28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Pickalan jäsenellä ikimuistoinen viikonloppu – sai holaripalkinnoksi Audin ja voitti kilpailun

Anssi Kapanen kurvailee kohta Pickalaan upouudella Audi A1 -henkilöautollaan. Kuva: Pickala Golf

Anssi Kapanen oli tyytyväinen tultuaan lykänneeksi keväällä suunnittelemaansa autonvaihtoa.

Pickalassa tällä viikolla järjestetty Golf Week meni Anssi Kapasen osalta niin sanotusti nappiin. Hän oli mukana golfkeskuksessa perjantaina pelatussa Titleist Open -kilpailussa, missä onnistui tekemään elämänsä ensimmäisen hole-in-onen.

Kaiken kukkuraksi ”ässä” tuli vielä Park-kentän 11. reiällä, missä oli palkintona Audi A1 -henkilöauto.

”Eihän tässä voi muuta sanoa kuin että on ihan älyttömän huikea fiilis”, Kapanen kertoi.

Vaikka kukaan muu ei onnistunut tekemään Parkin 11:llä holaria perjantaina, sai Kapanen jännittää vielä seuraavana päivänä tuloillaan olleen palkinnon lopullista kohtaloa. Autopalkinto oli voimassa myös lauantaina Pickalan kolmella kentällä pelatussa Suomen suurimmassa scramblessa, mihin osallistui peräti 360 kilpailijaa.

Mikäli joku toinen tai useampi pelaaja olisi pystynyt tekemään palkintoreiällä hole-in-onen, olisi auto arvottu näiden henkilöiden kesken.

”Täytyy myöntää, että hieman jännitti lauantaina miten siinä käy. Toisaalta holari on aina holari, enkä ollut sitä ennen tehnyt. Se jo pelkästään tuntui niin hyvältä”, espoolainen IT-konsultti sanoi.

Kun oman scramble-kilpailunsa Seaside-kentällä pelannut Kapanen palasi takaisin klubitalolle, selvisi nopeasti, että hänestä todellakin oli tullut uuden auton omistaja.

”Oli mahtava homma käydä noutamassa se palkinto isojen aplodien saattelemana ja pitää puhe. En ole ikinä saanut näin laajaa huomiota yhdellä kertaa. Kivaa oli sekin, että sain tarjota juhlajuomaa Minea Blomqvist-Kakolle.”

Vasta sitten yön yli nukuttuani tajusin, että tällainen temppu sitä sitten näköjään tuli tehtyä.

Holarinsa Kapanen löi 110 metrin etäisyydeltä pitching wedgellä. Hän kertoi pallon pudonneen noin metrin verran lipun taakse, mistä se vieri backspinnillä reikään.

”Osuma ja lyönnin korkeus olivat hyviä. Sekin oli ainutlaatuista, että palloon tuli spinniä, kun en sitä yleensä tule lyöneeksi.”

Kapasen peliryhmä luonnollisesti tuuletti ja hihkui upean suorituksen kunniaksi niin, että ”koko kenttä varmasti kuuli, mitä on tapahtunut”.

Caddiemaster oli Pickala Golfin puolesta valvomassa Parkin 11:llä kilpailijoiden tiilyöntejä, joten tieto holarista kantautui nopeasti klubitalolle. Siellä hole-in-one-vakuutuksen omaavaa Kapasta odotti pitkä rivi samppanjapulloja, joista kanssakilpailijoille tarjoiltiin kuplivaa juomaa.

”Perjantaina en ollut uskoa todeksi koko tapausta. Vasta sitten yön yli nukuttuani tajusin, että tällainen temppu sitä sitten näköjään tuli tehtyä. Se vain jäi jälkeenpäin harmittamaan, etten huomannut ottaa holaripalloa talteen. Löin sen 13. reiällä valitettavasti vesiesteeseen. Kun mailat menevät aikanaan vaihtoon, jätän kuitenkin pitching wedgen itselleni, ja laitan sen vitriiniin.”

Kaiken kukkuraksi kolme vuotta golfia harrastanut Kapanen, 33, voitti Titleist Openin tasoituksellisen sarjan pelattuaan nettotuloksen 63. Tasoitus putosi 17,2:sta 14,5:een ja sunnuntainen visiitti Linna Golfiin pudotti ”händäriä” edelleen 13,6:een.

”Ihan alusta asti olen ollut myyty tälle lajille. Tykkään tosi paljon kilpailla, ja kisojahan golfissa riittää. Kesälomasta arviolta 90 prosenttia kului pelatessa. Tavoitteeni on pudottaa tasoitus vielä tänä vuonna singeliin ja päästä Pickalan mestaruuskisojen cutista läpi.”

Kapanen kertoi suunnitelleensa keväällä autonvaihtoa, mutta jätti asian hautumaan mieleensä. Ilmiselvästi kohtalolla oli osuutensa asiassa.

”Hyvä kun ei tullut pidettyä kiirettä. Nykyinenkin autoni on Audi – 2006 vuosimallin TT, ja sitäkin ennen ajelin Audilla. Käsittääkseni minuun otetaan Audin maahantuonnista yhteyttä alkuviikolla, jolloin sovimme auton värin ja tiedän silloin tarkemmin sen varustelusta.”

Uusien Audi A1 -henkilöautojen hinnat ovat noin 24 000 eurosta ylöspäin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje