28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Imatran Golf ei suosittele pelaaville osakkaille StoraEnson tarjouksen hyväksymistä

Imatran Golfin hallitus kiistää, että kenttäyhtiön talous olisi heikko.

Kenttäyhtiö uskoo, että alkava kausi pelataan Imatralla normaaliin tapaan.

StoraEnso on tehnyt ostotarjouksen Imatran Golfin osakkeista 100 euron kappalehintaan. Kenttäyhtiön tiedotteen mukaan tarjouksen ehtona oli, että StoraEnso saa vähintään 371 osaketta. Metsäteollisuusyritys ilmoitti tiistaina, että lunastustarjousta jatketaan huhtikuun loppuun saakka.

Ensimmäisessä lunastusvaiheessa StoraEnso pyysi IG:n lausuntoa tarjouskirjeestä helmikuussa. Lausunnossa kenttäyhtiön hallitus korosti, että viittaaminen vastikkeen nousuun on epäasiallista. Strategiassaan hallitus on kirjannut tavoitteeksi yhtiövastikkeen laskemisen.

Imatran Golf kiistää, että sen talous olisi heikko, kuten sen mielestä tarjouskirjeessä on annettu ymmärtää. Kenttäyhtiön mukaan IG:n käyttökate on ollut jatkuvasti positiivinen, viime vuosien osalta myös tulorahoitus. Tiedotteessa IG mainitse, että se on korjannut talouttaan ”kipeilläkin ratkaisuilla”.

Kenttäyhtiö myöntää, että tarjottu 100 euron hinta on toteutuneisiin kauppoihin nähden asiallinen, mutta yhtiön tasesubstanssiin nähden matala.

”Näin ollen sellaisen osakkeenomistajan, joka ei pelaa golfia, voi olla perusteltua hyväksyä tarjous”, tiedotteessa kerrotaan.

Imatran Golf Oy:n hallitus ei kuitenkaan suosittele tarjouksen hyväksymistä pelaavalle osakkaalle, koska sen mielestä tarjouksen tekijä ei ole ilmoittanut miten aikoo toimia tulevina vuosina, jos saa yhtiöstä 2/3 enemmistön.

Kenttäyhtiön käsitys on, että pelikausi 2019 pyritään vallitsevasta tilanteesta huolimatta viemään Imatralla läpi normaaliin tapaan.

Lue seuraavaksi: Imatran Golfin osakkaille lunastustarjous – alkava kausi pelataan, mutta miten käy tulevaisuuden?

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje