16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Kehityshanke halajaa asuinaluetta Ruotulan golfkentän nykyiselle paikalle

Maisansaloon rakennettaisiin vastapainoksi uusi PGA-tasoinen kenttä. Tammer-Golfin mukaan Tampereen kaupungilla on omat suunnitelmansa Ruotulan alueen suhteen.

Tampereella on laadittu kehityshanke, jonka mukaan Ruotulan golfkentän nykyiselle paikalle nousisi tulevaisuudessa noin 10 000 ihmisen asuinalue. Hankkeen ideoitsijat osoittaisivat uudelle golfkentälle paikan Maisansalosta.

Hankkeen taustalla on kiinteistöjen kehittämiseen ja rakentamiseen erikoistunut Amodus Oy, jonka kumppanina ideoinnissa on toiminut Tampereen entinen apulaispormestari Timo Hanhilahti.

”Kevät on oikea aika päättää järjestelyistä, sillä keskustan uusi yleiskaava on tulossa valtuuston käsittelyyyn”, Amodeus Oy:n toimitusjohtaja Jukka Mäkelä sanoi torstaina Aamulehdessä.

Hanhilahden mukaan kehityssuunnitelmaa on esitelty poliittisille puoluille. Hän sanoi, että ajatus sai vasemmalta oikealle myönteisen vastaanoton.

Mikäli suunnitelma toteutuisi, Ruotulaan jäisi yhdeksänreikäinen kenttä.

Hanhilahti kertoi, että Ruotulan rakennusoikeuksien myynti olisi sen verran tuottoisaa, että vain noin 10 prosenttia tuloista kuluisi Maisansalon ja suunnitelmiin liittyviin Kaivannon investointeihin.

”PGA-tasoinen kenttä mahdollistaisi kansainvälisten kisojen järjestämisen ja mahdollisuuden pelata muilla huippukentillä”, Hanhilahti totesi lehden artikkelissa.

”Mitään konkreettista ei tapahdu ennen vuotta 2030”

Tammer-Golf ry:n toiminnanjohtaja Markus Junni muistuttaa, että  kaupungilla on omat suunnitelmansa Ruotulan alueen suhteen Tampereen kantakaupungin yleiskaavassa 2040. Sen mukaan kenttä pysyisi nykyisellä paikallaan osittaisin muutoksin.

”Kyseessä on puhtaasti Amodus Oy:n hanke, jota se esitteli joulukuussa seuramme hallitukselle. Me valmistimme oman kannanottomme asiaan ja välitimme sen sisällön viime viikolla Tammer-Golfin jäsenille”, Junni sanoo.

Kaupungin suunnitelmien mukaan Teiskontien varteen nousisi 3500 asukkaan asuntoalue, joka merkitsisi sitä, että noin puolet kentästä ”siirrettäisiin” Kaupin suuntaan.

Toiminnanjohtaja Markus Junnin mielestä kaupungin tämänhetkiset suunnitelmat olisivat toteutuessaan onnenpotku Tammer-Golfille.

Toiminnanjohtaja Markus Junnin mielestä kaupungin tämänhetkiset suunnitelmat olisivat toteutuessaan onnenpotku Tammer-Golfille.

”Kenttäsuunnittelija Lassi Pekka Tilander on laatinut meille jo luonnoksen uudesta kenttäalueesta. Nykysuunnitelma olisi toteutuessaan Tammer-Golfille lähinnä onnenpotku; puolet kentän väylistä sijaitsee suopohjalla, mikä toisinaan aiheuttaa omat haasteensa pelattavuuteen ja kentänhoitoon. Uudet väylät rakennettaisiin kangasmaastoon.”

Junni kertoo, että Tampereelle rakennettavan raitioliikenneverkoston pysäkeistä yksi tulisi Ruotulan kentän nykyiselle pysäköintipaikalle. Myös tästä hän uskoisi olevan pelkkää hyötyä kentän käyttäjille.

Asioiden suhteen ei ole vielä tässä vaiheessa kiirettä, sillä Tammer-Golfilla on kaupungin kanssa vuoteen 2030 ulottuva vuokrasopimus Ruotulan kentän 70 hehtaarin kokoisesta alueesta.

”Puhutaan 15–25 vuoden aikajänteestä, ennen kuin tämän suhteen tapahtuu mitään konkreettista.”

Puolisen vuotta TG:n ohjat hallussa

Junni aloitti viime syksynä Tammer-Golfin toiminnanjohtajana, kun seurassa 30 vuotta työskennellyt Eeva Tamminen jäi eläkkeelle.

”Sain pehmeän laskun, kun Eeva hoiti normaalisti kauden systeemit loppuun. Hän aikoo jatkossa olla aktiivisesti mukana klubitoimikunnassa, ja siitä on meille kaikille paljon iloa.”

”Koko Ruotulan golfyhteisö on ottanut minut hienosti vastaan. On ollut myös ilo huomata miten suuri talkoohenki Tammer-Golfissa vallitsee, täällä on valtavasti vapaaehtoisvoimaa toiminnan taustalla.”

Aiemmin hyvinkääläisen HyviGolfin palvelupäällikkönä toiminut Junni korostaa Tammer-Golfin hienoa sijaintia keskustan tuntumassa, ja tätä seikkaa hän haluaa tuoda esille myös seuran markkinoinnissa.

”Onhan se upea juttu, että kenttä on niin lähellä ison kaupungin keskustaa. Haluaisin lisää nuorta väkeä golfin pariin Ruotulaan, ja aionkin markkinointimielessä hyödyntää city-kentän tarjoamia mahdollisuuksia.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)