Henrik Sarajas Meri-Teijon toimitusjohtajaksi - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Henrik Sarajas Meri-Teijon toimitusjohtajaksi

Vaikean alkukauden jälkeen Meri-Teijon kenttä on saatu hyvään syyskuntoon. Meriteijolaiseen tapaan kenttää pidetään auki niin kauan kuin inhimillisiä pelikelejä riittää.

Jari Isometsän työsuhteen päätyttyä elokuussa, Meri-Teijo Golf on ollut ilman toimitusjohtajaa. Vuodenvaihteen jälkeen toimeen astuu Henrik Sarajas.

Henrik Sarajas on viimeksi toiminut johtotehtävissä golflomakohteessa Egyptissä. Sarajas on opettanut golfia jo yli 15 vuotta ja toiminut myös golfalan tukkurina.

Ennen golfalalle siirtymistäi hänellä on runsaan kymmenen vuoden kokemus matkailualan myynti – ja markkinointitehtävistä.

”Haemme uutta ja modernia tapaa toimia, koska toimiala on saavuttamassa kasvun lakipisteen. Meidän selvänä strategiana tulevaisuudessa on kustannustehokkuus ja tuottavuus. Olemme myös luoneet toimitusjohtajan toimenkuvan uusiksi vastaamaan edessä olevia haasteita. Henrik Sarajas sopii mainiosti laajalla osaamisellaan ja kokemuksellaan tähän uudistettuun työtehtävään”, kertoo Meri-Teijo Golfin hallituksen puheenjohtaja Tommy Skogster.

Henrik Sarajas

Teemu Tyry

Meri-Teijo Golfilla on takana kaksijakoinen kausi. Klubille tärkeä kevätkausi meni osin piloille griineihin talvella iskeneen jääpoltteen takia, mutta toisaalta syksyllä kenttä on ollut erinomaisessa kunnossa.

”Griinien toipuminen sujui alkukaudesta olettettua hitaammin. Tilanne alkoi parantua vasta juhannuksen jälkeen, kun hoitotoimet alkoivat tuottaa tulosta ja nyt syyskaudella kentän kunto on ollut erinomainen”, Meri-Teijo Golfin hallituksen puheenjohtaja ja pääomistaja Tommy Skogster kertoo.

Kentän heikko kunto vaikutti alkukaudesta Meri-Teijon pelaajamääriin, mutta loppukaudesta pelaajat tulivat Skogsterin mukaan takaisin kentän hyvän kunnon myötä. ”Syksyllä on käynyt enemmän pelaajia kuin moneen vuoteen vastaavana aikana”, hän iloitsee.

Meri-Teijon kausi on perinteisesti Suomen pisimpiä, joten kenttä on luonnollisesti edelleen auki kesägriinein.

Jari Isometsä poistui Meri-Teijosta elokuussa. Hänen seuraajansa aloittaa toimitusjohtajan työt ensi vuoden alussa.

Jari Isometsä poistui Meri-Teijosta elokuussa. Hänen seuraajansa aloittaa toimitusjohtajan työt ensi vuoden alussa.

Uusi toimitusjohtaja vuoden alussa

Meri-Teijo Golfin ja vajaat kaksi vuotta yhtiön toimitusjohtajana toimineen Jari Isometsän tiet erosivat elokuussa. Tuolloin sovittiin, ettei kumpikaan osapuoli, yhtiö tai Isometsä kommentoi työsuhteen päättymisen syitä.

Vaikka Isometsän lähdöstä on kulunut pian kolme kuukautta, rekryilmoituksia uuden toimitusjohtajan löytämiseksi ei ole näkynyt. Missä mennään tällä saralla?

”Meillä on vanhan toimitusjohtajan kanssa edelleen toimitusjohtajasopimus ja tarkoitus on, että uusi toimitusjohtaja aloittaa 1.1.2014”, Skogster toteaa.

”Meillä on ollut siinä mielessä miellyttävä tilanne, että kun entinen toimitusjohtaja oli julkisuuden henkilö, hänen lähtönsä uutisoitiin laajalti, mikä poiki kosolti erittäin laadukkaita yhteydenottoja meidän suuntaan. Näitä yhteydenottoja olemme käyneet läpi eikä meidän ole tarvinnut lähteä etsimään uutta toimitusjohtajaa julkisten hakujen kautta”, hän jatkaa.

Kentän hyvä kunto on yksi Meri-Teijon toiminnan kivijaloista. Muita ovat kunnossa oleva talous, klubihenki ja osakkaiden etuuksien kasvattaminen.

Kentän hyvä kunto on yksi Meri-Teijon toiminnan kivijaloista. Muita ovat kunnossa oleva talous, klubihenki ja osakkaiden etuuksien kasvattaminen.

Rakkaudesta lajiin

Tommy Skogster ja hänen edustamansa yhtiö ovat Meri-Teijo Golf Oy:n pääomistajia. Skogster vaikuttaa myös Meri-Teijon vapaa-ajan alueen taustalla: hän on omistajana golfarienkin suosimassa Meri-Ruukin lomakylässä sekä Teijon kartanossa.

”Uskon alueeseen ja sen takia mielelläni osallistun sen kehittämiseen ja rakentamiseen. Meri-Teijo pystyy tarjoamaan vierailleen viipymää ja aktiviteetteja jokaisena vuodenaikana. Osa golfaa ja osa voi käydä esimerkiksi sienessä, ja illalla tehdään sitten yhdessä muita asiota. Tykkään itsekin viettää siellä vapaa-aikaani”, hän taustoittaa.

Golfyhtiötä Skogster pyörittää omistajan roolissa sanojensa mukaan rakkaudesta lajiin.

”Bisneksenä se ei ole tällä hetkellä mikään rahasampo ja osakkeenkurssit ovat mitä ovat. Yöunia ei kuitenkaan ole tarvinut menettää, sillä yhtiömme talodellinen tilanne on hyvällä pohjalla, omistamme maa-alueet ja rakennukset, yhtiöllä ei ole pitkäaikaista velkaa ja likviditeetti riittää läpi kauden. Perinteitäkin on jo sen verran, ettei mitään suuria hätkähdyksiä ole luvassa”, Skogster sanoo.

Meri-Teijon toiminta perustuu Skogsterin mukaan neljään kivijalkaan. Niitä ovat kunnossa oleva talous, kentän hyvä kunto, klubihenki sekä osakkaiden etuuksien ja sitä myötä osakkeenomistamisen arvon kasvattaminen.

Mutta millä keinoin osakkeenomistamisesta tehdään taas houkutteleva vaihtoehto, Tommy Skogster?

”Suuremmassa mittakaavassa se vaatii yhtenäisiä linjoja. Subjektiivisella Meri-Teijon tasolla pitämällä oma talous kunnossa ja tuomalla osakkeenomistajille etuuksia, joita meillä on toki jo nyt. Hyvänä esimerkkinä pelaavan osakkeenomistajan juniori-ikäinen lapsi pääsee pelaamaan samalla pelioikeudella ilman erityismaksua”, Skogster vastaa ja palaa taas isomman kuvan pohdintaan.

”Mielestäni esimerkiksi Nordcenterin profiloituminen yksityiskentän suuntaan on hyvää kehitystä. Syntyy kategorioita, erilaisia kenttiä, ja golfari voi hakea oman kategoriansa osakkeenomistuksella. Toisaalta pitää olla myös sellaisia kategorioita, joihin pääsee sisään mahdollisimman pienellä alkupääomalla ilman suurempia sitoumuksia. Pääasia, että löytyisi tällaista porrastusta”, hän järkeilee.

Janne Knuuti

Meri-Teijo Golf

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (7 kpl)

 • Cobra460 says:

  Jos moni golfari nosteli kulmiaan kuultuaan taannoisen toimarinimityksen Meri-Teijosta, harva yllättyi reilun Lapinjätkän toimikauden lyhyydestä. Toivottavasti uusi tj. tulee lajin sisältä, eikä taas näitä ryvettyneitä muiden lajien pikkujulkkuja.

 • Satunnainen pelaaja Teijolla says:

  Jari Isometsä oli parasta mitä Meri-Teijo saattoi kuvitella, nyt kaikki tietävät missä olette. Olemme jokainen yksilöitä, Jari on niistä yksi parhaimmista, ja olemmeko kaikki muutkaan pulmusenpuhtaita? Ja mikä oli painostus liitolta? Esko Aho pääsi liian helpolla ja sai siitä jopa korvausta. Nooh, eteenpäin mennään. Meri-Teijo on yksi miellyttävimmistä kentistä, hieno kenttä, mukava ilmapiiri ja erityisesti kakkoskerroksessa; hyvää ruokaa, sujuva palvelu ja vielä mukaansatempaava hymy (ainakin viimeksi). Mitä sitä ”vanha mies” voi enempää toivoa. Tommy osaa katsoa myös tulevaisuuteen, panostus juniori-ikäisiin on mahtava, millä muulla kentällä juniori pelaa ilman erityismaksua? EGS:ssä ei päässyt kesällä tasoituksella 35 pelaava aloitteleva juniori jäsenenä olevan vanhempansa mukaan millään hinnalla, ”meillä on tasoitusrajat…”, no onneksi siellä on nyt uusi vetäjä, ehkä toiminta muuttuu junioriystävällisemmäksi.

 • Juergen says:

  Voi voi, nimimerkkiä Reilu lapin jätkä. Et taida ymmärtää ollenkaan, mitä merkitsee olla reilu jätkä. Jari Isometsä oli sankari ladulla ja myös monessa mielessä sankari kameroiden edessä, kun oli valmis ottamaan koko häpeän dopingista omille niskoilleen. Ennen kaikkea Jari on reilu ja miellyttävä jätkä, ja sen tietävät kaikki, jotka tuntevat hänet henkilökohtaisesti. Hän on myös kantanut raskaan taakkansa suoraselkäisesti, vaikka ihmiset supisevat sitä sun tätä, missä tahansa näyttäytyykään. Ja onhan se aika erikoista, että dopingista saa Suomessa elinkautisen, kun samaan aikaan murhamiehet vapautuvat kiven sisältä kahden vuoden jälkeen, kuten eilen lehdissä kerrottiin. Mistä tämä nimimerkkien varjossa tapahtuva pahansuopaisuus tässä valtakunnassa oikein kumpuaa? Miten olisi nimimerkki RLJ, jos tulisit esiin ja kertoisit nimesi julkisesti? Kerro myös samalla, mitä erinomaista olet saanut elämässäsi aikaiseksi. Vai onko kohtalosi olla vain pelkkä ikuinen ”koulukiusaaja” koko elämäsi?

 • Teijolainen says:

  Miksi tämä toimari sai sitten potkut jos kerta oli parasta, mitä koko kentälle olisi voinut tapahtua? Taisi hiihtäjää kiinnostaa enemmän omat pelit kuin duuninsa hoitaminen. Itse kentällä aktiivisesti pelaavana en menisi sanomaan, että talous ym. asiat olisivat hirveän hyvällä pohjalla. Velkaa ei taida olla juurikaan, mutta kentän kunto on kyllä ollut viime vuodet aivan karmea. Bunkkerit täynnä isoja kiviä, greenit olivat vielä heinäkuussa hirveässä kunnossa jne. Jäsenet lähtee ja rahaa tulee vuosi vuodelta vähemmän. Uudella toimarilla kyllä riittää haasteita, mutta kuitenkin toivotan onnea tehtävään, kun sinut valitaan! Lisäksi teijo kevätkenttänä on menettänyt suosiotaan, kun muuallakin (etenkin Vihti) avataan jopa aikaisemmin.

 • parempi pelaaja kohta says:

  Edellinen kirjoittaja kertoi, että bunkkereissa on isoja kiviä ja greenit huonossa kunnossa, eikö kenttämestari olisi pitänyt erottaa eikä Isometsä? Kaikki golfkentät ovat samassa jamassa, rahaa ei tule riittävästi, kun kuka tahansa voi liittyä esim. Vihtiin ja noukkia parhaat palat sitoutumatta mihinkään, liitolle kiitos siitä. Kysele myös keväällä Vihdistä joka aukeaa Teijon kanssa samaan aikaan, että mikä on heidän perunapellon greenien leikkuukorkeus.

 • Daddy says:

  Oletan nimimerkin Juergen ymmärtäneen aika totaalisen väärin termin reilu lapinjätkä. Ainakin itse luulisin Cobran muistelevan Isometsän tunnettua kommentointia tiedotustilaisuudessa Lahdessa, oltuaan vasta epäiltynä dopingista.”Olen reilu lapinjätkä, puhun totta, enkä ole käyttänyt mitään kiellettyjä keinoja”. B-näytteenkin paljastuttua positiiviseksi, loppui puheet reilusta lapinjätkästä ja loppuhan on historiaa. Mutta termi jäi elämään, ei tosin ilmeisesti saavuttanut ihan kaikkia. Isometsän kyvyistä hiihtolatujen ulkopuolellakaan paha sanoa kun ei miestä tunne. Joku kai siellä Teijossa tökki, teijolaiset tiennevät mikä. Ja vaihtuuhan noita toimihenkilöitä muillakin kentillä.

 • springler says:

  Käykääpä tsekkaamassa josko Ruotsin PGA-Pron opetus antaisi lisää pontta tai uusia ajatuksia peliinne. Jotain erilaistahan siinä täytyy olla kun sieltä tulee ukkoa kuin liukuhihnalta päätoureja myöten.