R&A ei anna John Dalyn käyttää golfautoa Openissa – ”En voisi olla enemmän eri mieltä heidän päätöksestään” - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

R&A ei anna John Dalyn käyttää golfautoa Openissa – ”En voisi olla enemmän eri mieltä heidän päätöksestään”

John Daly ei aio sivuuttaa Open Championshipiä, vaikka hänen pyyntönsä käyttää golfautoa tuotti kielteisen päätöksen. Kuva: Getty Images

Daly ihmettelee, miksi kahdella mantereella vallitsee samasta asiasta erilaiset tulkinnat.

R&A on ilmoittanut, että se ei salli John Dalyn käyttää golfautoa Royal Portrush -kentällä viikolla 29 pelattavassa Open Championship -kilpailussa. Daly oli esittänyt lajin eurooppalaiselle hallintoelimelle aiemmin tänä vuonna pyynnön auton käytöstä vedoten polvessaan olevaan nivelrikkoon.

R&A kertoi lauantaina julkaisemassaan lausunnossa harkinneensa huolella Dalyn pyyntöä. Pelaajan tilanteen ymmärtämisestä huolimatta järjestö päätyi asiassa kielteiselle kannalle.

R&A:n mielestä käveleminen on ”olennainen osa Championshipiä”, ja että sen velvollisuus on huolehtia, että ”olosuhteet kentällä ovat kaikille pelaajille tasavertaiset”.

Järjestö myös tähdensi, että Royal Portrush -kentän maastossa on tiettyjä haasteita golfauton käytölle. Tämän ohella Royal Portrush Golf Clubin oma etiketti kieltää auton käytön.

Dalylle R&A:n päätös oli pettymys.

”Olen aika pettynyt, että R&A näkee asian eri tavalla kuin PGA of America ja PGA Tour. Eri mantereella vallitsee ilmeisesti erilaiset lait? hän kysyi Twitterissä.

Pelaaja viittasi twiitissään hänen mahdollisuuttaan käyttää PGA of America -järjestön luvalla autoa toukokuussa käydyssä PGA Championshipissä. Hän löi kilpailussa tulokset 75–76 ja karsiutui.

”En epäile, ettei R&A olisi tehnyt päätöksensä tarkasti harkiten. Siitä huolimatta en voisi olla heidän kanssaan enemmän eri mieltä.”

”Big-John” kertoi käyneensä hiljattain lääkärin pakeilla Pittsburghissa. Ortopedin mukaan Dalyn oikeassa polvessa on 3–4 tason degeneratiivinen rappeuma, minkä vuoksi hän saattaa tarvita keinopolven.

Daly, 53, saa kutsun joka vuosi Open Championshipiin voitettuaan turnauksen lajin mekassa St Andrewsissa vuonna 1995. Autopyynnön eväämisestä huolimatta hän suunnittelee pelaavansa kauden viimeisen majorin kävellen.

”Toivottavasti selviän siitä ilman kipuja. Nähdään Irlannissa. Annetaan palaa!”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje