11.–18.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][17]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista - Golfkentät

Suomen kärkikentät vauhdittamaan golfmatkailua yhteistyöllä

Nordcenter tarjoaa Suomen oloissa harvinaisen resort-vaihtoehdon golfturisteille.

Yhteistyön avulla kentille halutaan houkutella niin koti- kuin ulkomaisia matkailijoita. Hyötyjien joukossa ovat myös pelioikeutetut.

Suomen parhaimpiin golfkenttiin lukeutuvat Kytäjä Golf, Linna Golf ja Nordcenter ilmoittivat solmineensa yhteistyösopimuksen, joka mahdollistaa kenttien osakkaiden ja pelioikeutettujen pelaamisen kahdella muulla yhteistyökentällä edullisesti. Kentät pyrkivät yhdistämään jatkossa voimansa ja tuotteensa myös myynti- ja markkinointitasolla, ja tavoitteena on houkutella kentille myös ulkolaisia golfturisteja.

Omille sitoutuneille pelaajille yhteistyö avaa lisää etuuksia keskinäisen green fee -hinnoittelun kautta: kenttien omat pelioikeutetut osakkaat vierailevat kahdella muulla kentällä 30 euron hintaan ja pelioikeuden vuokranneetkin 45 eurolla. Listahintaisena green feen hinta kentillä liikkuu välillä 60–120 euroa.

”Osakkaiden ja sitoutuneiden pelaajiemme tyytyväisyys on meillä kaikilla strategioidemme keskiössä ja uskomme, että kotimaisten kansainvälisen tason huippukenttien kanssa tehtävä yhteistyö vahvistaa ja edesauttaa sen toteutumista. Meillä Linnalla on jo ennestään laaja verkosto yhteistyökohteita ulkomailla, ja nyt pelaajamme nauttivat vastaavista eduista myös kotimaassa”, iloitsee Linna Golf Oy:n toimitusjohtaja Esa Honkalehto.

Kaikki kentät lukeutuvat Suomen tasokkaimpiin ja niiden tavoitteena on tarjota asiakkailleen erinomainen golfillinen kokonaiselämys. Niin sanottuja premium-kenttiä ei Suomeen mahdu kuin kourallinen, joten kenttien välillä vallitsee myös kilpailuasetelma.

”Jotta voimme kehittää omia kenttiä ja palveluja, on tärkeää tehdä hyvää yhteistyötä ja vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia muiden huippukenttien kanssa. Terve kilpailu tekee kaikille hyvää ja kirittämällä toisiamme palvelemme golfareita paremmin”, näkee Kytäjä Golfin toimitusjohtaja Jukka Koivu.

Yhteistyö ei tule rajoittumaan omille pelaajille etuuksia tarjoavaan yhteistyöhön vaan tähtää myös liiketoiminnan kehittämiseen niin myynnillisesti kuin markkinoinnillisesti. Kentillä uskotaan yhteiseen tuotteistukseen, jolla pyritään sekä kotimaan että ulkomailta Suomeen suuntautuvan matkailun edistämiseen.

Vaikka kentät eivät sijaitse aivan toistensa naapurissa, kenttäkolmikko uskoo, että korkealaatuisia golfkokemuksia janoavat matkailijat ottavat yhteistyön hedelmät lämmöllä vastaan.

”Kansainvälisillä golfmarkkinoilla Suomi ei ole vielä lyönyt itseään läpi. Golfmatkailusta löytyy paljon potentiaalia, johon kenttäyhteistyön kautta on mahdollista tarttua. Nyt sovittu yhteistyö tukee hyvin aiempia toimia markkinointiin liittyen ja toimii varmasti pääavauksena muullekin yhteistyölle kenttien välillä”, kommentoi Nordcenterin toimitusjohtaja Antti Ahti.

Lähde: tiedote

Kommentti:

Linna Golfissa majoituskapasiteetti ja ravintolapalvelut ovat erinomaisella tasolla. Nordcenterin ravintola puolestaan valittiin Kenttärankingissa Suomen laadukkaimmaksi. Majoituskapasiteettia ’Nodikassa’ ei ole yhtä paljon kuin Linnassa, mutta yöpyminen on mahdollista. Kytäjällä majoituspalvelut keskittyvät vuokra-asuntojen ympärille. Kytäjällä on tunnistettu viime vuosien kipupisteet ja asetettu tavoitteeksi Suomen ykköskentän titteli. Aihio on tasokas ja keskittymällä oikeisiin asioihin Kytäjällä on kaikki edellytykset palauttaa takavuosien loisto.

Puitteet ja tavoitetaso ovat siis kohdillaan kaikilla kentillä. Kolmikko muodostaa juuri sellaisen kokonaisuuden, jonka avulla Suomea voidaan markkinoida vaativammillekin golfturisteille. Suomen golfmatkailun kehittämisestä on puhuttu pitkään, mutta konkreettisia tekoja on nähty vähän. Pelinavaus on vasta ensimmäinen askel, mutta potentiaalia tuotteessa on.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)