaan ja lisäksi klubitalomme remontoitiin, eli paljon on tapahtunut.

Eletään jo syyskuun loppupuolta, missä kunnossa kenttänne on?

Kenttä on erinomaisessa kunnossa ajankohtaan nähden. Sain tällä viikolla itse asiassa juuri puhelinsoiton vieraspelaajalta, joka kehui miten huikeassa kunnossa kenttämme on. Alkukesä oli meille haasteellinen ja oikeastaan heinäkuussa saimme kentän sille tasolle, mikä on tavoitteemme.

Mikä on kenttänne kaunein siirtymä?

Enpä ole koskaan ajatellut tästä vinkkelistä asiaa. Kenttä on suunniteltu niin, että meillä on todella lyhyet siirtymät, joten niillä ei yleensä kauheasti maisemia katsella. Jos joku pitäisi sanoa, niin se, kun väylältä 13 kiivetään väylälle 14 pienen mäen päälle.

Onko teillä vieraspelaajille jokin tasoitusraja?

Lähdöissä olemme yleensä pitäneet ryhmätasoitusrajan 107, mutta ei meillä oikeastaan muuten ole. Yritämme käyttää tässä maalaisjärkeä ja pitää kynnyksen pelaamiseen pienenä. Kaikki ovat tervetulleita ja yleensä löydetään kyllä sopivat lähdöt kaiken tasoisille pelaajille

Kuvaile kenttäänne kolmella sanalla.

Mielenkiintoinen, haastava ja tyylikäs. Robert Trent Jones Jr. on suunnitellut kenttämme hienolla ammattitaidolla. Saamme paljon palautetta omilta pelaajiltamme, että kenttään ei kyllästy koskaan ja vieraat yleensä hämmästelevät sitä, kuinka paljon korkeuseroja kentällämme on, ja kuinka vaihteleva se on. Paljon ihmetellään sitä, että miten voi olla näin paljon mäkeä ja kumpua, kun ollaan Etelä-Pohjanmaalla.

Mikä on vaikein väylänne?

Hcp-luvultaan vaikein on vitosväylämme. Se on pitkä ja kapea par-nelonen. Siinä pitää saada kaksi suoraa ja hyvää lyöntiä, että pääseee hyvin griinille, eikä väylä anna anteeksi epäonnistumista. Eniten saamme palautetta tosin parista par-kolmosestamme, joissa on jokea ja rotkoa. Niitä pidetään hankalina väylinä ja ilmeisesti imevät paljon palloja.

Mikä on erikoisin muistosi kentältänne?

Omasta pelistä tulee mieleen yksi asia. Löin väylällä 12, joka on par-kolmonen, pallon kuppiin. Ehdin tosin kääntää selkäni jo lyönnin jälkeen ennen kuin pallo oli kupissa ja sitten kaverit huusivat, että katso. Käännyin katsomaan ja silloin pallo tuli ulos kupista, suorastaan hyppäsi ulos sieltä. Kukaan meistä ei oikein ymmärtänyt, mitä tapahtui, mutta varmaan pallolla oli vauhtia sen verran, että kävi vain takalaidassa käännähtämässä.

Holareista puheenollen, kuinka monta holaria kentällänne on tänä vuonna tehty?

Tänä kesänä meillä on tehty valtava määrä holareita, yhteensä 13! Yleensä meillä tehdään neljästä kuuteen holaria kauden aikana. Kyllä tässä on vähän jo mietitty, että onko meillä jotenkin erityisen helpot lipunpaikat tai jotain, mutta kenttämestari on kertonut, että ihan normaalilla kaavalla on menty (nauraa).

Millä hinnalla sateenvarjon saa proshopista, jos syyssateet pääsevät yllättämään ja oma sateenvarjo on jäänyt kotiin?

Jos oikein muistan, niin 55 eurolla lähtee sateenvarjo mukaan. Niitä ei ole vielä ainakaan laitettu alennukseen, mutta katsotaan nyt. Vedenkestäviä hanskoja löytyy myös sateisille kierroksille.

Muista myös kenttätentit aiemmat osat:

Mihin asti golfkausi jatkuu Hangon Golfissa?

Mikä on Paltamo Golfin kaunein väylä?

Minkälaisissa kierrosmäärissä Yyteri Golfissa liikutaan tänä kesänä?

Mitä kuuluu 30-vuotisjuhlakauttaan viettävälle Imatran Golfille?

Mitä erikoista on etuysille siirtymässä Lappajärvellä sijaitsevalla Järviseudun Golfseuran kentällä?

Minkälaiset harjoitusalueet Porvoo Golfista löytyy?

Millä nimellä kutsutaan Hirvihaaran Golfin junioreita?

Miten porot on huomioitu Arctic Golfin paikallissäännöissä?

Mistä Archipelagia Golfin nimi tulee?

Millä väylällä hukataan eniten palloja Loimijoki Golfissa?

Ensi viikolla vuorossa vuoden viimeinen kenttätentti! Vielä ehtii ehdottaa kenttää. Kommentoi ehdotuksesi jutun kommenttikenttään tai Facebookiin tai lähetä se sähköpostilla osoitteeseen lotta.lybeck@golfpiste.com.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje