Taas kolisi – Ruuhikoskella tehtiin samalla reiällä kaksi hole-in-onea tunnin sisällä - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Taas kolisi – Ruuhikoskella tehtiin samalla reiällä kaksi hole-in-onea tunnin sisällä

Jari Järvelä tuulettaa ensimmäistä hole-in-oneaan Ruuhikosken kentän 16. viheriöllä. Kuva: Ruuhikoski Golf/Facebook

”Ässä” oli kummallekin tekijälle golfuran ensimmäinen.

Suomen kentillä riittää heinäkuussa pelaajia, joten holareiden todennäköisyys lienee näinä viikkoina kaikkein suurimmillaan. Harvinaisempaa on kuitenkin se, että niitä isketään samana päivänä samalle reiälle kaksin kappalein ja vieläpä tunnin sisällä.

Näin kävi keskiviikkona Ruuhikoski Golfissa Seinäjoella, kun seniorikisoissa ahkerasti käyvä Jari Järvelä (tasoitus 21,9) ja reilut 20 vuotta nuorempi Jukka-Pekka Aalto (tasoitus 14,8) kokivat aamukierroksensa tähtihetken kentän 16. reiällä.

Kello 8.40 kierrokselleen lähtenyt Järvelä otti kentän kolmanneksi viimeisellä lyöntipaikalla mailakseen rautakasin ja pyöräytti pallon tyylikkäästi kuppiin, eikä mennyt tuntiakaan, kun 50 minuuttia myöhemmin startannut Jukka-Pekka Aalto teki rautaysillään saman tempun.

”Sain pelaajilta soiton klubille, että voisiko samppanjan laittaa kylmään. Ihmetys oli melkoinen, kun alle tunnin kuluttua kentältä tuli uusi pyyntö samasta asiasta. Mietin hetken, että voiko tämä nyt olla totta”, Ruuhikoski Golfin palvelupäällikkö Henna Niemi kertoi ja lisäsi, että onneksi molemmilla oli hole-in-one-vakuutus.

Tässä alkaa jo olla itselläkin pienet paineet onnistua.

Jälkimmäisessä kolmen hengen ryhmässä pelannut Mikael Mäki-Töyli kertoi, että pallon pyörähtäminen reikään ei näkynyt lyöntipaikalle.

”16 on alaspäin viettävä väylä, jonka rinteen kautta Jukka-Pekan pallo oli valunut reikään. Hän pelasi keltaiselta tiiltä, eli mittaa oli noin 150 metriä. Väylän rakenteesta johtuen siinä pitää ottaa 1–2 numeroa pienempi maila kuin normaalisti.”

Jukka-Pekka Aalto haaveili hole-in-onesta kierroksen alkupuolella. Pari tuntia myöhemmin se oli totta. Kuva: Ruuhikoski Golf/Facebook

Kumpikaan ”ässän” tekijöistä ei ollut lyönyt aiemmin hole-in-onea.

”Hauska yhteensattuma, kun nelosväylällä kulkiessamme keskustelimme Jukka-Pekan kanssa juuri siitä, että emme ole kumpikaan onnistuneet tekemään holaria. Kukapa olisi arvannut, että pari tuntia myöhemmin toinen meistä korjaisi tuon epäkohdan.”

Ryhmän kolmas pelaaja oli tehnyt aiemmin hole-in-onen ja – kuinkas ollakaan – tätäkin Mikael Mäki-Töyli on saanut kunnian todistaa.

”Tässä alkaa jo olla itselläkin pienet paineet onnistua”, tasoituksella 3,7 pelaava Mäki-Töyli naureskeli.

Ruuhikoskella on kentän 27-vuotisen historian aikana tehty 192 hole-in-onea, kuudennen ja 16. reiän ollessa merkittävimpiä ”holarimagneetteja”. Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Seinäjoella tehdään kaksi hole-in-onea samana päivänä. Tosin kesäkuussa kaksi vuotta sitten tulleet ässät syntyivät eri rei’illä.

Kentällä on tehty tänä vuonna kuusi hole-in-onea, joista siis kolmasosa maanantaina. Keskiarvo liikuskelee varsin tarkasti seitsemässä holarissa kautta kohden.

”Viime vuonnakin tuli seitsemän hole-in-onea, mutta nyt tahti tuntuu olevan selvästi kovempi”, palvelupäällikkö Henna Niemi iloitsi.

Lue seuraavaksi: Bjärkasissa tehtiin golfhistoriaa – kaksi hole in onea peräkkäisillä rei’illä!

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje