19.9.–26.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][14]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Ruotsalaisvoittajat, miehet..

Per-Ulrik Johansson

Jesper Parnevik, yhdeksän voittoa &copy Getty ImagesRuotsalaismiehet ovat voittaneet viimeisen 20-vuoden aikana yhteensä 62 ammattilaiskilpailua Euroopassa ja PGA Tourilla USA:ssa. Näistä 55 on ET:lta, seitsemän USA:sta. Ainoa joka on kyennyt ykköstiloihin molemmilla puolilla valtamerta on Jesper Parnevik. Hän aloitti voittotehtailun Euroopassa, siirtyi jo 90-luvun puolivälissä USA:han ja oli kahdesti lähellä voittaa ensimmäisenä skandinaavina British Openin. Voittoja on yhteensä yhdeksän. Parnevikin ensimmäinen ykköstila ET:lla on vuodelta 1993 ( Skotlannin avoimet), viimeisin Ruotsista 1998 ( Skandinavian Masters). USA:ssa ykköstiloja on viisi vuosien 1998-2001 välisenä aikana. Moninkertainen Ryder Cup sankari täyttää maaliskuussa 40-vuotta. Väkisinkin tulee mieleen kysymys, vieläkö Jesper nousee ykköseksi?

2. Anders Forsbrand

Anders Forsbrand on pannut pillit pussiin &copy Getty ImagesKuusi voittoa Euroopan Tourilta, eniten ruotsalaisista. Nämä vuosien 1987-1995 välisenä aikana. Lisäksi ykkönen Dunhill Cupissa kolmimiehisjoukkue) sekä World Cupissa yhdessä Per-Ulrik Johanssonin kanssa. Aloitti pelit ET:lla jo 80-luvun alussa ja oli parhaimmillaan rahalistan neljäs. Lyö pitkälle ja viimeisinä vuosinaan erittäin vinoon. Omaa ennätyksen jota harva pystyy sivuamaan. On lyönyt St.Andrewsissa ensimmäisen reiän avauksen ulos vasemmalta, 18:n väylän oikealle puolelle siis hotellialueelle. Toimi Bernhard Langerin varakapteenina Ryder Cupissa. Lopettanut kilpailemisen, asuu Floridassa.

3.Jarmo Sandelin

Jarmo Sandelinilla on oma vaatemallisto. Menestys edistäisi varmasti myyntiä &copy Getty ImagesSuomen PGA:n mestari, minigolfissa maestro nuorempana. Kiersi vuosikausia Challenge Touria ja kun sai lopulta ET:n kortin ei aikaillut voiton ottamisessa. Seve Ballesteros sai vierestä ihailla Maspalomasissa Sandelinin sitkeyttä.Voitti myös Madeiralla (1996) , huippuvuotenaan 1999 Saksan sekä Espanjan mestaruudet. Marraskuussa 2001 toistaiseksi viimeisen kerran voittokannussa kiinni, Taiwaniss pelattu BMW Asian Open oli Jarmon juhlaa. Viisi ykköstilaa ja Ryder Cup edustus 1999. Voittanut lisäksi saman viikonlopun aikana lyöntipeliottelussa Euroopan ykkösen ( Colin Montgomerie), USA:n silloisen rahalistan kärkinimen ( Phil Mickelson) sekä entisen maailmanlistan ykkösen ( Nick Price). Viimeiset neljä kautta olleet vaisuja, mutta Imatran lahja maailman golfille osaa edelleen yllättää…

4.Robert Karlsson

Robert Karlsson &copy Getty ImagesSandelinin tavoin viisi voittoa vuosina 1995-2002. Euroopan Tourin pisimpiin pelaajiin kuuluva Karlsson (196 cm) koki monien mielestä oikeusmurhan jäätyään Ryder Cup joukkueen ulkopuolelle syksyllä 1999. Pitkälti yli 300 kisaa ET:lla. Nick Faldo ennakkoi Karlssonista maailmantähteä jo 90-luvun alkupuolella, ura menee kuitenkin vuoristorataa. Kaudella 2004 rahalistan 116:s, kortti säilyi vain uran kokonaisansioiden avulla.Nuorimies vielä, mutta parhaat vuodet ovat käsillä, seuraavan kahden vuoden aikana mahdollisesti tapahtuu tai sitten ei….

5.Per-Ulrik Johansson

Kivikova kilpailija ja viiden Euroopan Tourin voiton mies Uppsalasta. Onnistui nousemaan Ryder Cupiin ja mieli teki myös USA:han Jesper Parnevikin perässä. Avoitui tämän sisaren kanssa ja muutti Floridaan. Vuodet PGA Tourilla eivät ole tuoneet kaivattua menestystä , pelasi kauden 2004 rajoitetulla kortilla. Voitti yhdessä Forsbrandin kanssa World Cupin, mukana myös juhlimassa Dunhill Cupin ykköstilaa. Paluu Eurooppaan epätodennäköinen, USA:n kisat tätänykyä kuitenkin liian kovatasoisia vireensä menettäneelle miehelle.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje