Huippukunnossa - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Huippukunnossa

Jussi Vuotila avasi Kulloon kisakauden 12:n väylän avauksella

Kulloon jäsenet pitivät launtaina kolmen mailan avauskilpailun. Kapteeni Jussi Vuotila lähetti noin 20 kilpailijaa matkaan toivoen aiheellisesti, että jäsenistö osallistuisi aiempia vuosia aktiivisemmin kauden tapahtumiin. ” Meillä on tietty pieni ydinporukka joka täällä pyörii. Väkeä on vaikea saada mukaan, jos pidän sääntöillan tyhjiä paikkoja on paljon, paikalla ovat usein vain ne kaverit ja tutut jotka eivät kehtaa jäädä pois. Paljon enemmänkin mahtuisi myös kentälle. Puitteet ovat kunnossa ja kenttä viime vuotiseen malliin huippuvireessä”, Vuotila kertoi . Kolea ilma oli varmasti osittain karsinut osallistujien määrä. Silti väen vähyys avauskisassa kertoo isosta haasteesta. Ne jotka paikalle olivat saapuneet, lähtivät varmasti rummuttamaan positiivisia sanomia kentän statuksesta.

Toukokuu on kulta-aikaa

Suomen

Suomen koulutetuin valmentaja, hieno range, huippuravintola ja hyvä palvelu luetteli toimitusjohtaja Antti Hiltunen ( oik.) kentän lisäksi kilpailuvaltteja. Vasemmalla Janne Forsell.

Kullo Golfin toimitusjohtaja Antti Hiltunen oli yksi kisaan osallistujista. Juniorina maamme huippuihin lukeutunut Hiltunen siirsi suuren osan kunniasta kentän viritykseen liittyen kenttämestari Kim Wahlroosille. ”Kim on ammattimies, joka on noussut kolleegoidensakin keskuudessa arvostettuun asemaan. Hänellä on intoa ja innovatiivisuutta löytää uusia ratkaisuja haasteisiin. Asetelma alkavaan kauteen on taas sikäli kiitollinen, että pystymme tarjoamaan huippukuntoisen kentän niin omille kuin vieraille. Toukokuussa meillä käy täällä hyvä kuhina”, Hiltunen ennakoi.

Hiltusen haasteista suurin on vuodesta toiseen kenttäyhtiön talous. Aktivoituja osakkeita on hieman yli 400. Vastike, 1080 euroa on siitäkin huolimatta korkea, että se sisältää rangen vapaan käytön. ”Pyrimme aktivoimaan näitä passiivisia siten, että markkinoimme tästä massasta kolmen vuoden jaksossa 1350 euron kausihintaan pelioikeuksia. Olemme välittäneet niitä jo 60. Näin saamme osakkeen aktivoitua ja oy:n kassaan rahaa,” Hiltunen kertoo. Saavutusta voidaan pitää erinomaisena, sillä lähialueen kentiltä, Porvoo Golfista, Virvikistä ja Sea Golf Rönnäsistä pelioikeuksia saa huomattavasti edullisemmin.

Kierrosmäärä kasvuun Kulloossa järjestetään kauden mittaan reilut 50 yritystapahtumaa. Merkittävä osa 20.000 kierroksesta onkin vieraspelaajien ja yritystapahtumien kautta tulevia. ”Golfpisteen etukortti (kaksi yhden hinnalla) toi jo viime kaudella paljon pelaajia, samoin Platinium-kortti jossa olemme mukana. Mutta omia jäseniäkin on mahdollista aktivoida ja toki saada uusia. Kun saisimme vastiketta maksavien osakkeiden määrän nousemaan kuuteen sataan, taloudenpito olisi huomattavasti helpompaa ja vastikkeen hintaakin voisi jopa tarkistaa alaspäin. Pelattujen kierrosten määrän toivon nousevan nykyisestä vielä neljänneksellä, 25.000 olisi hyvä luku,” Hiltunen jatkaa.

Kolmen

Kolmen mailan kisassa hybridi on mainio vaihtoehto puttaamiseen

Green feen hinta vaihtelee Kulloossakin ajankohdan mukaan välillä 35-80 euroa. Osakkaan ja pelioikeutetun vieraana kiertäminen on edullisempaa. Kauden 2011 keskiarvohinta vieraskierrokselle oli noin 41 euroa. Kulloossa pelataan kymmenettä kautta. Nevas Golfissa aiemmin vaikuttaneet Hjallis Harkimo ja Henrik de La Chapelle olivat näkyvimmät puuhamiehet. Osakemyynnin otsikoinnissa suurimmilla kirjaimilla puhuttiin 36 reiän luksusluokan golfkeitaasta ja varmasta sijoituksesta jota myytiin lähipiirille ja näiden kontaktien avulla. Toinen kenttä jäi rakentamatta, lisäksi golfyhtiön talouden kivijalka on horjunut nimenomaan siitä syystä, että aktivoimattomia osakkeita on edelleen melkoinen määrä. Kulloo on noussut otsikoihin paitsi Annika Sörenstamin ja Minea Blomqvistin näytöspelin ( 2004) johdosta, myös sisäisistä riidoista jotka Hiltusen mukaan nyt ovat vaimentuneet.

Rangella lyödään pelipalloja

Janne

Janne Forsell aloittaa jo kymmenennen kautensa Kulloossa.

Jan Forsell on toiminut Kulloossa valmentajana kentän avaamisesta, vuodesta 2003 alkaen. Ruotsissa pitkän uran tehnyt Forsell on PGA:n tuoreessa valmentajien kategoriajärjestelmässä listakärki kaikista 119 valmentajajäsenestä. Listaus valmentajista on tuonut Forsellille jonkin verran myös uusia asiakkaita.

”Kyllä se on näkynyt myös siinä, että vanhat oppilaat ovat aktivoituneet . Laskin, että olen vuosien varrella opettanut yli sadan suomalaisen golfseuran jäseniä. Kullooseen ovat tervetulleita myös vieraat opetusta saamaan”, hän muistuttaa. Forsellilla on rangen yhteydessä yksi Suomen parhaiten varustelluista opetusstudioista. ”Harjoitusviheriöt ovat hienoja ja rangella lyödään Wilsonin pelipalloja, se on iso bonus ja tuo tänne melkoisesti parempia pelaajia treenaamaan, hän jatkaa.

Kulloota voi suositella alkukauden takuukohteena, jos kentän ja viheriöiden kunto ovat valintakriteereissä korkealla. Forsellin nosto siitä, että Kulloo on toukokuun alussa kunnon osalta maamme ykköskenttä , saattaa hyvinkin pitää paikkansa.

Teemu Tyry

Kulloo, kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje