Season Golf Academyn toiminta päättyy – Valmentaja David Da Silvan mukaan suunnitelmat uudesta akatemiasta ovat jo pitkällä - Golfpiste.com

29.11.–6.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][3]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Season Golf Academyn toiminta päättyy – Valmentaja David Da Silvan mukaan suunnitelmat uudesta akatemiasta ovat jo pitkällä

Kuva: Janne Mikkilä

Season Golf Academy kertoi lauantaina lakkauttavansa kilpavalmennusakatemia Season Golf Academyn toiminnan syyskuun 2022 lopussa. Ratkaisuun päädyttiin, koska hallitus ja valmentajat eivät päässeet yhteisymmärrykseen akatemian kasvustrategiasta.

Ilmoitus on yllättävä. Lisäksi se on harmillinen isku suomalaiselle kilpagolfille.

Season Golfin uusi, tilava harjoitushalli valmistui Espoon Suomenojalle alle vuosi sitten. Kilpa-akatemian tarpeet on huomioitu hallissa esimerkillisesti niin harjoitustilojen ja kuin oheisharjoittelunkin osalta. Nyt niiden tulevaisuus on auki.

”Season Golf keskittyy jatkossa tarjoamaan harrastepelaajille ja Season Golfissa toimiville valmentajille erinomaiset opetus- ja harjoitteluolosuhteet. Kilpavalmennusakatemian aiemmin käyttämät tilat ovat jatkossa asiakkaidemme varattavissa ja niitä käytetään sekä valmentajien opetuksessa että yritystapahtumissa”, Season Golf kertoo tiedotteessa.

Tämän vuoden ensimmäisessä numerossa Golflehdessä oli artikkeli Season Golf Academyn valmennuksesta vastaavasta David Da Silvasta. Artikkeli kuvattiin Season Golfin hallissa, eikä mikään tuolloin enteillyt yhteistyön pikaista päättymistä, päinvastoin.

”On ollut hyvin kiinnostavaa ja antoisaa olla mukana rakentamassa valmennusorganisaatiota, joka tavoitteensa mukaisesti on onnistunut luomaan menestyviä pelaajia kotimaisille ja kansainvälisille kiertueille. Olen pettynyt siitä, ettemme onnistuneet löytämään yhteistä säveltä tulevien vuosien kannattavaan kasvuun tähtäävistä toimista. Tämä on erityisen valitettavaa siksi, että Season Golf Academyn valmennuksen tulokselliset näytöt ovat kiistattomat,” Oy Season Golf Ab:n hallituksen puheenjohtaja Roger Kempe​ kertoo tiedotteessa.

Da Silvan ja Season Golfin yhteistyö kesti seitsemän vuotta. Se oli tuloksekasta. Kim Koivu nousi menestykseen Da Silvan suojattina, mutta ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan pääkiertuekauden aikana yhteistyö päättyi. Kaksikko viritteli myöhemmin yhteistyötä uudelleen, mutta se ei ottanut tuulta siipiensä alle. Koivu ei sittemmin ole kommentoinut välirikon syitä.

Viime kaudella todellisen läpimurron tehnyt Sanna Nuutinen on niin ikään Da Silvan valmennettava. Lisäksi akatemian riveistä löytyy potentiaalisia huippupelaajia, kuten Lauri Ruuska ja Ilari Saulo, Casper Simberg ja Rasmus Karlsson. Artikkelin tekemisen aikoihin pääasiassa LETAS-kiertueella pelaava Karina Kukkonen harjoitteli Season Golf Academyssa, mutta enää hänen nimeään ei akatemian sivuilta löydy.

Da Silva tunnetaan äärimmäisen sitoutuneena ja ehdottomana valmentajana, joka vaatii samanlaista paneutumista myös pelaajiltaan. Tulokset ovat olleet erinomaisia, mutta ehdoton toimintamalli on ilmeisen kuluttava eikä se sovi kaikille. Kokonaisvaltainen valmennustoiminta vaatii myös taloudellisia panostuksia. Season Golfin tiedotteessa annetaan ymmärtää, että varsinainen bisnes se ei ole. Kun kannattavaan kasvuun ei nähty edellytyksiä, leikistä päätettiin luopua.

Kilpavalmennusta ajatellen olosuhteet Season Golfin hallissa Espoon Suomenojalla ovat erinomaiset.

Julkisuuteen ei ole lausuttu suoranaisia syitä yhteistyön päättymiselle. Da Silva kommentoi asiaa Golfpisteelle, mutta todelliset syyt jäävät edelleen rivien väleihin.

”Olemme erittäin kiitollisia Roger Kempen vuosia jatkuneesta tuesta… Season Golf keskittyy ymmärrettävästi harjoituskeskukseensa ja yritystoimintaansa. Se ei osu yksiin niiden periaatteiden ja visioiden kanssa, joiden pohjalta teemme valmennustyötä – ja siksi päätin, että on aika siirtyä eteenpäin, erillään Season Golfista, ja päättää Season Golf Academyn toiminta”, Da Silva kertoi Golfpisteelle.

Suunnitelmat tulevaisuuden varalle tuntuvat kuitenkin olevan jo pitkällä. Tarkoituksena on jatkaa kokonaisvaltaisen ja pitkäaikaisen valmennustoiminnan parissa, jossa valmennettavia otetaan junioreista ammattilaisiin.

”Tulemme pian julkaisemaan uudistetun valmennusohjelman, uuden valmennus- ja manageritiimin sekä yhteistyökumppanimme”, Da Silva väläyttää. Valmista pitäisi olla jo marraskuussa.

Suunnitelmia voi vain arvuutella. Yhteistyö Viron kanssa on ollut tiivistä jo vuosien ajan ja osa akatemian pelaajista on virolaisia. Nähtäväksi jää, löytyykö tulevaisuuden toimipiste siltä suunnalta vai ankkuroituuko Raaseporissa asuva Da Silva suojatteineen yhä Suomeen.

Suomalaiselle kilpagolfille Season Golf Academyn lakkauttaminen on harmittava takaisku. Jo yksin harjoitusolosuhteiden kannalta paikka on huikea. Roger Kempen vahva taloudellinen panostus on ollut iso osa yhtälöä, eikä ilman sitä yhtä hyvän kokonaisuuden rakentaminen tule olemaan helppoa. Toisaalta fasiliteetit ovat Season Golfin hallissa olemassa, ja niiden pohjalta voi versio jotain uutta.

Nykyisten valmennettaviensa tukena Da Silva kertoo olevansa kuluvan kauden loppuun asti. Mitä sen jälkeen tapahtuu, jää nähtäväksi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (10 kpl)