Aki Kuivaniemi voitti innovaatiokilpailun pallopakkauksesta tehdyllä ”viiden tähden hyönteishotellilla” - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Aki Kuivaniemi voitti innovaatiokilpailun pallopakkauksesta tehdyllä "viiden tähden hyönteishotellilla"

Golfpallopakkauksen uusi elämä upposi äänestäjiin.

Golf Coat Oy:n keksintöä viedään maailmanlaajuisiin kilpailuihin.

Uusi puu -hanke järjesti toukokuussa kilpailun, jossa yleisö sai äänestää parasta puupohjaista tuotetta tai ratkaisua. Golf Coatin keksimä golfpallopakkauksesta valmistettu hyönteishotelli vetosi äänestäjiin parhaiten ja voitti kilpailun.

”Hyvältähän se aina tuntuu, kun idea kantaa. Näköjään yksinkertaiset ideat ovat hyviä ja toimivia”, sanoo Colf Coatin Aki Kuivaniemi.

Simppeli idea on siis tehdä golfpallopakkauksesta hyönteisille ”viiden tähden hotelli”. Mukana tulevien ohjeiden avulla kuka tahansa saa näppärästi askarreltua pakkauksesta kotipaikan pörriäisille.

Kilpailussa oli mukana 13 erilaista ratkaisua puuperäisten tuotteiden kestävästä hyödyntämisestä. Useampi liittyi elintarvikepakkauksiin, jotka ovat helppoja tuottaa ja kierrättää sekä niiden tarkoituksena on vähentää muun muassa muovin käyttöä. Hyönteishotelli erottui kiertotalousajattelulla.

”Meidän ratkaisumme taisi olla ainoa, jolla annettiin pakkaukselle uusi elämä. Pystyttiin näyttämään toteen, että pakkaukselle voidaan antaa toinen elämä, joka hyödyttää luonnon monimuotoisuutta. Tämä oli varmaan se juju, että porukka tykkäsi siitä.”

Sosiaalisen median kautta tehdyssä äänestyksessä ääniä annettiin lähes tuhat. Täysin puskista voitto ei Kuivaniemelle tullut.

”Osasin itse asiassa odottaa menestystä. Juttelin Metsä Boardin design managerin kanssa, ja he uskovat kovasti tähän ideaan. He ovat laittaneet useita tuhansia euroja kiinni ja ilmoittaneet tuotteen useisiin kansainvälisiin kilpailuihin. Tässä voi olla odotettavissa lisää glooriaa pakkaukselle.”

Kuivaniemen lähtökohtainen idea ei ollut itse pakkauksella kilpaileminen, vaan pakata golfpalloja uudenlaiseen pakkaukseen. Ensimmäistä kertaa Kuivaniemen ideoima tuote ei ole tavoittelemassa menestystä. Hänen kehittelemä pakkausnuotio on valittu aiemmin maailman toiseksi parhaaksi pakkausinnovaatioksi.

”Sinänsä tämä ei ole siis uutta, mutta enemmänkin minua kiehtoo se, että saadaan pakkausta markkinoille ja golfareita laittamaan näitä aurinkoisiin paikkoihin roikkumaan. Saadaan niin sanotusti tehtyä pieni ekoteko golfille.”

Voittonsa kunniaksi Kuivaniemi lahjoittaa Golfliitolle tuhat pakkausta eteenpäin jaettavaksi.

”Sieltä sitten seurat tai muut voivat vierailuillaan käydä hakemassa pörriäisten pesiä, joten ehkäpä näitä sitten nähdään golfkentilläkin jatkossa”, Kuivaniemi toivoo.

Lue lisää Uusi puu-hankkeesta.

Lue seuraavaksi: Golfpallopakkauksesta hyönteishotelli – nyt on helppo tehdä golfilla hyvää!

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje