Seppo Heiskanen on tehnyt runsaan kuukauden sisään kolme hole in onea! - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Seppo Heiskanen on tehnyt runsaan kuukauden sisään kolme hole in onea!

Seppo Heiskanen on todistanut kuutta hole in onea, joista hän on itse tehnyt neljä.

Kolmesta holarista yksi syntyi lähimmäs lippua -kisassa ja yksi mestaruuskisojen ensimmäisellä reiällä.

”Onneksi se ei mennyt. Jos olisi mennyt, olisin jo sanonut kaverille, että tästä ei sitten puhuta mitään”, sanoo hyvinkääläinen Seppo Heiskanen.

Hän on ollut aiemmin päivällä pelaamassa kierroksen Hirvihaaran Golfissa. Kentän 17. reiällä, par-kolmosella, Heiskanen on lyönyt avauksensa griinille, ja pallo on vierinyt alakierteellä kohti lippua, mutta pysähtynyt kymmenisen senttiä ennen reikää.

Moni olisi toivonut pallon jaksavan perille asti, mutta Heiskanen ei. Hänellä on syynsä: hole in one olisi ollut hänelle tällä kaudella jo neljäs!

Heiskasen holariputki alkoi Hyvigolfin viikkokilpailussa 30. kesäkuuta.

”Meidän edellämme meni eräs riihimäkeläinen kaveri, joka teki hole in onen, ja se kuului meille asti. Menimme sitten seiskalle, ja tajusin heti, että nyt lähti hyvä lyönti. Pallo tuli metriä ennen lippua alas, ja pyöri siitä reikään”, Heiskanen kertoo.

”Kaverit alkoivat pitää hirveää meuhketta, mutta ei se enää oikein tuntunut missään. Se oli jo vähän niin kuin rutiinia.”

Väylällä oli mittaa 139 metriä, ja Heiskasella kädessään rautakasi.

Seuraavalla viikolla Heiskasen peliseurana viikkokilpailussa oli kaveri, jonka hän oli tuntenut pienestä asti. Saavuttiin seiskalle, ja nyt oli kaverin vuoro.

”Se oli aivan identtinen lyönti, alastuloa myöten. Mietin siinä, että olenko edes hereillä?” Heiskanen sanoo.

Kului pari viikkoa, ja taas rysähti. Heiskanen pelasi kotikentällään Only for Men -kilpailua, jossa oli lähimmäs lippua kisa neljännellätoista reiällä.

”En ollut oikein pärjännyt itse kisassa ja ajattelin, että täytyyhän mun nyt yksi viinipullo saada kotiin vietäväksi. Matka oli 109 metriä, mikä oli juuri hyvä pitching wedgen matka mulle. Pallo mursi vähän reiän reunaa ja meni suoraan ilmassa sisään. Kaverit alkoivat pitää hirveää meuhketta, mutta ei se enää oikein tuntunut missään. Se oli jo vähän niin kuin rutiinia”, Heiskanen nauraa.

Kaksi viikkoa edellisestä ja vuorossa olivat Hyvinkään Golfin senioreiden mestaruuskisat. Sana Heiskasen holareista oli kiirinyt jo ympäri klubia, ja kisaan valmistautuva ässien erikoismies sai kuulla holareistaan kyllästymiseen asti.

No, Hyvinkään kentän ykkösreikä sattuu olemaan par-kolmonen…

Heiskanen aloitti mestaruuskisansa pitching wedgellä ja tiesi heti osuman jälkeen, että lyönti on hyvä. Heiskanen näki, kuinka pallo putosi alempana olevalle griinille ja vieri reikään.

”Ajattelin, että ei s***ana, taas!”

Seppo Heiskanen oli tehnyt 37 päivän sisään kolme hole in onea kotikentällään.

”Jos viikossa on 100 prosenttia, niin olen siitä 90 prosenttia täällä.”

Heiskasen holarisaldo on nyt yhteensä neljä ässää. Ensimmäisensä hän teki kymmenkunta vuotta sitten jo toimintansa lopettaneen Peltola Golfin 173-metrisellä seitsemännellä reiällä.

Perhepiiriinkin on ässiä osunut. Heiskasen tytär on tehnyt kaksi holaria, ja vävylläkin on yksi vyöllään.

Hyvigolfin klubilla Seppo Heiskasen on jo vaikea liikkua ilman, että hänen hole in onensa tulisivat puheeksi. Holarimiehen viitta on nyt lähtemättömästi entisen painonnostajan harteilla.

Painonnostosta puheen ollen, Heiskanen menestyi siinäkin. Kerran hän oli voittanut Hyvinkäällä kymmenkunta kilpailua peräkkäin, ja paikallinen toimittaja oli kysynyt häneltä seuraavan kilpailun alla, että millä mielellä Heiskanen lähtee kilpailuun.

”Saas nähdä, kuka tulee toiseksi”, Heiskanen oli vastannut.

Lausahdus on siitä lähtien seurannut Heiskasta. Nyt hän taitaa päästä leikkisästä kommentistaan vihdoin eroon, kun ”riesaksi” on tullut holareiden tarina – eikä sitä ole helppo päästä karkuun. Eläkkeellä olevalle Heiskaselle Hyvigolfin klubi kun on melkein kuin toinen koti.

”Jos viikossa on 100 prosenttia, niin olen siitä 90 prosenttia täällä”, toista sataa kierrosta kaudessa pelaava Heiskanen sanoo.

Yksi juttu pitäisi Heiskasen urotekojen jälkeen Hyvinkäällä hoitaa. Hyvigolfin holaritaulua ei ole vähään aikaan päivitetty, mutta nyt se ollaan saattamassa ajan tasalle. Siitäkin on ollut klubilla jo puhetta, että pitäisikö Seppo Heiskaselle tehdä ihan ikioma hole in one -taulu.

Lue seuraavaksi: Uskomaton temppu! – Roosa Seligson teki kaksi holaria samalla reiällä peräkkäisillä kierroksilla

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje