26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Imatran Golfissa ajetaan erityistarkastusta yhtiön toimista – Kaupunki ja seura pyrkivät turvaamaan golfharrastuksen jatkuvuuden Imatralla

Imatran kaupunki haluaa Ylen uutisen mukaan turvata golftoiminnan jatkuvuuden Imatralla.

Pienosakkaat ovat ovat keränneet kymmenen prosenttia osakeäänistä vaatiakseen erityistarkastusta muun muassa pääomistajan toimista.

Imatran kaupunki on ilmoittanut olevansa valmis ponnistelemaan Immalanjärven rantamilla olevan golfkentän puolesta. Kaupunki oli myös mukana Imatran Golf ry:n Stora Ensolle tekemässä ostotarjouksessa, jota yhtiö ei hyväksynyt.

Apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heino sanoi Ylen uutisessa, että kaupunki on kiinnostunut maanomistuksesta, mikäli sen avulla voidaan turvata golftoiminnan jatkuvuus Imatralla.

”Maanomistus sinänsä ei Imatraa kiinnostaa”, hän totesi.

Siitä, miten paljon rahaa kaupunki on valmis käyttämään maiden ostoon, Heino ei ollut halukas kertomaan. Ylen uutisessa kerrottiin, että Imatran Golf ry:n ja Stora Enson neuvotteluyhteys on edelleen voimassa.

”Golf ei kuulu meidän ydinliiketoimintoihimme, mutta meillä on ihan aito ajatus siitä, että golf voisi kentällä jatkua. Olemme optimistisia sen suhteen, että ratkaisu asiaan löytyy. Myyjänä emme kuitenkaan tässä vaiheessa kommentoi neuvotteluita enempää”, kertoo Stora Enson projektijohtaja Erkki Autio.

”Olemme uudistaneet ostohalukkuutemme. Teemme töitä sen eteen, että golfinpeluu jatkuu Imatralla”, seuran hallituksen puheenjohtaja Anu Urpalainen sanoi.

Neuvotteluiden on määrä jatkua ensi viikolla.

Erityistarkastusta vaadittu

Imatran Golfin tilanne sai alkunsa keväällä, kun kentän pääomistaja Stora Enso teki ostotarjouksen Imatran Golfin osakkeista 100 euron kappalehintaan. Kenttäyhtiön tiedotteen mukaan tarjouksen ehtona oli, että StoraEnso saa vähintään 371 osaketta. Tarjous oli voimassa huhtikuun loppuun saakka. Kauppa ei toteutunut ja heinäkuun alussa yhtiö asetettiin vapaaehtoisesti selvitystilaan.

Selvitystila merkitsee sitä, että kenttäyhtiön varallisuus selvitetään ja velat maksetaan pois. Kyseessä ei ole kuitenkaan konkurssi. Vapaaehtoiseen selvitystilaan yhtiötä ajaa osake-enemmistön tänä vuonna hankkinut Stora Enso, joka haluaa luopua kaikista omistuksistaan golfkentällä ja yhtiössä. Yhtiössä katsotaan selvitystilan helpottavan myyntiä.

Sopivaa ostotarjousta ei ole kuulunut ja Imatran Golf ry:n yhteistyössä Imatran kaupungin kanssa tekemään tarjoukseen Stora Enso ei ole tarttunut.

Tilanne on sittemmin myös mutkistunut, sillä Golfpisteen saamien tietojen mukaan Imatran Golfin pienosakkaat ovat keränneet 10 prosenttia osakeäänistä vaatiakseen erityistarkastusta kenttäyhtiön hallituksen ja pääomistajan toimista ja vaikuttamisesta hallituksen päätöksiin. Sama koskee selvitysmiesten toimia ennen yhtiökokouksen päätöstä, jolloin golfyhtiö asetettiin selvitystilaan sekä heidän valintansa selvitysmieheksi. Erityistarkastusta varten oleva kirje on ollut IG:n klubilla osakkaiden nähtävänä nimien keräämistä varten.

Aktiivisesti pelaavilla osakkailla ja harrastajilla on ymmärrettävästi suuri huoli siitä, saadaanko kentän toiminnan jatko Imatralla turvattua. Neuvotteluyhteys Stora Enson kanssa on olemassa, mutta toistaiseksi neuvottelut eivät ole juurikaan edenneet. Lähiviikot tulevat osaltaan antamaan vastauksia siihen, onko Imatran Golfin edellytyksiä jatkaa toimintaansa tulevaisuudessa ja jos on, kenen omistuksessa.

Lue seuraavaksi: Imatran Golf ei suosittele pelaaville osakkaille StoraEnson tarjouksen hyväksymistä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje