26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Veljekset tekivät Vierumäellä tuplaholarin peräkkäisillä lyönneillä!

Samuli Nykäsen Srixon Z-Star (vas.) ja Saku Nykäsen Titleist Pro V1 köllöttelevät Classic-kentän seitsemännen viheriön reiässä.

Kulunut viikonloppu lienee ”ässien” suhteen yksi kautta aikain mielenkiintoisimmista kotimaassa.

Golfpallo on hauska peliväline, joka useimmiten viihdyttää, ja saa joskus lyöjänsä elämänkirjat hetkellisesti sekaisin. Sunnuntaina uutisoimme Pickalassa värkätystä hole-in-onesta, joka toi tekijälleen upouuden Audi A1 -mallisen henkilöauton.

Mutta ei aikaakaan, kun jo kuului lisää aiheeseen liittyviä iloisia tarinoita. Nimittäin Vierumäellä sunnuntai-iltana pelaamassa olleet veljekset Saku ja Samuli Nykänen tekivät golfkeskuksen Classic-kentän seitsemännellä reiällä hole-in-onet peräkkäisillä lyönneillä!

Ensin tempussa onnistui Saku, joka sivalsi Titleistin ProV1 -pallonsa rautaysillä reikään.

”Sakulla oli lentokaaressa hänelle ominaisesti pieni draw-kierre, mutta kun reiän yllä oli varjo, emme ihan tarkalleen nähneet mikä oli lopputulema”, Samuli kertoi.

Sitten oli hänen vuoronsa. Samuli otti bägistään 121-metrisellä väylällä pitching wedgen, ja lähetti Srixonin Z-Starin suoraa reikää kohti. Tilanne oli edellisen toisinto; hyvin lähelle lippua mentiin, mutta varjo peitti näkyvyyttä.

”Kun sitten kävelimme kohti viheriötä, oli tunne erikoinen. Kumpaakaan palloa ei näkynyt griinillä. Emme ensin uskaltaneet mennä edes katsomaan reiästä, mutta sieltähän ne sitten molemmat löytyivät. Se oli ihan uskomaton ja käsittämätön tunne”, tasoituksella 15,7 pelaava Samuli iloitsi.

Hole-in-one oli molemmille Vierumäen Golfseuran jäsenille ensimmäinen. Samuli, 26, on pelannut golfia neljä vuotta ja Saku, 25, vuoden verran vähemmän.

”Itselläni peli meni muuten huonosti, mutta Saku pelasi aika lähelle vähän 13:n päälle olevaa tasoitustaan.”

Samuli Nykänen kertoi, että onneksi ryhmään tuli myös kolmas pelaaja, jolla oli seuralainen mukanaan. Hän aprikoi, olisiko heidän holareitaan uskonut kukaan ilman todistajia. Veljekset pelasivat hetken aikaa holaripalloillaan, kunnes huomasivat ottaa pallot talteen.

Matka jatkui pian kierroksen jälkeen kotiin Heinolaan.

”Huomenna on työpäivä, niin nyt jäi klubilla juhlajuomat nauttimatta. Kotona lupaan ottaa yhden”, Samuli Nykänen naureskeli.

Lue seuraavaksi: Pickalan jäsenellä ikimuistoinen viikonloppu – sai holaripalkinnoksi Audin ja voitti kilpailun

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje